https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Starši v času zaprtja vrtcev oproščeni plačila vrtca, uvedba brezplačnega vrtca za drugega otroka

23.10.2020  

Od danes so maske obvezne na prostem in zaprti lokali povsod po državi. 


Vrtci bodo odprti le za tiste, katerih starši morajo nujno na delo, o čemer bodo odločali župani. 

"Vlada RS  je med drugim včeraj sprejela tudi odločitev, da vrtci delujejo v zmanjšanem obsegu. Nujno varstvo otrok za tiste starše, ki to  potrebujete, bo zagotovljeno, če tako odloči župan občine na območju katere vrtec izvaja dejavnost," je povedala ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec.

"Skokovita rast okužb v zadnjem času je žal zahtevala zaostritev ukrepov. Z željo in ciljem, da naše gospodarstvo čim dlje ohranimo pri življenju, smo ukrepe zaostrovali postopno, vsak dan ter s posluhom zdravstva na eni strani in gospodarstva na drugi," je na današnji novinarski konferenci povedal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. 

 

"Ukrepe veljajo za en teden, potem se bo vlada odločala kako naprej.  

Z ukrepi se resda vračamo v spomladansko obdobje, vendar s to razliko in prednostjo, da smo virus enkrat že premagali. Lahko zatrdim, da hitreje kot bomo uspeli pospešeno rast okužb ustaviti, hitreje se bo tudi slovensko gospodarstvo lahko revitaliziralo," pove Počivalšek.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.10.2020 ob 13:34 Sobočki baron gost

      ..... Kelko je pa zdravih??

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.10.2020 ob 14:57 gost

      Pa te je zdaj župan ,nad zakonom?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.