https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Od ponedeljka izjema za prehod meje tudi dostop do prodajaln in storitev

21.11.2020  

Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji izdala Odlok o spremembi in dopolnitvi Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije ter ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.


Izjema za prehod meje tudi dostop do prodajaln in storitev, ki so bližje v sosednji državi

»S spremembo odloka je med izjeme brez karantene ali negativnega testa ob vstopu iz rdeče države dodana izjema za državljana Republike Slovenije ali tujca s prebivališčem v Republiki Sloveniji, ki prehaja mejo s sosednjo državo zaradi dostopa do prodajaln ali storitev, ki so v sosednji državi bližje prebivališču osebe, kot so te prodajalne ali storitve v občini prebivališča, ali jih v občini prebivališča ni. Oseba se mora vrniti v dveh urah po prehodu meje. Enako se dovoli državljanu sosednje države ali tujcu s prebivališčem v sosednji državi, če so prodajalne ali storitve v obmejni občini Republike Slovenije bližje prebivališču te osebe.

S tem je dodana podobna izjema, kot jo pozna odlok, ki ureja gibanje med občinami.

Na rdečem seznamu tudi Kanada

Na zelenem seznamu ni sprememb. Na rdeči seznam (ob vstopu karantena, razen z negativnim testom ali izjemami) tretjih držav je dodana Kanada.

Med državami članicami EU oziroma schengenskega območja se je z rdečega seznama umaknila finska administrativna enota Österbotten, kar pomeni, da je celotna Finska oranžna (vstop brez omejitev in brez karantene). Na rdeči seznam so dodane tri administrativne enote Estonije (Harju, Hiiu in Rapla), v Franciji francosko čezmorsko ozemlje Francoska Polinezija, v Grčiji administrativni enoti Severnoegejski otoki in Peloponez, v Latviji administrativna enota Zemgale in na Norveškem administrativni enoti Vestland in Viken. Švedska pa je po novem cela rdeča,« so sporočili iz vlade.

Podrobnejši rdeči seznam najdete tukaj.

*Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.11.2020 ob 14:16 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Ivani Komunisti se je čisto zmejšalu,Počepnik bo mel prosto samostrežno med nogami Lajbekovice.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.11.2020 ob 14:27 Borut 1977 gost

      Saj si lahko prej ze hodil saj policajev ni nikjer na meji razen avstrijskih

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.11.2020 ob 14:44 NENORMALNO TUDI ZA NAJBOLJ NENORMALNE. gost

      iz KAMOVEC SE LAHKO PELJE VAŠČAN v Lenti po stolec za mizo, ne more se v Soboto, ker je ZAPRTO IN JE DALJŠA RAZDALJA, BLIŽJE PA POHIŠTVA NI. jANČI REŠITELJ SLOVENIJE, BUDALA NAD BUDALI.

      18 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.11.2020 ob 14:55 gost

      Budala vladna več ne vejo kak bi si še bolj zapletli situacij. Odpiranju ka je sploh Nej potrebno kar bi pa mogli odprti su pa šče bole zaklenili. Tan poglejte Hrvaško kako lepo vgostilnaj sedijo jejo in pijejo trgovine odprte. Sliko korona virus pa boljšo kot mi dvakrat.

      17 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.11.2020 ob 14:59 gost

      Tviteraši svetskumi je koronek poju mužgane.človik več nevej v keron obdobji živi. Hlapci rabi vašo pomoč da ga malo sprogramirate. Ker mu je kompas vo vrglo.

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.11.2020 ob 15:03 Beau Ridgeway gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.11.2020 ob 15:04 Dean Dovey gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.11.2020 ob 15:14 milan gost

      Še bole trbej zaostriti razmere!!!!!! Mislim da letos nebo nič več odprto tisto kar je nepomembno! Po novem pa bojo zaprli tudi vse nedelavce ,lafraše vojvode itd... tiste ki samo gobezdajo in na kavču poležavajo pa čakajo protikoronski paket!! J J ne daj takim nič!!!! J J tij si odrešenijk naš in boš ostal na vse veke vekov!

