https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Soboška bolnišnica na robu zmogljivosti: 124 bolnikov s covid-19, od tega 15 na intenzivni negi

4.11.2020  

V Splošni bolnišnici Murska Sobota je po sedanjih podatkih glede na število prebivalcev največ hospitaliziranih bolnikov, obolelih za covidom-19. Zdaj imajo 124 bolnikov, od tega 15 na intenzivni negi. Odgovor na vprašanje, kako naprej, so danes iskali skupaj z državno sekretarko za področje zdravstva v kabinetu predsednika vlade Jelko Godec, rešitev pa vidijo v vključevanju drugih bolnišnic.

Glede na število prebivalcev največ hospitaliziranih bolnikov

Po besedah direktorja bolnišnice Bojana Korošca bo v prihodnjih tednih zelo težko, ker bo število najtežjih bolnikov, ki potrebujejo intenzivno nego in respiratorje, še naraščalo. »Državna sekretarka je dobro poznala številke zadnjih dni, ko smo na robu zmogljivosti in imamo polne postelje s težkimi bolniki. Rešitev je edino v možnosti, da se tudi druge bolnišnice vključujejo v reševanje tega »presežka« bolnikov, sicer pa preproste in hitre rešitve ni,« ugotavlja Korošec.

Strokovni direktor bolnišnice Daniel Grabar pravi, da bolnike še naprej sprejemajo, vendar pričakujejo sodelovanje drugih bolnišnic. »To za zdaj dobro teče, večja težava je pri odločitvi, katere paciente lahko vozimo drugam, pa tudi odprtje negovalnih zmogljivosti, ki nam jih trenutno zagotavlja bolnišnica Ormož. Te bi nam prišle zelo prav, skupaj s temi rešitvami in z možnostjo dodatnih postelj pri nas pa bomo poskrbeli z vse, ki potrebujejo hospitalizacijo, je povedal Grabar.

Vzroki za največji delež hospitaliziranih med obolelimi so po njegovi oceni specifičnosti Pomurja, ki se kažejo v socialni problematiki in ekonomski šibkosti, vsi problemi v zdravstvu, ki so se nakazovali že prej, pa so zdaj tako daleč, da pač kažejo to sliko in zahtevajo takšno stopnjo hospitalizacije. Strokovni pristop in kriteriji za hospitalizacijo so namreč praktično enaki povsod v Sloveniji.

V soboški bolnišnici sicer zagotavljajo postelje za 16 najtežjih pacientov, vendar, kot pravi Grabar, še zmeraj zagotavljajo varno obravnavo vsakemu, ki se mu stanje poslabša.

V bolnišnici je od 1136 zaposlenih trenutno 95 pozitivnih na novi koronavirus, 11 zaposlenih se je že vrnilo na delo. Zaradi bolniškega staleža pa je dodatno odsotnih še 177 zaposlenih, od tega 58 s področja zdravstvene nege, le-teh pa tudi najbolj primanjkuje.

Državna sekretarka je ob tem pohvalila zdravstveno osebje in vodstvo bolnišnice, ker se, čeprav težko, zelo dobro spopadajo s covidnimi razmerami. Pohvalno za to bolnišnico je po njenih besedah predvsem to, da se kljub manjšemu načrtovanemu številu postelj trudijo povečati zmogljivosti,  saj jih imajo namesto predvidenih 95 zdaj že 126.

»Obolelost v tem delu Slovenije je zaznavno povečana. Upajmo, da se bodo lahko dogovorili za prerazporeditve kadra tudi iz drugih javnih zdravstvenih zavodov,« je po srečanju povedala Godčeva. Upa, da se bodo odzvali tudi koncesionarji ter priskočili na pomoč tudi tisti, ki še oklevajo, ali bi kader prerazporedili v bolnišnico.

Foto: SBMS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.11.2020 ob 15:43 gost

      JELKA GODEC in zdravstvo je kot krava in klavir. Ne čudite se, da je s temi " STROKOVNJAKI " tako kot je.

      39 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.11.2020 ob 15:49 gost

      Bravo novinarji. Vsak dan en članek o tej bolnišnici, ki ničesar ne pove. Ta državna sekretarka je pa sama sebi namen za veliko plačo. Žalostno kam je naša država prišla, da lahko takšna nevedna kokoš odloča o zdravsrvu.

