https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Murski Soboti bo ta konec tedna znova stekel promet po celotni Slovenski ulici

18.12.2020 ob 17:20  

Dela na Slovenski ulici so se zaključila, ta konec tedna pa bo po prenovljeni ulici po 14 mesecih prenove ponovno v celoti stekel promet, sporočajo iz Mestne občine Murska Sobota. Prenova Slovenske ulice je bila s 4 milijoni evrov največja investicija Mestne občine Murska Sobota v letu 2020. 

Promet bo odslej potekal enosmerno od Slomškove ulice proti krožišču pri Zvezdi, prav tako bo ponovno stekel promet po obnovljenem krožišču in cestnem odseku do križišča s Kocljevo oz. Kardoševo ulico.

Na Slovenski ulici je vzpostavljen umirjen enosmerni promet z možnostjo enostranskega bočnega parkiranja. Asfalt se je umaknil bolj prijaznim materialom. Postavljene so bile granitne kocke na površinah za motorni promet in granitne plošče na ostalih površinah. Omogočeno je prosto, a hkrati varno gibanje za pešce in kolesarje, ki imajo na Slovenski ulici prednost.

Prenovljena ulica je zasnovana kot  kombinacija odprtih javnih površin ter ceste s prednostjo pešcev in kolesarjev s posebnim režimom za motorna vozila z omejitvijo 30 km/h. Posebej dobro je poskrbljeno tudi za ranljive skupine. S tem, ko je celotna Slovenska ulica na istem nivoju in brez ostrih robov, bodo veliko pridobile družine z otroci, kolesarji, uporabniki skirojev in invalidi. S talnimi vodniki je dobro poskrbljeno tudi za slepe in slabovidne.

Namesto lip, ki so bile presajene k Soboškemu jezeru, je zasajen nov dvojni drevored s kar 94 drevesi. Slovenska ulica pa ima po novem 7-krat več dreves. Pod krošnjami dreves je postavljena tudi nova urbana oprema, letni vrtovi na Slovenski ulici pa bodo postali veliko večji in prilagodljivi. Z novo ureditvijo bo zagotovljenih tudi veliko novih možnosti za organizacijo prireditev, kar omogoča posebna infrastruktura.

 

Prenovljena je tudi komunalna, električna in telekomunikacijska infrastruktura, povsem nova je javna razsvetljava. Posodobljena je bila tudi meteorna odvodnja Slovenske ulice. »Celotna prenova mestnega središča je potekala kot trajnostno naravnan projekt, po principu krožnega gospodarstva, zato so bili ponovno uporabljeni vsi  uporabni materiali,« navaja občina.

Projekt je sofinanciran iz mehanizma Celostnih teritorialnih naložb Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR), celotni projekt pa je sofinanciran s približno 70 odstotki nepovratnih sredstev, preostanek je zagotovila občina.

Foto: Arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.12.2020 ob 8:25 KATASTROFA gost

      In temu kak to zdaj izgleda vi pravite ureditev, to je totetelna polomija in samo korist Polaniči, ki je dobro zakaseral. To je tipično primer zakonito kraje po komunistično - pretekanje družbenega denarja v privet žepe. Če hočete videti kako izgledajo urejena središča mest Varaždinu, Čakovcu in drugih evropskih mestih si to malo pogledajte pa vam bo vse jasno. Katastrofa toliko večja ker je to vse bilo pred 5 leti na novo urejeno. Sobočanci to so vaši pejnezi.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.12.2020 ob 9:52 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Bedak,ne želi si življenja v Ustašiji,pa ,bedak ti eden,komunizma ni več desetletja,je pa Ivan Komunist.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.12.2020 ob 10:37 gost

      Lendavski obesi se ker za drugo itak nisi.Če pa nimaš ŠTRIKA pa spij STRUP.Nič čakat.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.12.2020 ob 10:44 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,nekak nimam suicidnosti,z štrikom,strup pa je babja zadeva,e,želje so ti minimizirane,Lendavski živi naprej,v polnem zagonu.ŽIVEL KOMUNIZEM,ŽIVEL TITO,ŽIVEL CHE,DOL Z KAPITALOM,ŽIVEL DELAVEC.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.12.2020 ob 16:03 jaz gost

      Velik denar, pa še brez obnove kanalizacije. Življenje v MS je v Maximusu in BTC-ju. V centru MS nimaš kaj delati. Sejem je 2x na leto; sočna vilica pa prehodna zadeva. Škoda.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.12.2020 ob 20:04 AAAAAAAAAAA gost

      Ulica odlično izgleda san se malo prlej pelo pa je super, bravo občina.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.