https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Papež podprl istospolne partnerske zveze

25.10.2020 ob 14:00  

Papež Frančišek je argentinski rimskokatoliški duhovnik italijanskega rodu. 13. marca 2013 je na konklavu bil izvoljen za 266. papeža Katoliške cerkve. Je prvi papež, ki prihaja iz Latinske Amerike, in prvi neevropski papež novega veka.


Papež Frančišek je v dokumentarnem filmu, ki so ga  premierno prikazali na filmskem festivalu v Rimu, podprl pravico istospolno usmerjenih oseb, da sklenejo partnersko zvezo. V filmu Francesco režiserja Evgenija Afinejevskega je papež še dejal, da imajo "homoseksualci pravico biti v družini", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"To so Božji otroci, imajo pravico do družine," je v filmu v španščini dejal papež. Dodal je, da je treba pripraviti zakonodajo o partnerski zvezi in da imajo istospolno usmerjeni pravico do pravne zaščite. 

Papež sicer še vedno nasprotuje porokam istospolnih partnerjev in vztraja, da zakonsko zvezo lahko skleneta le moški in ženska.

"Od začetka pontifikata papež govori o spoštovanju istospolno usmerjenih in nasprotuje njihovi diskriminaciji," je za spletni portal Rainews dejal strokovnjak za Vatikan Vania de Luca. "Novo pa je to, da se kot papež zavzema za zakonodajo o partnerski zvezi," je dodal.

Dveurni dokumentarec sicer opisuje sedem let Frančiškovega pontifikata in njegova apostolska potovanja. Med najbolj ganljivimi prizori v filmu je po poročanju AFP papežev telefonski klic istospolnemu paru s tremi majhnimi otroki. Moška sta Frančišku v pismu razkrila, da ju je sram pripeljati otroke v cerkev, papež pa ju je pozval, naj z družino še naprej hodita v cerkev ne glede na to, kaj pravijo drugi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.10.2020 ob 18:35 Mali gost gost

      Lepo bi bilo če bi "novinar ", ki je pisal ta članek pogledal interviju z papežem Frančiškom, ter ne bi napisal tako senzacionalnega naslova: https://www.domovina.je/kaj-je-papez-resnicno-dejal-o-istospolnih-partnerstvih-in-kako-so-ga-ponovno-vzeli-iz-konteksta/

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.10.2020 ob 19:44 gost gost

      frančišek treba ti mater jebati z magarcon ti si obični idiot sram me je da sem krščen v isti veri.

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.10.2020 ob 19:54 gost

        no no noo,kaj pa tako grdo govoriš,vseeno še to Sveti Oče,Papež...tudi jas ne podpiram vsega kar si izmisli pa ne govorim tako grdo.nazmes res blefne kako tako ,ki nima mesta nikjer

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.10.2020 ob 8:05 Mali gost gost

        Ker si pisal na spletno stran pomeni, da imaš dostop do interneta. Pa si odpri zgornji link in boš si lahko prebral, kaj je papež Frančišek povedal v intervjuju. "Novinarček" iz Pomurca pa je povzel pisanje drugih novinarjev, ki so "odkrili" čudež s tem, ko so vzeli odlomke iz intervjuja, ter tako naredili "senzacionalno novico"

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.10.2020 ob 22:13 tutuddd gost

      Je bil že čas, kdor ne sprejema človeka ni pravi vernik je samo na papirju

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.10.2020 ob 10:10 Risto Kubura gost

      Baje je presvetli Cinober topel in pedofil. Izvedel sem iz zanesljivih virov.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.10.2020 ob 10:13 Risto Kubura gost

      Sosedova Rega pa je lezbača a vmes tudi podrži.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.10.2020 ob 10:17 Risto Kubura gost

      Čez mejo iz Lentija se k nam valijo kolone Karči virusov.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.10.2020 ob 10:48 Nemanja Milovič gost

      Jajo pa je zanesljivo baraba, smrduga, pokvarjenec in psihopat. In cela njegova banda.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.