https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

V spomin mrtvim lahko prižgete tudi virtualno svečo

31.10.2020 ob 17:05  

Smo v času, ko se ljudje še pogosteje spominjajo umrlih bližnjih in jim prižigajo sveče. V spomin mrtvim pa je mogoče prižgati tudi virtualno svečo.

Brezplačno storitev, ki omogoča prižiganje virtualnih sveč v spomin mrtvim je razvil neprofitni zavod Candela. Spletno stran s storitvijo uporabnikom so odprli pred nekaj dnevi, kmalu pa bo na voljo tudi aplikacija, ki bo na zaslonu telefona ali računalnika prikazovala gorečo svečko za točno določeno osebo.

»Naš cilj je omogočiti pristen, oseben spomin na pokojne tudi takrat, ko ne moremo ali ne želimo tega izražati s klasično svečko na pogrebu,« so zapisali. Poleg tega, da so virtualne sveče v primerjavi s klasičnimi bolj okolju prijazne, omogočajo tudi izražanje čustev od koder koli in kadar koli, so dodali.

Posebej v času epidemije novega koronavirusa, s katero je povezano izogibanje množicam in prepoved gibanja izven določenih pokrajin, bi lahko virtualne sveče pomagale pri varni in enako simbolni obeležitvi dneva spomina na mrtve, so navedli.

Svečo lahko prižgete tukaj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.10.2020 ob 17:48 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Bimbeki virtualni,a su vas delali "virtualno",éii pa vas je naprašu vaš virtualni stári na vašuj mamiki,brezmadežnuj,štera nugé,je gor držala,smešno ...mnogo smejšnu.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.10.2020 ob 20:16 gost

      Gremo na pokopališče,prižgemo svečke v spomin in iz spoštovajna vseh naših,ki tam počivajo.Virtualnost me ne zanima.To je bolj za ljudi,kateri se bojijo iti na pokopališče,ker jih je strah umrlih.Ja to je sodoben svet in na njem živijo tudi take prikazni.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.