https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

V nedeljo odslej nič več po nakupih

25.10.2020 ob 9:45  

Danes je prva nedelja, ko morajo biti skladno z novelo zakona o trgovini, ki je začela veljati v soboto, prodajalne ob nedeljah in dela prostih dneh zaprte. Katere so izjeme?


»Novela določa, da trgovci ob nedeljah in z zakonom določenih prostih dneh ne smejo več določiti obratovalnega časa prodajaln.

Izjeme so prodajalne s prodajno površino do 200 kvadratnih metrov na bencinskih servisih, mejnih prehodih, pristaniščih, letališčih, železniških in avtobusnih postajah ter v bolnišnicah.

Prav tako bodo lahko ob nedeljah in dela prostih dneh tudi odslej odprte preostale manjše prodajalne s površino do 200 kvadratnih metrov, če bodo delo v njih opravljali nosilci trgovinske dejavnosti oz. njihovi zastopniki, lahko pa tudi dijaki, študenti in upokojenci.

Trgovinska zbornica Slovenije je napovedala, da bodo njeni člani vložili pobudo za ustavno presojo in predlog za začasno zadržanje izvajanja novele. Zbornica sicer opozarja, da bo zaradi zaprtja trgovin ob nedeljah prišlo do padca prometa trgovcev in posledično odpuščanj zaposlenih.

V sindikatu in Levici nasprotno trdijo, da je v panogi premalo zaposlenih in da so trgovska podjetja v minulih letih akumulirala visoke dobičke, tako da so trditve zbornice zavajanje, « poroča STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.10.2020 ob 10:54 G. O. S. T.,,, gost

      Ne vem gdo je bolj zaskrbljen kupci ali trgovci mogoče pa še najbolj vlada da nebo visokega davka.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.10.2020 ob 15:05 gost gost

      Točno tak , vse zapreti, pa meti ljudi pod kontrolof. Iz kuče samo, kda ti je dovoljeno, če nej štrof. Kam smo prišli pod to vlado, globlje se nemre spadnoti. V niti eni državi daleč nemajo tak butastih om,ejitev. Ka dela ustavno sodišče? Aja, tan so nastavlenci od puklastoga, zato so tiho. Kda de pa državo pripelo do popolnega kolapsa de pa pobegno v svojo davčno oazo. Te šli z njim njegove oce, malo morgen, te nede znal za vas. In prav de van.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.