https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V Mestni občini Murska Sobota včeraj potrdili 34 novih okužb, največ okužb doma ali v službah

16.12.2020  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali predstojnica Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja doc. dr. Tatjana Lejko Zupanc, namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni v NIJZ Nuška Čakš Jager ter vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin.


Kacin: Število dnevnih okužb se znižuje, a zelo, zelo počasi

Jelko Kacin je uvodoma predstavil aktualne podatke o okužbah. Včeraj je bilo opravljenih 6.579 testiranj, potrjenih je bilo 2.107 novih okužb. Delež pozitivnih testov je znašal 32 odstotkov. V primerjavi s prejšnjim torkom je bilo včeraj 32 manj novih okužb.

Največ okužb je bilo zabeleženih v Ljubljani in v Novem mestu. Med občinami izstopa tudi Mestna občina Murska Sobota z 34 okužbami.

 

 

 »V bolnišnice je bilo včeraj sprejetih 117, odpuščenih pa 128 pacientov. Včeraj je bolnišnično oskrbo skupaj potrebovalo 1251 pacientov, kar je 33 manj kot v ponedeljek. Intenzivno nego je potrebovalo 211 pacientov, 7 več kot v ponedeljek. Umrlo je 39 oseb,« je povedal Kacin.

V domovih za starejše je na novo ozdravljenih 204 stanovalcev in 82 zaposlenih. Včeraj je bila okužba potrjena pri 134 stanovalcih in 56 zaposlenih domovih za starejše, največji porast okužb pri stanovalcih pa je v domovih - DU Sežana 24, Senecura, Vojnik 11 in DU Polzela 15.

Med hospitaliziranimi tudi nekaj porodnic in otrok

Spregovorila je tudi predstojnica Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja Tatjana Lejko Zupanc. V UKC Ljubljana je hospitaliziranih 332 bolnikov, bodisi zaradi covida bodisi da je bil covid slučajno odkrit ob kakšni drugi bolezni. Imajo tudi nekaj porodnic, vsak dan dve, tri in pa na srečo zelo majhno število otrok.

Delež bolnikov na intenzivni negi se povečuje. Sprejemajo vse več pacientov, ki potrebujejo umetno predihavanje. Povprečna starost bolnikov je 69 let. "Kar se tiče razmer, hodimo po res tankem ledu," dodaja Zupančeva.

 

 

 "K vrnitvi otrok v šole mora prispevati vsak od nas"

Sodelavci so v UKC Ljubljana kljub razmeram pozitivno razpoloženi in delajo z veliko predanostjo. »Veselimo se cepiva in želimo, da se čim več ljudi cepi,« dodaja Zupančeva.

Po novem letu se bodo po njenem mnenju otroci lahko vrnili v šole, če bodo epidemiološke razmere ugodne. »K temu pa mora prispevati vsak od nas. Množična druženja predstavljajo največje tveganje

Dolgoročne posledice kar pogoste

Bolniki s covidom se tudi po zapustitvi iz bolnišnice soočajo z nekaterimi težavami. »Žal so dolgoročne posledice kar pogoste – z različnih organskih sistemov: od psihiatričnih, psiholoških, nevroloških, kardioloških, pljučnih in podobno,« odgovarja Zupančeva. So pa vsi prebolevniki, na tamkajšnji kliniki, tudi pod kontrolo.

Največ okužb v domačem gospodinjstvu al v službi

Namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni v NIJZ Nuška Čakš Jager je predstavila trende širjenja okužb v Evropi in Sloveniji. V Evropi in svetu številke še vedno precej rastejo. Evropa je presegla 21 milijonov okužb. »Še vedno jih je največ v Rusiji, Franciji in Veliki Britaniji.« Povečalo se je število smrti v Italiji, ki vodi na tem področju, v Evropi jih je skupaj blizu 480.000.