      36 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.11.2020 ob 16:08 gost

      Dokler se bojo sam spogledovali,bo tako,kot je.Naj mi in nam državljanom nekdo pove, kako take situacije rešujejo v tujih državah,kjer živi v mestih na milijone ljudi.Nas pa je skupaj dva milijona.Halo kdo koga farba kdo laže.Drugi problem pa imamo z zdravniki.Zakaj se zaposluje zdravnike iz nekdanjih držav Yugoslavije?. Naši z boljšim znanjem,pa odhajajo v tujino.Kdo krade denar za plače slovenskih zdravnikov,da je treba uvažat Srbe,Makedonce,Hrvate,itd.

      21 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.11.2020 ob 16:11 gost

      JELKA GODEC JE SEKRETARKA, KI NIMA POJMA O ZDRAVSTVU. IDIOT JANŠA JO JE NASTAVIL ZA VELIKO PLAČO IN DA LAHKO NADZORUJE IZ PRVE ROKE ZDRAVSTVO IN NATEGUJE SEKRETARKO GODEC. SRAMOTA, SRAMOTA.

      36 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.11.2020 ob 16:26 gost

      Ko je lahko učiteljica fizike državna sekretarka na ministrstvu za zdravstvo .........................................................................................

      29 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.11.2020 ob 16:33 gost

      Že po njeni torbici se vidi, da je to neka redna " kmetica ".

      20 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.11.2020 ob 16:39 gost

      Kaj je desnuharji? Še niste dobili navodila od pastirja kaj morate pisati?

      17 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.11.2020 ob 16:41 zabruhati gost

      SRAMOTA , za takšno sekretarko, vodstvo pa se brez sramu slika z njo. ZA BRUHATI!!!

      23 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      04.11.2020 ob 17:04 gost

      I am creating an honest wage from home 3000 Dollars/week , that is wonderful, below a year agone i used to be unemployed during a atrocious economy. I convey God on a daily basis i used to be endowed these directions and currently it’s my duty to pay it forward and share it with everybody, Here is I started Copy This Link For Full Detail....... www.jobztalk.com

      0 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      04.11.2020 ob 17:17 ni mesta gost

      Nej dugo nazaj so vsi štirje lasniki bolnišnice trdili ,da imajo mesta več kak zadosti ,zdaj pa te že vse puno .Maček si pa znan z ovov dopisuje kak je viditi na sliki .

      20 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      04.11.2020 ob 17:44 joško gost

      Mater pametnjakoviči! Ge ste bilij kda so bilij razpisi v bolnicaj za določena delovna mesta????Vse znate primitivci ,samo svoje posrane riti si nevejte obrisati pa čundri vam ven visijo iz nosu!!! Blesavci zaostali ,k sebi se spravite pa svoje delo opravlajte zakoj ste sploh sposobni!???

      12 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.11.2020 ob 18:02 gost

        joško ......Pa te nan tij obrišeš posrano rit saj si za to usposobljen .Tudi čondre nam obrišeš ker ti je to tudi delo .Tij si največji blesavec samo nisi znal

        19 7 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      04.11.2020 ob 17:44 pepco gost

      itak da bo to prva bolnica v slo, ki ne bo zmogla svojega dela...ker niso pač tako pametni in organizirani kot drugod. sramota

      15 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      04.11.2020 ob 17:45 gost

      Majmun z drekom v gobec se strejli!!!!!!!!!!!!!! GNOJ

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      04.11.2020 ob 18:09 gost

      Upam da boste vsi kateri stalno pljujete po soboški bolnišnici,zdravnikih,sestrah,tehnikih itd. zboleli za covidom..rabili nego in pomoč...mogoče boste,če boste seveda preživeli drugače razmišljali in pisarili ..sram vas je lahko govna pokvarjena...marš.

      9 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.11.2020 ob 18:20 gost

        Hej ti MARŠovec v katerem komentarju si ti zasledil, da kdo pljuje po zdravnikih, sestrah, tehnikih,....? Jaz tega nisem nikjer opazil. Komentatorji predvsem opozarjajo na nestrokovno državno sekretarko in vodstvo bolnišnice ( štirje ljudje ), ki so si to bolnišnico že vzeli za svojo last. V enem mesecu so se večkrat slikali kot se slika dober zdravnik v vsej delovni dobi. Vse pohvale vsem zaposlenim v bolnišnici, a to vodstvo????? - verjetno bi jim bilo potrebno dati s kakšno brco pospešek za boljše in hitrejše delo in za manj jamranja in jokanja.