      10 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.11.2020 ob 16:18 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Milan,tak je,to prava beseda bela,to je desno razmišljanje,to je klenost slovenska,to je odrešitev,makar si ravnokar prišel z školjke,ampak odrešitev pa je le.Tak je ,Ivan Komunist,nič ne daj,itak nič nimaš,vse smo ustvarili mi ostali,ti imaš le roke v vreči,pa bratec tudi.Milan,ja kaj pa naj daje tisti,ki ni nič ustvaril?A,ta drislavi,puklasti,bo meni odrejal?"Taknyos"eden.

        10 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.11.2020 ob 17:32 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Milan,tak je,Ivan je svèti,še bolj pa bo,ko mu postavijo spomenik kralja Norika ,na Svetem Urhu.Še jaz se tam pojavim,da se prepričam,spomenike postavljajo onim ,ki so peté vküp drapnuli.

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.11.2020 ob 11:43 Štef gost

        Teleta janševa ležati na kavču to je priporočilo tvojega lidera, eno uro je bil na televiziji pa ene pametne besede nej povedo

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.11.2020 ob 17:25 Mali gost

        Madžarska, Avstrija vodilni po okužbah pa mo v trgovino šli, v lipovskan rondoju pa policija ka je tu negi meja med občino, teleta janševa v vagon zapreti pa jih gor vužgati

        10 3 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      21.11.2020 ob 15:27 Cody Lennox gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      21.11.2020 ob 16:30 gost

      Milan tij ži zdaj glidaš vo s pivnice dokeč buš imel kaj za lizati doge od lagva ti je tak vse eno. Kaj se zunaj dogaja ker ti je tak veš dan kmica na očaj.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      21.11.2020 ob 17:44 Mali gost

      Avstrija in madžarska v vrhu po okužbah pa mo v trgovino šli čez mejo lipovcih pa policija ka je tu negi meja med občino bedaki janševi v vagon zapreti pa jih gor vužgati

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      21.11.2020 ob 18:12 gost gost

      Bole bednoga ukrepa so nej mogli vo najti. Sramota od te pokvarjene vlade, jaz je ne priznavam. Namesto, ka bi meje zaprli, do zdaj lehko ta odili, doma pa iz svoje občine nemreš, če glih je prek ceste. To je betežnom, pa skregano z vsem normalnim. Pa od tan se nosijo okužbe, iz Avstrije pa Mađarske, pa Hrvaške. Ka se toga ne zavedajo, ali neščejo , so pretupsti. Bog pomagaj narodi, šteri ma tak pokvarjeno vlado. Sramota.

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      21.11.2020 ob 19:50 Karel gost

      Res je, ta ukrep, da ne moreš iz ene slovenske občine v drugo, v Sloveniji pa večino občin ima okroh 1000 prebivalcev, posebej naše Prekmurske, ni trdovin, je skregan z logiko in zdravo pametjo. Potem pa si izmislijo izjeme in na koncu ne veš kaj velja. To pa delajo zaradi tega, da privilegirani lahko gredo vsepovsod, drugorazredne pa lahko oglobijo kot oni rečejo. Torej to je šplski primer dvojnih meril pri uporabi zakonov in odredb v Sloveniji. Oboji, tako Kučanovi kot Janševi pa tulijo po Evropi, da spoštujejo vladavino prava. Nasvidenje zdrava pamet. Seveeda vsi vemo, da je Janša vojak in pozna le vojaško diverzantsko logiko kar pomeni, pride udari in pobegne potem pa izza zaklonišča gleda, če je za njegovo diverzijo ostalo dosti škoda. To svojo znanje zdaj hoče prenesti celo v Bruselj, da bi tam sprejeli ta njegov diverzanski sistem upravljanja z Evropsko unijo.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      21.11.2020 ob 21:35 Štef gost

      Omejitve so od trojan proti severovzhodu slovenije za druge so druga pravila za vikend vidim KR Lj ce kp registracije pa še druge mi se pa naj z vnuki po viberi gledamo banda fašistična

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      21.11.2020 ob 21:37 Štef gost

      Omejitve so od trojan proti severovzhodu slovenije za druge so druga pravila za vikend vidim KR Lj ce kp pa še druge mi se pa naj z vnuki po viberi gledamo banda fašistična

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      22.11.2020 ob 9:57 gost

      JANEZ GROZNI,,,, ZEMI ŠTRIK PA SE RAJŠI OBESI. Kajti tvoji potomci du lažje dihali zaradi tvoje blaznosti če te nebo.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.