https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Zaprtje vseh storitvenih dejavnosti, kjer se ni moč izogniti tesnim telesnim stikom

19.12.2020  

Storitvene dejavnosti, kjer se ni moč izogniti vsem tesnim stikov, se bodo od 24. decembra do 4. januarja zaprle oziroma do vključno 10. januarja 2021, če se epidemiološka situacija ne bo izboljševala.

"Prepoved ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije v obdobju od 24.12.2020 do 4.1.2021 oziroma do vključno 10.1.2021, če se epidemiološka situacija ne bo izboljševala, razen naslednjih izjem:

- prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila, blago za osebno nego in čiščenje, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, pri čemer se kot izjema ne šteje prodaja oblačil in obutve v teh prodajalnah,
- lekarne,
- prodajalne z medicinskimi pripomočki in ortopedskimi pripomočki,
- kmetijske prodajalne,
- bencinske servise,
- finančne storitve,
- pošto,
- dostavne službe,
- dimnikarske storitve, pod predpisanimi omejitvami,
- individualne nezdravstvene svetovalne in terapevtske storitve,
- osebni prevzem blaga ali hrane, razen alkohola in alkoholnih pijač, na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki, pri čemer konzumiranje prevzete hrane in pijače na javnih površinah ni dovoljeno,
- druge nujne storitve za zagotavljanje varnosti in zdravja.

Foto: Pixabay (fotografije so simbolične)

Izvzeto je tudi ponujanje in prodajanje blaga in storitev potrošnikom na daljavo, kot ju ureja zakon, ki ureja varstvo potrošnikov," poroča vlada.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.12.2020 ob 21:30 gost

      Dovolite ka v trgovin bar zokne pa gate začnejo odavati, ka moje so že vse luknjaste.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.12.2020 ob 0:28 VRNITE DENAR ! gost

      Nobeden levičar in kominist še ni vrnil pejneze nazaj, ki ste jih dobili letos od Janše, ki ga tak serete, PEJNEZI VAM NE SMRDIJO HA??? Ajde da vidim kateri bo prvi v Sloveniji, da ga javno objavimo, VRNITE DENAR V DOBRODELNE NAMENE, AJDE DA VIDIM JUNAKA. Dvoličneži FUJ.

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.12.2020 ob 8:09 gost gost

        Ka je JJ dal?!? ..... saj pa nej svojih dal, delil je državne pejneze oz. evropske in s tem zadolžil državo tak ka ne ven če nas prihodnji dve vladi rešita tega dolga.

        3 5 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.12.2020 ob 8:50 gost

      Ja če boste vsi levuharji na SOCIALI še tri vlade ne bojo pokrile dolga.Delat se spravi.Si kot vsi levuharji- - -delo vam smrdi.Laži zavajanja in filozofiranje to pa vam gre crvendačem.VRNITE DENAR je zelo dobo napisal KDO KDO je vrnil denar v dobrodelne namene.Ja denar pa vam ne smrdi- nesnage. Vsaj eden se naj javi da mu postaimo spomenik v enem od rondojev.Ajde da vas slišimo.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.12.2020 ob 9:02 gost

      Vsi desni pedri pa sedijo v parlamenti pa se po jajca škrableju. In kradejo davkoplačevalski denar.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.12.2020 ob 9:06 gost

      Vsa desna drhal vodilna innjihovi podložniki so že veš čas zaprti. Samo malo drugače kot vsa Slovenija. Oni so zaprti ker si,,, riti,, prevč dožaju.. Zdaj pa imajo problem ko gre jo srat.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.12.2020 ob 9:37 gost

      Vsi desni ne bi imeli mesta v parlamentu TOLIKO NAS je .O tem lahko levuharji samo sanjate. 270 000.Bojte se volitev ker boste spet pogrnili na celi fronti. JJ in SDS zakon in bodočnost.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.12.2020 ob 10:40 gost

      Adek Hitler je tudi imel velik po stroj. In se je posral v hlače edino kar je naredil je sramota za Nemčijo. Ki jo bodo občutili vsi rodovi. Štekaš tele diktatursko.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.12.2020 ob 11:21 kilonja gost

        Adolf je bil tisti zaradi katerega se je ves Svet podelal v hlače, najmogočnejši vojaški stroj vseh časov, države Evrope so padale kot domine, razen rusov , ki jih je bilo pač preveč pa ki jim je zima pomagala.

