https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Pahor: Zdaj smo življenjsko odvisni drug od drugega

19.10.2020  

Predsednik republike Borut Pahor je ob razglasitvi epidemije, danes nagovoril državljanke in državljane.

“Spoštovane državljanke in državljani.

Vlada je že drugič v letošnjem letu razglasila epidemijo. V tem času še nismo izvedeli vsega o virusu, vendar vemo dovolj o nas. Zdaj vemo, da smo se skupaj sposobni uspešno spopasti z njim. Prej ali slej ga bomo tudi obvladali, o tem ni dvoma.

Do tja je pred nami težka, verjetno zelo težka pot. A prehodili jo bomo skupaj, nikogar ne bomo pustili zadaj. Pomagali si bomo tako, da bomo skrbeli zase in eden za drugega. Zdaj je solidarnost dobesedno življenjskega pomena.

V tem smislu smo neskončno hvaležni vsem, ki tvegajo svoje zdravje za zdravje in kolikor toliko normalno življenje drugih. Lahko jim pomagamo samo tako, da dosledno spoštujemo navodila in priporočila pristojnih oblasti in služb. Zdaj smo življenjsko odvisni drug od drugega.

Ne mislimo vsi enako. Tudi o virusu in o tem, kako ga premagati, nimamo vsi enakega mnenja. A virus napada brez izjeme, ne glede na to, kaj si kdo misli o njem - podležejo pa tisti, ki so bolj ranljivi.

Foto: Twitter Borut Pahor (arhiv)

Zlasti nanje si država prizadeva paziti v času zdravstvene krize in njenih gospodarskih in socialnih posledic. V takih težkih časih moramo skrbno krepiti vrednoti pravičnosti in enakosti.

V krizi skupnost strne vrste. Zdaj je tak čas. Bodimo pogumni in odločni, a strpni in potrpežljivi. To je zlasti pomembno za politiko, ki naj si iskreno prizadeva za medsebojno spoštovanje in sodelovanje.

Spoštovani,

kljub skrbem me prevzema ponos. Kot vaš predsednik občudujem vašo mirnost in razsodnost, srčnost, vašo človečnost. Te noben virus ne more premagati. Zato vem, da bomo skupaj zmagali.

Srečno, Slovenija!

Borut Pahor

Predsednik Republike Slovenije”

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.10.2020 ob 20:09 gost

      Mislim, da bi prva morala spregovoriti minister za zdravje in direktor NIJZ. Ta narcisoid Pahorček pa bolje, da bi molčal, ker ni nič pametnega povedal. Nekateri še res živijo v letu 1990.

      20 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.10.2020 ob 20:58 gostitelj gost

        Pahor: Zdaj smo življenjsko odvisni drug od drugega, kako ti je le uspelo, da so te izvolili ?!

        16 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.10.2020 ob 20:59 gostitelj gost

        Pahor: Zdaj smo življenjsko odvisni drug od drugega ! kako ti je le uspelo, da so te izvolili ?!

        14 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.10.2020 ob 20:28 en gost

      On bluzi o mirnosti in solidarnosti, a Janševi podložniki pa po socialnih omrežjih izzivajo in grozijo vsem ki bi si slučajno drznili kršiti policijsko uro.

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.10.2020 ob 21:11 Beny gost

      Svei bog glej glej kdo se oglaša predsednik iz bele hiše hehe

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.10.2020 ob 21:44 ... gost

      Filmski fejk izraz na obrazi..idi filme snemat..boli te kurac za narod..glavno ka cejcate to našo küro, čiglij bilice nese.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.10.2020 ob 23:12 gost

      A to velja pokojnim, kere si izvabo iz sob na balkone in se okužili in posledično odšli na večni pokoj sramota za funkcijo, ki jo zlorabljaš.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.10.2020 ob 8:36 UNTER-LIMBACH gost

      Pahorček,z kuličun v rijti,mi pa nate nismo ponosni. Ti si odvisen od nas,na naš račun živiš in še en kup nepotrebnih kadrov okoli tebe.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.10.2020 ob 9:12 gost

        84 let!!!!!!!!!! stari prof. dr. Ernest Petrič, ki je kot predsednik Ustavnega sodišča iz zapora izpustil večno nedolžnega čelavega kaplara, je njegov prvi svetovalec. 84 let!!!!!!!!! Kaj lahko potem tu pametnega čakaš? Namesto predsednika države imamo nastavljeno narcisoidno lutko.

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.10.2020 ob 10:53 UNTER-LIMBACH gost

      Pahorček,saj pa ta še videl dela ni.Pred volitvami je pred kamerami počel marsikaj,tako za nekaj kadrov,ogabnež eden.Naj gre zdaj v bolnico,makar hodnike razkuževat,naj gre v trgovino na blagajno,naj bo v zaščitni opremi pri jemanju vzorcev,ogabnež,narcisek.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.10.2020 ob 14:06 963 gost

      Ka se pa ta oglaša?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.10.2020 ob 21:11 .............. gost

      Pahor - Petrič 84 let star njegov svetovalec in - Janči Ivan Grozni, ki ga je Petrič izpustil, trojka za vražju mater, taka sranja nam vodijo sistem, moramo kapitulirati če hočemo ali ne. V 2. svetovni vojni nismo, pojutrišnjem bomo, samo da nam še Beovička pa vanzemaljac Božiček podata cifre, ki bodo šle v neskončnost, da se opraviči uhajanje denarja v skrivne vode. Vsi ukrepi veljajo, mi pa vedno več okuženih, sranje Lejku pa nam govori o študijah, kako se okuži en hokejist, virus počaka na ledu, da se okuži drugi in za pet dni imamo okuženih 25. Torej, če jih je danes 700 bi jih po študiji Lejkuve moralo v soboto biti 3500 pizda ji materina epidemiološka.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.