https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Kacin: Virus se v domovih za starejše še vedno širi, predvsem z asimptomatskimi bolniki

7.12.2020  

Na današnji popoldanski novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali Nataša Slejko, vodja zdravstvene nege v DSO Nova Gorica in članica regijskega tima za območje OE ZZS Nova Gorica, psihologinja Eva Kovač ter vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin.


Jelko Kacin je uvodoma predstavil  povprečno število okužb po regijah. Največ okužb je bilo glede na 7-dnevno povprečje v Podravski regiji (290), pomurska regija je na šestem mestu s 110 okužbami.

 

 

Virus se v DSO širi predvsem z asimptomatskimi bolniki

Uradni podatki Nacionalnega instituta za javno zdravje kažejo, da je bilo aktivnih okužb med oskrbovanci domov včeraj 2723, med zaposlenimi pa kar 1101, od tega med zdravstvenimi delavci 679 odsotnih.

Kacin je dodal, da se virus v domovih za starejše še vedno širi, predvsem z asimptomatskimi bolniki. Od danes pa je sicer v domovih obvezno testiranje za vse zaposlene, podrobnejše razmere in aktivnosti pa je predstavila Nataša Slejko za DSO v Novi Gorici. Hitrih testov, po nasvetu epidemiološke stroke glede na trenutno situacijo v domu še ne bodo izvajali, ampak bodo še naprej izvajali PCR teste.

 

 

Osamljenost in stresne obremenitve v času dela od doma

Psihologinja Eva Kovač je poudarila, da je trenutna situacija še povečala stresne obremenitve. Največje breme je padlo predvsem na mame z vrtčevskimi ali šoloobveznimi otroki.

Psihologinja je opozorila tudi na osamljenost v času dela od doma. "Za mnoge so stiki na delovnem mestu glavni socialni stiki." Delo od doma močno posega tudi v prosti čas zaposlenih, saj ljudje poročajo, da v povprečju naredijo do 3 dodatne ure dela na dan. "Izklopite se od dela, od interneta, na prvo mesto postavite lastno zdravje," je ob tem poudarila Kovačeva.

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.12.2020 ob 18:16 Joseph Watson gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.12.2020 ob 18:34 gost gost

      Što pa še posluša toga vladnoga bednika? Pametni gvušno nej.Do zdaj je še nika pametnoga nej povedo. Samo strašiti znajo ,pa sprejemati ukrepe. Znajo, ka edino tak lejko lidij držijo pod kontrolof. Čimveč sankcij ,pa kazni, pa represija. To bi naj bila demokracija po jajovo. Dobro njemi je napela Hribarova, saka ji čast. Ona ga pozna do obisti, pa zna kakši pokvarjenec je že te bil .Za to ma tudi dokaze. Budale ga pa še dale podpirajte. Bole zavoziti, kak je, več itak nemre.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.12.2020 ob 22:20 gost

        Vseeno kaj bedak gucij pa še vsi drugi na Tv. Če hočete verjet ali ne vse je odvisno od nas, bolj bomo goljufal slabše bo in duze de trajalo, zau tak je....

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.12.2020 ob 18:39 Riley Ferrari gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.12.2020 ob 20:24 gost

      6.I started working online in past three months when the corona was at its peak and made a hand some package. I urge every one to try it when the second wave of corona is troubling our lives once again here is a link for information.... https://bit.ly/39JrDqt

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.12.2020 ob 20:26 hefoho hefoho gost

      7.I started working online in past three months when the corona was at its peak and made a hand some package. I urge every one to try it when the second wave of corona is troubling our lives once again here is a link for information.... https://bit.ly/39JrDqt

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.