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.12.2020 ob 11:34 gost

        Kilonja, zdaj si jasno povedal kakšen človek si, da zagovarjaš in poveličuješ Hitlerja. Si pa pozabil povedati, da so Hitlerju vse do leta 1944 pridno pomagali Američani zaradi svojih interesov in koristi.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.12.2020 ob 11:08 gost

      Ti maš diktaturo v prazni GLAVI ker je tam mesto.Tvoj Kahllll zganja diktaturo ob podpori vseh levakov.Če nisi z nami pa te izključimo iz stranke ( Polnar) Štekaš tele primitivno? V Nemčiji so strašno vsi čutili politiko A.H. a so vsi arbait ne pa setanke ZKJ in mlatiti prazno slamo.Zdaj je na levi strani ISTO.Vse samo DELATI NE. A veš do toliko šteti koliko imamo nevladnih organizacij ki ne DELAJO NIČ.Samo denar jim diši.z podporo takih bedakov kot si levuharski idiot.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.12.2020 ob 11:28 gost

        Tvoj diktatorček puklasti čelavi kaplar je leta 2008, tik pred iztekom svojega mandata za poročno darilo podpredsedniku SDS Zveru in njegovi izbranki Andreji Valič ustanovil Študijski center za narodno spravo, v katerega je šlo na milijone davkoplačevalskega denarja. Njegova direktorica je pa bila od leta 2008 do letos, ko so jo zaradi početih svinjarij odstranili z direktorskega mesta, žena evropskega poslanca Milana Zvera Andreja Valič Zver. Zdaj je JANEZ Janša ustanovil ( seveda za davkoplačevalski denar ) Muzej osamosvojitve Slovenije. Verjetno bo direktorica Andreja Valič Zver. Še veliko podobnega za svoj zvesti kader je napravil Janez Janša. A DESNI BEDAKI O TEM POJMA NIMATE, KER STE PAČ ZABITI.

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.12.2020 ob 12:34 gost

      ,,, kilonija,,, butalc Hitler je imel zato tak po stroj ker je celi svet privlekel v taborišča kjer so za diktatorja morali delati orožje in vse ostalo. Ker se je potem lahko on bahal kot zdaj tvoj vele pizdek Janez grozni keromi vij podložniki rit lijžete tak ka ma ži vse zguljeno

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      20.12.2020 ob 14:14 gost

      11.o8 tele desnu pedersko malo poglejmo zgodovino kero tij hlapec nemaš pojma koga je tvoj vele bedak iz stranke izločo ka se z njim Nej strinjal. Miha Brejc, Ivan Hvalica, Vera Ban, Dragotin Mate, itd. Štekaš bedak neveden.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      20.12.2020 ob 22:52 gost

      Malo prelistaj zgodovino pa nadveh listih A4 ne bo mesta koliko levuharjev so odstranili iz levuharskih strank.Jaz ti navedem samo eno ( KATARINA KRESAL) naostale pa aktiviraj prazno glavo.Konj rdeči.Če je kdo neveden si to ti na celi črti .Konj komunajzerski. A te BOLI,se je tudi tebi zaprla pipica. ha ha he he...........

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      21.12.2020 ob 8:15 gost

      gost 14:14 a ti imena kaj povedo J.SLUGA,Z.POČIVALŠEK,B.RAJIĆ,L.KOZLOVIĆ, M.LAHOVNIK, K.KRESAL, itd itd tele podojeno povej.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.