https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Bo Avstrija po božiču v lockdownu do 18. januarja?

20.12.2020 ob 14:00  

V Avstriji bo od 26. decembra veljalo popolno zaprtje za najmanj tri tedne, je potrdil kancler Sebastian Kurz, ki bo trajalo do 18. januarja. Od 15. do 17. januarja načrtujejo množično testiranje na novi koronavirus, kdor se ne bo testiral, bo moral ostati doma predvidoma še en teden.

Glede na vladni načrt bo sicer od 26. decembra omejeno gibanje, saj bodo lahko Avstrijci zapustili domove le za osnovne obveznosti, kot so nakupovanje osnovnih potrebščin, obisk zdravnika, delo in rekreacija. Na voljo bodo le najbolj nujne storitve, kot so trgovine z živili in lekarne. Šolanje pa bo potekalo na daljavo. Večina trgovin bo morala za približno tri tedne zapreti svoja vrata, enako bo veljalo za gostinske obrate, kulturne ustanove in druge podobne storitve. 

 Foto: Pixabay

Omejitve gibanja, ki sedaj veljajo le ponoči, bodo veljale tudi čez dan. Tudi šolarji bodo morali vztrajati pri pouku na daljavo do 18. januarja, po tem datumu pa bi lahko spet sedli v klopi. V Avstriji bodo od 15. do 17. januarja organizirali množično testiranje. 

Kdor se ne bo testiral, bo moral do 24. januarja upoštevati omejitev gibanja in obvezno nositi masko tipa ffp-2, to pa velja tudi za šolarje in učitelje, ki se ne bodo testirali. Kdor bo dobil negativen izvid, pa bo lahko 18. januarja normalno obiskoval vse odprte trgovine in gostinske lokale.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.12.2020 ob 17:30 gost

      Oj Škoda! Tam tudi vlada J J in si izmišljuje nepotrebne ukrepe!? Avsrijci niso bedaki prekmurski in tam zakoni veljajo in vsak jih upošteva , pri nas pa levojajčniki vsemu nasprotujejo! Mrzijo sami sebe ker največ serjejo v lastno skledo!!!! GNOJI!!!

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.12.2020 ob 23:09 Gogo gost

      Vse dobro o Levih, lev je kralj zivali, samo Levaki, toti pa mi grejo na zivec 49 let, mam jih puno kapo, delam ko konj celih 30 let malo za sebe se vec pa za gamad v Mocvirju z Jankovicem na čelu, ki nam procente jemljejo, zato ka lehko brez dela zivijo pa se nam bedakom rezijo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.12.2020 ob 6:37 Lidija gost

      Prosim vas lepo živim v Avstriji in vem kak je tu isto sr......kot v Sloveniji ali pa še huje Kurz odpira pa zapira,za veliko noč je izjavil da se družine ne smejo družit,po praznikih je izjavil da narod ni dobro razumel ok če jaz nebi dobro razumela ampak moji Avstrijski prijatelji??????zdaj za božič isto?????? Jaz če hočem domov ali test ki ga moram plačati sama ali 10 dnevna karantena v Sloveniji in ko se vračam za Avstrijo spet 10 dnevna karantena prosim vas lepo prvo se pozanimajte pa pol pišite

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.