        16 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.11.2020 ob 18:48 blesavec gost

        Mel san to kurečevo korono...prežijvo praktično brez simptomov...posledično zgujbo službo, ker san bil v karanteni...spadno v depresijo, tako da je šel tudi moj zakon v trij krasne...tebi se nej trbej bojate ka bi zgubo službo ker si na državnon aparate. malo si pogledni umrljivost in hospitaliziranost zaradi gripe in podobnih bolezni v prejšnjih letih!!!! zakij se pa te nej čivkalo ka ne folgate???!!!aja pa še nekaj...govno te je narejdilo

        17 6 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      04.11.2020 ob 18:10 gost

      Ta bolnišnica in njeno vodstvo so že prava smešnica oziroma norčevanje iz pameti ostalih ljudi. Ko so imeli 20 bolnikov, so bili na robu zmogljivosti, potem 40 bolnikov, 60 bolnikov, 90 bolnikov, ................... vedno na robu zmogljivosti. Pa vi vodilni " strokovnjaki " ukinili ste druge dejavnosti v bolnišnici in prerazporedili zdravstveno osebje. Če pa s 1200 zaposlenimi niste sposobni zdraviti 300 ljudi, pojdite takoj delati nekaj drugega.

      24 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      04.11.2020 ob 18:35 gost gost

      Ta nastavlena jajojova baba je končno prišla do položaja, ka lehko odi okoli pamet solit, pojmapa o ničem nema, razen,ka je jajojova sluškinja. Sicer si je pa od njega to tudi zaslužila. Tak njemi je zvesto služila ,pa ga zagovarjala, ka ji je nekaj mogo zrihtati, pa makar to, ka je. Vej nej važno, ćče se v koj razmi, baba nora, glavno, ka je njegova.

      21 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.11.2020 ob 19:36 gost

        18:40 ....................... ti misliš, da je poslanka - učiteljica fizike sposobna za državno sekretarko na ministrstvu za zdravstvo. Kaj bi ti pravil, če bi ti nekdo rekel, da je tista gospa, ki je imela hišo in sobe za " vesele in potrebne " moške, in je ravno tako bila izvoljena za poslanko, sposobna in jo je potrebno dati za državno sekretarko na ministrstvu za kulturo??? Bi rekel ja zato, ker je poslanka SDS????????

        12 2 Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      04.11.2020 ob 18:48 gost pet gost

      Ti zadnji si pa rejsan budalo, vej se ti oprosti, ne vejš, koje govno zagovarjaš.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      04.11.2020 ob 19:40 gost

      Blesavec...službo si verjetno zgubo ker si slab delavec bil pa se te je delodajalec ob prvi priložnosti rešil...ne zamenjuj depresijo in alkoholni delirij...zakon ti je razpadel verjetno iz drugih razlogov ...alko..lenoba..mogoče nasilje...itd...krivi pa vsi drugi samo ti ne....še vedno ti ostane štrik...odjebi mojster

      7 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.11.2020 ob 20:14 Blesavec gost

        hjaaaooo boze mijle...in taksi pacienti kak si tij bi se naj nan smijlile ka delate v nevzdrznih razmeraj pa ka ne ladate???ci bos se bokse pocujto: nic alkoja, eden od vodilnih projektantov in je firma pac sla v stecaj...vijden ka nemas pojma ka je depresija

        11 3 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      04.11.2020 ob 19:46 Kepa gost

      Ovumi debelemi s pomurca ka je placani za pisarijo eti, dajte vodenje bolnice, pravi ka nega virusa pa de v dvej dneh sprazno bolnico ka su itak tou zrezirani simulanti od Janse po bolnicaj,nej tak debelo tele?

