https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Aktivno okuženih po ocenah od 15 do 20 tisoč prebivalcev

22.10.2020  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala vodja Oddelka Intenzivne terapije Infekcijske klinike prof. dr. Matjaž Jereb ter vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin.

Včeraj je bilo opravljenih je bilo 6215 testov, potrjenih pa kar 1663 novih okužb. Delež pozitivnih testov je znašal 26,76%. Po zadnjih podatkih NIJZ Gorenjska ostaja regija, ki ima največje število okuženih na 100.000 prebivalcev v 14 dneh, in sicer kar 759. Sledita koroška (560 okužb) in osrednja slovenska regija (505 okužb), je podatke predstavila Maja Bratuša.

Število okužb ostaja najmanjše v Obalno-kraški regiji, ki je še edina oranžna regija, a se tudi tam število okužb hitro povečuje. 14-dnevna incidenca v regiji trenutno znaša že 131.

»V naši populaciji lahko ocenimo, da je aktivno okuženih med 15-20 tisoč državljanov,« je povedal vodja Oddelka Intenzivne terapije Infekcijske klinike prof. dr. Matjaž Jereb in dodal, da se epidemiološke razmere dramatično slabšajo.

 

 

»Vsak dan imamo več aktivno okuženih. Razmere še obvladujemo, a smo vsi zaskrbljeni, da število postelj pripravljenih za Covid-19 bolnike ne bo zadostno. Imamo rezervne možnosti,« je dejal Jereb. Na intenzivnih oddelkih v Sloveniji imamo 62 kritično bolnih Covid-19 bolnikov. Najstarejši ima 85 let, najmlajši 42, opozarja Jereb.

V bolnišnicah se zdravijo tudi trije otroci s covidom-19, a po Jerebovih besedah noben od njih ni hospitaliziran zaradi covida-19, ampak zaradi druge bolezni, prav tako noben otrok ni ogrožen.

Problematično je predvsem to, da zboleva tudi zdravstveno osebje: »"Po zadnjih podatkih imamo v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana že več kot 100 okuženih zdravstvenih delavcev."

Opozarja, da je zdravstveni kader izčrpan: "Moji sodelavci delajo na robu zmogljivosti in v tem tempu bo potrebno nadaljevati. Upam, da bomo zdržali."

Problematično neupoštevanje ukrepov

»Poleg hladnejšega vremena je razlog za naraščanje števila ukrepov tudi neupoštevanje ukrepov za preprečevanje okužb,« poudarja.

Glede na vprašanje testiranja vseh državljanov, kot bo to storila Slovaška, je odgovoril, da to ni smiselno. »Upam, da se vsak prebivalec Slovenije zaveda, da je vsak stik s komerkoli lahko rizičen, in se temu primerno tudi vede. Ne podcenjujmo izziva Covid-19.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.10.2020 ob 11:02 gost

      Vse bo okuženo samo stroka vladna in Ivan grozni. Kajti virus lažnivi ljudi ne mara.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.10.2020 ob 11:11 gost

      Eden med realnejšimi govorci vlade. Mi je bil kar všeč. A zopet se opazi razlika med govorci. On o 100 okuženih v UKC, minister Gantar nabija o 150 okuženih. Zmenite se med sabo!!!! Če je res 20.000 okuženih, je to samo 1 % prebivalcev!! In za to zapirati državo, uvajati policijsko uro??? No, po mojem to nikakor ni potrebno in pametno. V sosednjih državah pa............................... Dajte PISUNI kaj napisati o tem. Ne upate?? Saj sem vedel. Pa kaj o Estoniji, Švedski, Kitajski, ................???? Ne ni mogoče, da bi si vi upali kaj o tem pisati. Ni šana. Lastni otroci se vas bodo sramovali!!!!!!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.10.2020 ob 11:20 jože gost

      Vsi govorijo, da zdravila ni, ali lažejo ali pa laže Donald Trump, on je ozdravel v 5 dneh-fantastično cepivo. Nabavite zdravilo, pa bomo vsi spet v službi in delali za sebe in proračun.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.10.2020 ob 23:56 gost

      Plaćen sam preko 190€ po satu radeći od kuće s 2 djece kod kuće. Nikad nisam mislio da ću to moći napraviti, ali moja najbolja prijateljica zarađuje preko 15k mjesečno radeći to i uvjerila me da pokušam. Potencijal s tim je beskrajan ..., COPY OVDJE.................... Www.Works44.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.