https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Priznanje za dobro delo tudi v Prlekijo

27.11.2020 ob 9:00  

Naj prostovoljski projekt leta 2019 je postal projekt Vida, ki ga opravlja društvo Humanitarček. Priznanje za svoje dobro delo je prejel Zvonko Polanič, ki v Prlekiji mladim predstavlja prostovoljstvo in vanj vnaša medgeneracijsko sodelovanje. Zaradi epidemioloških razmer v Mladinskem svetu je razglasitev letos potekala v obliki predstavitvenih videov o projektih. Prostovoljce je v njih nagovoril tudi predsednik republike Borut Pahor.

Mladinski center Prlekije je predlagal zglednega prostovoljca Zvonka Polaniča iz Cezanjevec. Zvonko Polanič kot prostovoljec deluje v okviru Mladinskega in gasilskega društva. Je uspešen organizator prostovoljstva in mlade uspešno navdušuje nad prostovoljnim delom. Ima tudi veliko inovativnih idej za medgeneracijsko sodelovanje.

Foto: Zvonko Polanič (osebni profil Fb)

V starostni skupini 30 let ali več se je Zvonku Polaniču kot Naj prostovoljka pridružila tudi Stanislava Žagar, ki redno dela z gluhoslepimi.

Naj prostovoljski projekt 2019 je prejelo društvo Humanitarček za projekt Vida. Projekt se ukvarja z objavljanjem življenskih zgodb starostnikov in s tem ozavešča o položaju in stiskah starostnikov. Drugi val epidemije je za številne starostnike veliko zahtevnejša preizkušnja.

Naj mladinski projekt za leto 2019 je postal Živa knjižnica - Ne sodi knjige po platnicah! v izvedbi Društva informacijski center Legebitra.

Naj mladinski projekt je Gora rocka 2019, ki ga je pripravilo Športno društvo Šentviška gora. Vsako leto pripravijo festival in zbirajo sredstva za različne projekte in organizacije. V letu 2019 so zbrali kar 27.000 evrov.

Naj prostovoljca v kategoriji do 19 let sta postala Kristajn Veber z ustanovitvijo Cejskega mladinskega centra, Nives Žlof Androjna, ki je nudila učno pomoč otrokom priseljencev. V starostni skupini od 20 do 29 let sta priznanje prejela Miha Ivanetič, ki vodi lokalno skupino skavtov in projekt Luč miru iz Betlehema, ter Blažka Tana Logar, ki jo je zaradi sodelovanja v več mladinskih aktivnostih predlagal Javni zavod Mladi zmaji.

Foto: naslovna fotografija Mladinski center Prlekije (Fb)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.11.2020 ob 10:57 Jett Crawford gost

      Moja zadnja plača je bila 3200 USD za 18-urno delo na spletu. Moja prijateljica sester že mesece v povprečju porabi 11 tisoč in dela približno 26 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusil. Potencial s tem je neskončen. To počnem .. www.maxjob3.com

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.