https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Lendavi so se poklonili ljubiteljski kulturi

30.09.2020 ob 6:05  

V sredo, 23. septembra, so v Lendavi, ob pričetku Tedna ljubiteljske kulture, postavili spominsko ploščo. Simbolno se je leta 2014 na dvorišču Glavne ulice 2 v Lendavi, zasadila jablana, ob tej jablani pa so tokrat postavili kamnito ploščo.


Območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in Zveza Kulturnih društev Lendava sta v Tednu ljubiteljske kulture prvič sodelovala leta 2014. V spomin in kot simbol ljubiteljske kulture so takrat v bližini njihovega sedeža na Glavni ulici v Lendavi posadili jablano, tokrat pa so ob jablani postavili tudi spominsko ploščo.

Spominsko ploščo sta odkrila direktor Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti mag. Marko Repnik in podžupanja Občine Lendava Rozina Nemec, ki je ob tej priložnosti povedala, da takšni dogodki dajejo priznanje vsem tistim kulturnim ustvarjalcem, ki svojo energijo in čas ljubiteljsko namenjajo kulturi in da bo Občina Lendava takšna prizadevanja tudi v prihodnje podpirala, saj spodbujajo k sprejemanju večkulturnosti življenja, sožitja med ljudmi in ohranjanju ljudskega izročila, so zapisali na lendavski občini.

Pripravljen je bil tudi kratek kulturni program v katerem so nastopili ljudski pevci, krajše slovesnosti pa so se udeležili člani kulturnih društev v prekmurski, hrvaški, madžarski in romski narodni noši.

*Foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.09.2020 ob 9:39 poet gost

      raje bi se ukvarjali s pomembnimi zadevami, ko je na svetu toliko in otliko problemov. ko pa bodo kradli jabolka s tega drevesa, pa bo spet druga pesem.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.