Do 14. 12. smo v Sloveniji opravili blizu 600.000 testov in 98.282 potrjenih primerov, nekoliko več žensk kot moških. »Čudežna paličica za znižanje števila okužb je v vsakem posamezniku in v zaupanju ljudi, da so sprejeti ukrepi resnično potrebni,« je še dodala Čakš Jagerjeva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.12.2020 ob 12:01 Mali gost

      No spet nam bodo povedali naslednjih 14 dni bo ključnih in tako naprej do junija takšen strokovnjak je lahko vsak

      15 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.12.2020 ob 12:09 gost gost

      To je zdaj tak razmiti ka vsi doktori, medicinske sestre itd. delajo na puno in se posvečajo le covid bolnikom. Sami ste si izbrali ta poklic, žal je prišla pač taka situacija da je treba malo več delat. A ljudje na gradbiščih ki delajo od 10-12 ur ne izgorevajo?

      23 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.12.2020 ob 13:42 burja gost

        zidarja primerjati z zdravnikom (en zida drugi resuje zivlenja ) trbej popolno zaporo drzave al ka je enim nejasno?

        5 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.12.2020 ob 14:09 gost gost

        saj ne primerjam, pravim samo ka se gradbinci telko ne pritožujejo pa delajo v mrazi in vročini, tu pa zdaj ma človek občutek ka se vsi doktori in sestre ukvarjajo samo s kovidom, se jih pa samo peščica. Medicinskih sester je dovolj, se lahko občasno menjajo da si olajšajo delo. Glede zaprtja se strinjam. Zaprti do 4.1 in če takrat ne bo učinka pa počasi vse nazaj odpirat, ker drugače bo šlo vse rakom žvižgat. Cepljenje itak ne bo nič pomagalo , ker nekega velikega navala oz. zanimanja ni. Sem včeraj na hrvaškem portalu bral da se je pri njih samo en državljan prijavil za kandidata za cepljenje.

        8 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.12.2020 ob 12:12 Štef gost

      Kako se pa naj razseli družina, nimamo vsi več stanovanj kot naša banda, vsak teden imamo drugi vzrok, ste dobro plačani pokvarjenci, vi pokasirate ne glede na število okužb

      14 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.12.2020 ob 12:14 šilček gost

      Nategujejo nas po široko in po dolžini.

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.12.2020 ob 13:35 Riley Ferrari gost

      Moja zadnja plača je bila 3200 USD za 18-urno delo na spletu. Prijateljica mojih sester že mesece v povprečju porabi 11 tisočakov in dela približno 26 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusil. Potencial s tem je neskončen. To počnem .. www.maxjob3.com

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.12.2020 ob 17:00 gost

      Vse in vsi so krivi samo stroka in vlada nesposobna pa sta nedolžni. Kajti virus njim je ušel iz steklenice že lani. Bedaki na sposobni.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.12.2020 ob 17:21 Geza gost

      Enkrat je že nekdo omenil da so imeli zdravniki nedolgo nazaj na plačilni listi čez 350ur pa se noben ni pritoževal zdaj pa če mora ostati kako uro je pa že problem

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.12.2020 ob 18:58 Joseph Watson gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.12.2020 ob 19:15 gost

      POCRKAJTE VSI katerim ni do odgovornosti do te epidemije!!!! Banda neotesana !!!!

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      16.12.2020 ob 19:48 gost gost

      Ka, če bi ti zadnji prvi crkno. Takših zavedenih ovc primitivnih kak si ti je nej škoda. Beda od bede.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      16.12.2020 ob 20:28 ......... gost

      kacin je povdal, najbolj varno je na rostem brez stikov in na 1,5 metra razdalji. Imate še kaj novega pametnjakovči??????????? Družine so problem, ko se ne odstranimo iz vukojebin, cel dan zračimo, imate še kaj novega Nuška Jagrova??????????????????? Veste, kaj je problem, to da še mora 250.000 78-100 letnikov v Evropi umreti in se nihče več ne bo ukvarjal s KOVID 19,5. EDINO V sLOVENIJI BO MALO HUJE, KER JE VLADA ZAJBALA POLOVCO MLADOLETNIKOV, KI BODO ZBOLEVALI GLEDE PSIHE.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.