https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Med najbolj inovativnimi podjetji leta 2020 tudi pomurska podjetja

30.11.2020 ob 21:01  

Gospodarska zbornica Slovenije je danes v okviru Dneva inovativnosti 2020 že 18. podelila nacionalna priznanja za inovativnost najbolj inovativnim podjetjem in posameznikom v podjetjih in drugih organizacijah. Med njimi so tudi tri pomurska.

Nacionalno priznanje GZS za najboljše inovacije predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. Podelili so 11 zlatih, 24 srebrnih, 5 bronastih priznanj, 2 posebni priznanji za mlado podjetje in 1 posebno priznanje za inovacijski izziv – povezovanje kulturno kreativnih industrij in gospodarstva. Nagradili so tudi najboljšo inovacijo leta po izboru javnosti.

Foto: GZS 

Letošnja podelitev priznanj je bila neobičajna, dogodek pa je v celoti potekal virtualno. Predsednik GZS je izpostavil: »Skoraj tretjina inovacij letos prihaja iz mikro in malih podjetij, od tega 5 s strani mladih inovativnih startupov.« Dodal je, da je predvsem pri mlajših inovatorjih opaziti velik poudarek na inovacijah, ki temeljijo na poenostavitvi že obstoječih podobnih rešitev, kar izhaja iz sodobnih pristopov inoviranja na osnovi uporabniške izkušnje.

Foto: GZS 

Slavnostni govor je pripravil tudi predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor, ki je med drugim povedal, da so: » Izjemni in prebojni projekti dokaz, da Slovenija zmore svoje znanje, ideje in kreativnost preliti v svetovno primerljive inovacije. Nobenih razlogov ni, da bi Slovenci zaostajali za drugimi narodi. Čeprav smo majhna država, lahko s svojo pametjo, inovativnostjo in vztrajnostjo, ne samo tekmujemo, ampak sodelujemo in zmagujemo.«

Foto: GZS

Nagrajena tudi tri pomurska podjetja

Za priznanja na nacionalni ravni se je potegovalo 43 najboljših inovacij iz vse Slovenije. Med prejemniki zlatih nacionalnih priznanj GZS za inovacije je podjetje Roto, d.o.o., ki je nagrado prejelo za PE čoln – izdelan po postopku rotoliv tehnologije.

Med prejemniki posebnih nacionalnih priznanj za mlado podjetje je za produkt Inteligentno zasnovanih športnih nogavic GO4GOAL prejelo nagrado pomursko podjetje GO4GOAL, d.o.o.

Nagradili pa so še podjetje Paradajz, d.o.o., in sicer s srebrnim priznanjem za inovativnost za razvoj Vrečke iz stebel rastlin paradižnika Lušt.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.12.2020 ob 9:09 gost

      Jaka podjetja kera samo delavce izkoriščajo.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.12.2020 ob 9:46 Čergoli gost

      Najbolj inovativno je zagotovo šunkarna Kodila!!!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.