https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Okužbe v slovenski ženski reprezentanci posledica neupoštevanja ukrepov?

26.10.2020  

Slovenska ženska reprezentanca bi se v torek morala pomeriti z ekipo Estonije, zaradi pozitivnih testov na covid-19 v slovenski reprezentanci pa tekme ne bo. Predsednik ŽNK Pomurje Beltinci Branko Gros je ob tem opozoril na nepravilnosti pri upoštevanju ukrepov zajezitve širjenja covid-19.

»Reprezentantke so se na reprezentančnem zboru za tekmi z Rusijo in Estonijo zbrale v ponedeljek, 19. oktobra, že v petek pred zborom pa so opravile prva testiranja za covid-19. Pozitivna je bila nogometašica, ki se zbora ni udeležila.

Drugo testiranje za covid-19 so reprezentantke opravile na dan reprezentančnega zbora, kjer pozitivnih rezultatov ni bilo,« so pojasnili na NZS.

Reprezentanca se je tako v petek pomerila z Rusijo, po tekmi v Rusiji pa odpravila v Estonijo. »Kljub temu, da so izpolnjevali vse predpisane ukrepe, uporabljali zaščitne maske in razkuževali roke, je na testu v Estoniji slovenska delegacija vrnila večje število pozitivnih vzorcev na COVID-19, zaradi česar bo torkova tekma z Estonijo prestavljena na kasnejši termin,« so zapisali pri NZS.

Predsednik ŽNK Pomurje Beltinci Branko Gros je v zapisu na Facebook strani kluba opozoril, da so v obvestilu NZS nekatera dejstva, ki jih pri NZS niso omenili.

»Res je, da je bilo testiranje igralk na Covid-19 opravljeno že pred zborom reprezentance, ki je bil 19.10.2020. Testiranje je bilo opravljeno v petek, 16.10.2020, vendar nista navedeni zelo pomembni dejstvi, kjer lahko iščemo izvor okužbe:

- testirale so se samo igralke, ki igrajo v domačih klubih,

- okužba je bila ugotovljena pri igralki ŽNK Olimpije (pozitiven test) in katera je bila v četrtek, 15.10.2020 na treningu s preostalimi igralkami.«

Glede na navedeno bi se morale vse igralke ŽNK Olimpija s strokovnim vodstvom samoizolirati. Kljub potrjeni okužbi v ekipi pa so se vse vabljene igralke v reprezentanco zbora udeležile, prav tako njihov trener.

»Torej nikakor ne drži navedba, da so se upoštevali vsi ukrepi,« je opozoril Gros in dodal, da morajo strokovni štab reprezentance (v katerem je tudi trener ŽNK Olimpije), zdravniška služba reprezentance in tudi vodstvo NZS s svojimi ustreznimi strokovnimi službami v celoti prevzeti odgovornost za neupoštevanje ukrepov.

»Javnost sama je upravičena do popolnih in resničnih podatkov glede (ne)spoštovanja ukrepov za zaščito pred okužbo s Covid-19, saj gre, tega nikakor ne pozabite, za zaščito človeških življenj,« je zapis zaključil Gros. Celoten zapis pa si lahko preberete v objavi spodaj.

*Foto: NZS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.10.2020 ob 20:48 BALKANSKA MAFIJA gost

      Slovenski nogomet vodi komplet balkanska mafija in glede na ponovno izvolitev predsednika bo še naprej tako. ZAKAJ ? Kakšne so to volitve kjer je samo en edini kandidat, dosedanji predsednik, NZS je še zmeraj v socialistično- komunistični ureditvi en bog, en večni kandidat, kje je tu demokracija. Saj ni nor edini kandidat nori ali zavedeni so ti ki volijo enega edinega. Taki združbi se reče mafija in zato je slovenski nogomet v riti.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.10.2020 ob 18:43 gost

      hehe so se lezbale ;)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.