https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Rezultati jesenskega roka mature že znani

18.09.2020 ob 9:20  

Za nami je jesenski rok splošne in poklicne mature. Dijaki, ki so splošno maturo opravljali na jesenskem roku, so včeraj izvedeli rezultate, ki so jih dosegli. Včeraj so sporočili iz Državnega izpitnega centra, da je na letošnjem jesenskem roku splošne mature bilo uspešnih 42,86 odstotka kandidatov, ki so maturo opravljali prvič. Skupno jih je bilo v jesenskem roku uspešnih 50,68 odstotka. Na poklicni maturi je bilo med tistimi, ki so jo opravljali v celoti, uspešnih 74,62 odstotka.


K splošni maturi se je v jesenskem roku pristopilo 1399 dijakov dijakov, ki so opravljali izpite iz 32 predmetov. V skladu s koledarjem splošne mature je letošnji jesenski rok potekal v šestih dneh.

Skupaj s splošno maturo je potekal tudi jesenski rok poklicne mature. Z rezultati na poklicni maturi so bili dijaki seznanjeni 8. septembra. Pri poklicni maturi se je sicer prijavilo 2322 kandidatov s 140 srednjih šol in organizacij za izobraževanje odraslih.

Gimnazija Murska Sobota

K jesenskemu roku splošne mature so pristopili trije dijaki. Dva sta bila uspešna, eden pa bo moral negativno oceno popravljati na spomladanski maturi 2021.

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

K jesenskemu roku splošne mature so pristopili trije dijaki, ki niso opravljali mature v spomladanskem roku. Dva sta bila uspešna, eden pa bo moral negativno oceno popravljati na spomladanski maturi 2021. Poklicno maturo je opravljal en dijak in jo uspešno zaključi. Tudi dijak, ki je bil neuspešen na spomladanskem roku iz enega predmeta, je ta predmet sedaj uspešno opravil. Po pritožbi Blažke Bojnec iz občine Radenci je skupno število zlatih maturantov splošne mature šest, je izpostavil Zvonko Kustec, ravnatelj GFML.

Dvojezična srednja šola Lendava

Na dvojezični šoli Lendava sta oba dijaka uspešno opravila splošno maturo.

Rezultati jesenskega roka mature za Ekonomsko gimnazijo Murska Sobota še niso na voljo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.09.2020 ob 12:54 gost

      95 dolarjev na uro! Resno ne vem, zakaj več ljudi tega ni poskusilo, delam dve izmeni, dve uri na dan in dve zvečer ... in kar je grozno, ker delam od doma, zato več časa preživim s svojimi otroki. tu sem šel ♥ Vso srečo ♥ ➤➤➤➤➤➤ W­w­w­.­E­u­r­o­1­k­.­C­o­m­

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.