      4 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      04.11.2020 ob 20:01 .............. gost

      Bobičanec imel virus, nič v njem hudega, špila fuzbal brez problemov, kolega bil označen kot okuženi, 6 dni doma gledal televizijo, po novem dela kot hudič med enakimi z enekimi nesimptomi, tak ka ta virus je velika potegavščina narod se je pa potegnil v vukojebine, odkoder ni videti konca. Tak naprej, pa boste dočakali maj 2021 ko o že pol cvetja in drevja "odcvelo". medvedi pa bodo prišli iz brlogov. In Janči Ivan Grozni z somišljeniki na vladnih sedežnih garniturah naj kar naprej strašijo ljudi, ne moreš pa verjet da to tisti, kjer so nasamarjeni gledajo. Saj pa ni cel svet okužen, kaj je z Afriko, kateri od romov je okužen, v primer pa postavijo Logarja, da zaščitio svoje riti. Temu ministru se pa jebe, doma nateguje TV in se smeji iz bedakov.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      04.11.2020 ob 20:22 gost

      Blesavec...jaz se tebi ne smilim in niti želim...ti pa meni ne...odjaši naslednji depri nasproti

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      04.11.2020 ob 20:59 gost

      Na TV SLO 1 si poglejte film o tem kaj so nasledniki domobrancev, ki so leta 1990 prišli na oblast, delali z ljudmi, ki so živeli v Sloveniji. Sramota za vso človeštvo. Ljudje pa take izmečke ljudi še vedno volite in jih zagovarjate.

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      04.11.2020 ob 22:07 gost

      Ja to je tista Jelka Godec ki je levuharje razkrinkala ,da so do onemoglosti KRADLI pri nabavi ŽILNIH OPORNIC.Ja ona je na levici marsikomu TRN V PETI.Banda lopovska ,a to vam zdaj ne paše da vas je razkrinkala.Ja za rešetke bo treba.Marsikdo od ELITE.Leve elite,bo šel na DOB.Najbolj nad njo kričijo tisti ki so imeli cele roke v marmeladi.levuharji pač.

      5 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.11.2020 ob 10:17 gost

        Bi ti Janšev vernik in človek z nedokončano osnovno šolo povedal katero sodišče je to obravnavalo in kaznovalo te ljudi, ki so počeli te nečednosti???!!!!!!!. Aja, Godčeva in Janša sta to rekla. Če pa onadva rečeta, je to že tako kot povesta. Ne rabimo potem tožilcev, sodnikov. Bogi ste bogi. Zanima me kam boste bežali, ko pride vaš čas.

        12 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.11.2020 ob 11:21 gost

        22:07, ja to je tista Jelka Godec, ki je vsem prebivalcem Slovenije lagala, da nimamo na zalogi več kot 20 ventilatorjev, čeprav smo jih v resnici imeli preko 450. To je tista Godčeva, preko katere je šla večina nabave nepotrebnih in neizpravnih ventilatorjev, ki zdaj ležijo v kleteh ali skladiščih, in neuporabnih mask. To je tista pokvarjena in lažniva ženska do skrajnosti, ki se dela pametno in pošteno, v resnici je pa hujša od hudiča.

        10 2 Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      05.11.2020 ob 13:23 Grdo , gost

      govorite o državni sekretarki , seveda od luzerjev , klošarjev in socialnih podpirancev drugega niti ni za pričakovati , če pa si še levo provincialno tele te pa si tak zmago , me pa zanima kakšne " gospe " te mate vi doma , sram vas je lahko.

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.11.2020 ob 15:52 gost

        Govorimo oziroma pišemo samo dokazane stvari in resnico. Če si pa ti tako neumen, da ničesar ne veš kaj se v naši državi dogaja, pa ti nismo mi krivi. Moja žena je bila profesorica zgodovine in e zdaj že nekaj let upokojenka. Se pravi za to učiteljico tata mata. Tudi moja izobrazba je za to babo misija nemogoče. Zdaj se pa lahko mirno v hlače polulaš.

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      05.11.2020 ob 13:46 .......... gost

      v tej ženski Janči Ivan Grozni vidi luč na koncu tunla, oni primarijusi iz Sobota Kovid bolnice so se pa pred njo v hlače posrali, da jih ne more oprati niti jedno čistilno sredstvo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      05.11.2020 ob 16:27 963 gost

      Jelka Godec, sovražna, arogantna janšistka.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      05.11.2020 ob 17:21 miri gost

      Jelka kakša baba, pa baligačeva--manekenka z znanjem in imanjem moramo reči! Na levi pa revice kot DAHAVSKI atleti ali ko iz britofa na dopust prideš!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      05.11.2020 ob 19:02 gost

      Kaj pa delajo vsi silni doktorji, ki zaradi ukrepov nimajo pacientov??? Z astronomskimi dodatki na plačo, sedijo v ordinacijah in se ne javljajo na telefone, Vsa čast redkim izjemam in medicinskim sestram/bratom👍🏻👏🏻👍🏻

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.