https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

V Lipovcih pripravili razstavo 28. likovne kolonije

23.09.2020 ob 13:00  

Prejšnji teden se je v Lipovcih odvijala že 28. likovna kolonija, ki jo je pripravilo Društvo Aquila Lipovci. V vaškem domu so v petek, 18. septembra, pripravili tudi razstavo.


Na tokratni likovni koloniji, ki je potekala v Vaškem domu Lipovci, so ustvarjali Igor Banfi iz Murske Sobote, Jana Dolenc iz Tolmina, Milena Gregorčič iz Ljubljane, Maša Mlinarič iz Lipovcev, Gregor Pratneker iz Maribora in Mitja Stanek iz Radencev.

Poleg umetniškega dogajanja, so se zvrstile tudi druge aktivnosti, kot je bila delavnica o uživanju divjih rastlin, o kateri smo poročali tukaj. Potekal je tudi pohod po Izakovi poti, ogled Lipovcev z Vučjo jamo in drugi ogledi naravnih in kulturnih znamenitosti.

V petek je sledila še priložnostna razstava umetniških del, ki so nastala v tekoči koloniji. V kulturnem programu je nastopil Moški pevski zbor Lipovci, obiskovalce pa so nagovorili Jožica Jakob (predsednica Društva za napredek umetnikov Aquila Lipovci), Marko Virag (župan beltinške občine) in Igor Banfi (umetniški vodja likovne kolonije).

Foto: Društvo Aquila Lipovci

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.09.2020 ob 18:02 domačin gost

      MATER ka zainteresejranih je bilo za tale veledogodek ,ki je tudi že zdavnaj izpeti ,tako kot pevci ki stalno spremljajo taka dogajanja in samo ponavljajo zlajnane pesmi, ki jih imamo že vrh glave. Delajte nekaj na novo in ljudje vam bomo mogoče celo radi prisluhnoli in pogledali novi izdelek, jki bo brijeten tako za oko kot za uho?

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.09.2020 ob 11:04 trololo gost

      Vi se pa naučite slovnično pisat, da bomo lahko brali napisano

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.