https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Pod praznimi tribunami odslej le še prvoligaši?

21.10.2020  

Vlada je včeraj sprejela Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti. Kot je zapisano v odloku je dovoljeno izvajanje tekmovanj le v najvišjem kakovostnem nivoju, odslej brez prisotnosti igralcev.


Odlok začasno dovoljuje športno gibalno dejavnost in proces športne vadbe športnikom z nazivom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda ter poklicnim športnikom, starejšim od 15 let, ki so vpisani v razvid poklicnih športnikov pri ministrstvu, pristojnemu za šport.

V kolektivnih športnih panogah je dovoljeno izvajanje tekmovanj v najvišjem kakovostnem nivoju nacionalnega, regionalnega, mednarodnega oziroma evropskega tekmovanja v športnih panogah hokej na ledu, košarka, nogomet, odbojka in rokomet.

Prav tako je dovoljeno izvajanje velikih mednarodnih športnih prireditev: svetovno in evropsko prvenstvo ter kvalifikacijske tekme državne reprezentance za nastop na svetovnem ali evropskem prvenstvu. Športnikom, ki se udeležujejo teh tekmovanj, je dovoljen tudi proces športne vadbe. V individualnih športnih panogah je dovoljeno izvajanje velikih domačih in mednarodnih športnih prireditev: svetovno in evropsko prvenstvo ter svetovni pokal.

Prisotnost gledalcev na športnih tekmovanjih ni dovoljena. Organizator športnega tekmovanja mora zagotoviti, da so v športnem objektu ali na površinah za šport v naravi le osebe, ki so nujno potrebne za izvedbo tekmovanja.

Drugoligaški klubi želijo nadaljevati prvenstvo

Klubi slovenske druge nogometne lige so v skupni izjavi za javnost izrazili zahtevo, da vlada spremeni ukrepe za zajezitev širjenja pandemije novega koronavirusa in tudi klubom v drugi ligi pod strogimi koronskimi pravili dovoli nadaljevati tekmovanje.

"Klubi so zapisali,  da so tudi v svojih sredinah zaskrbljeni in se zavedajo stanja zaradi pandemije, zato so ukrepi za zajezitev širjenja virusa razumljivi. Vseeno pa si želijo, da se ob upoštevanju strogih pravil tekmovanje lahko nadaljuje.

Kot so zapisali si želijo, da se "2.slovenska nogometna liga v postopkih odločanja o igranju v času zaostrenih pogojev epidemije obravnava kot profesionalna liga, saj tekmujejo v ligi klubi, ki imajo z igralci sklenjene profesionalne pogodbe. Pri tem se bomo klubi zavezali spoštovati vse ukrepe, ki jih sprejme in določi vlada in NZS vezano na izvajanje treningov in tekem. Na ta način bomo zagotovili, da se poslovna tveganja klubov zmanjšajo in njihov obstoj ne bo ogrožen."

V prid zahtevi klubom druge lige govori dejstvo, da gre pri številnih nogometaših za poklic, prepoved nadaljevanja tekmovanja pa za njih pomeni tudi prepoved opravljanja poklica," poroča STA. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.10.2020 ob 11:29 Mhm gost

      Vse lige bi se lahko igrale, to je dejstvo. 2 liga pa nikakor ni profesionalna, le 3 klubi so izjema in imajo profesionalne pogodbe, ostali pac ne.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.10.2020 ob 21:02 Oi gost

      druga liga se tudi igra dosegli dogovor nzs in janša

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.