https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Župan Jevšek imenoval novega poveljnika Civilne zaščite Mestne občine Murska Sobota

25.11.2020 ob 16:30  

Župan dr. Aleksander Jevšek je na današnji seji Občinskega štaba Civilne zaščite predstavil novega poveljnika Civilne zaščite Mestne občine Murska Sobota Denisa Gjereka, sicer inšpektorja, vodjo mestnega redarstva. Gjerek bo nadomestil dosedanjega dolgoletnega poveljnika Stanislava Wolfa, ki se je letos upokojil.


Občinski štab Civilne zaščite MOMS se je seznanil s trenutnim stanjem glede okužb z novim koronavirusom v občini, sprejetih ukrepih in morebitnih potrebah po dodatni pomoči ali dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja okužb.

Poleg članov občinskega štaba so bili na seji prisotni predstavniki naslednjih institucij: Dom starejših Rakičan, Vrtec Murska Sobota, Osnovne šole v MOMS, Območna izpostava Rdečega križa Murska Sobota, Škofijska Karitas Murska Sobota,EHO Podpornica Murska Sobota, Klub prekmurskih študentov Murska Sobota, Policijska uprava Murska Sobota, Splošna bolnišnica Murska Sobota, JP Komunala Murska Sobota, Območna izpostava NIJZ Murska Sobota, ki so predstavili trenutno stanje v svojih institucijah in ukrepe, ki jih izvajajo.

"Direktor Doma starejših Rakičan Zoran Hoblaj je povedal, da je situacija glede okužb v vseh treh enotah pod kontrolo, stanje pa sprotno komunicirajo preko svoje in občinske spletne strani. Povedal je, da z obstoječim kadrom, kljub velikemu izpadu zaradi bolniških odsotnosti obvladujejo situacijo glede vzpostavitve rdečih con. Povedal je tudi, da so ponovno možni sprejemi starostnikov v institucionalno varstvo.

Ravnateljica Osnovne šole II Murska Sobota Suzana Fartelj je v imenu vseh ravnateljic osnovnih šol v občini povedala, da pouk na daljavo poteka nemoteno, vsaka šola pa zagotavlja topli obrok za tiste učence, ki imajo subvencionirano šolsko prehrano in so potrebo prijavili na šolo. Takšnih učencev je v tem trenutku 240, po potrebi obroke dostavljajo učencem na dom.

Ravnatelj Vrtca Murska Sobota Borut Anželj je povedal, da trenutno zagotavljajo nujno varstvo za 45 otrok v enoti Miške, za prihodnji teden se, v kolikor se vrtci še me bodo odprli, pojavljajo potrebe za večje število otrok.

Direktor JP Komunala Murska Sobota Tomislav Zrinski je povedal, da je zaznati porast števila umrlih, s tem pa se je podaljšala čakalna doba za upepelitev v krematoriju v Mariboru. Povedal je, da so v stalnem kontaktu s Splošno bolnišnico Murska Sobota in bodo skupaj poskrbeli za primerno hranjenje pokojnikov do pokopa v prostorih, ki bodo upoštevali pieteto in spoštovanje do pokojnikov in njihovih svojcev.

 Foto: MOMS 

Predstavniki humanitarnih organizacij (Škofijska Karitas, Rdeči križ, EHO podpornica), so povedali, da njihovo delovanje razdeljevanja toplih obrokov oziroma paketov s hrano, kakor tudi pomoči prostovoljcev (nabava v trgovini, lekarni…) poteka nemoteno. Predstavnik EHO Podpornice je povedal, da je zaznati povečano potrebo po izposoji bolniških postelj, ki jih imajo dovolj na zalogi.

Predstojnik Območne enote NIJZ Murska Sobota Martin Ranfl je povedal, da so s sodelavci, poleg kontaktiranja COVID pozitivnih oseb, v teh tednih izvajali tudi preventivno cepljenje proti gripi.

Predstavnik Splošne bolnišnice Murska Sobota in ožji član COVID štaba Peter Brenčič je predstavil okuženost zaposlenih v bolnišnici, kjer je trenutno skoraj 20% zaposlenih v bolniškem staležu zaradi okužb, od tega 22% nemedicinskega kadra, zato je na pomoč pozval prostovoljce tudi za pomoč v podpornih službah bolnišnice.

Komandir Policijske postaje Murska Sobota Tomislav Habulin je povedal, da večjih kršitev vladnih odlokov ali večjih množičnih druženj v občini ne zaznavajo.

Župan in Občinski štab Civilne zaščite ponovno pozivajo vse občanke in občane, da dosledno upoštevajo vladne odloke in priporočila stroke, da čim bolj omejimo širjenje okužb in zavarujemo zdravje naših občank in občanov," so sporočili s soboške občine.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.11.2020 ob 16:56 gost

      Vej pa ti nevej do štiri šteti pa Nej gučati. Kak je lejku Bogi ti poveljnik civilne zaščite. Ka su ga na redarskuj službi v rit brsnuli. Pa zravna rezervna služba. Te v sobuti nega človeka ka more nikši pizbek z Bistrice prijeti.

      14 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.11.2020 ob 17:00 Jao gost

      Tej pa poveljnik.... Jao koma smo prišli....

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.11.2020 ob 20:48 gostitelj gost

        Če je znal voditi redare, de tudi CZ znal voditi in če tako pravi župan bo to že držalo in pika.

        2 9 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.11.2020 ob 18:04 Aaron Caffyn gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran tukaj. www.maxjob3.com

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.11.2020 ob 18:27 Drek33 gost

      Za gasilce nej bilau mesta v tej dvorani?boli vas kurac ,samo ko je treba kaj zastonj storiti jih vabite. Pa en kandidat je bil baje z njihovih vrst kateri nekaj vec ve o tem kak ta ki ste ga izbrali.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.11.2020 ob 18:37 Henry Landsborough gost

      Moja zadnja plača je bila 3200 USD za 18-urno delo na spletu. Prijateljica mojih sester že mesece v povprečju porabi 11 tisočakov in dela približno 26 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusil. Potencial s tem je neskončen. To počnem .. www.maxjob3.com

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.11.2020 ob 18:38 Joseph Watson gost

      Moja zadnja plača je bila 3200 USD za 18-urno delo na spletu. Prijateljica mojih sester že mesece v povprečju porabi 11 tisočakov in dela približno 26 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusil. Potencial s tem je neskončen. To počnem .. www.maxjob3.com

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.