https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Kustečeva: Če bo vse idealno, bo večina otrok v šolah do konca januarja

29.12.2020  

Po načrtu vlade se bodo v šole po novem letu najprej vračali učenci zavodov za otroke s posebnimi potrebami. Testiranje zaposlenih bo po besedah ministrice za šolstvo, Simone Kustec, potekalo v teh zavodih 4. januarja, dan pozneje pa se bo začel pouk.


Posvetovalna skupina vlade bo o tem, kdaj gredo lahko otroci spet v šolo, razpravljala v sredo, na podlagi njenega predloga pa bo vlada po napovedih ministrice odločala do konca tega tedna. Takoj za otroki s posebnimi potrebami se bodo sicer v šolske klopi po vladnem načrtu najprej vrnili učenci prvega triletja osnovnih šol, če bo vse potekalo idealno, pa naj bi bila večina otrok spet v šolah do konca januarja, je napovedala ministrica.

Kako bo potekalo testiranje zaposlenih?

Prednostno se bodo 4. januarja testirali zaposleni v zavodih in osnovnih šolah za otroke s posebnimi potrebami, za njimi pa tudi učitelji in drugi zaposleni, ki bodo izvajali izobraževanje v prvem triletju, je dejala Kustečeva.

Testiranja bodo po njenih besedah izvedli s pomočjo mobilnih ekip, ki jih pripravi ministrstvo za zdravje, in sicer v šolah, tako da zaposlenim ne bo treba nikamor hoditi na testiranje. Prejeli bodo poziv na testiranje, ministrica pa ob tem verjame, da se bodo ustrezno odzvali. Pojasnjuje, da so po šolah med zaposlenimi minuli teden že povpraševali po interesu za testiranje in ugotovili, da jih je bilo zainteresiranih veliko več kot polovica. Če bodo interes za testiranje izrazili starši otrok, bodo to tudi omogočili, ne bo pa testiranje obvezno, še dodaja.

Po prepričanju ministrice, mora biti vračanje vseh učencev v šole varno in trajno, kar pomeni, da bodo po vrnitvi v šole tam tudi ostali. Vsi, torej zaposleni, otroci in starši, pa bodo morali po njenih besedah spoštovati vse epidemiološke ukrepe in slediti smernicam strokovnega pedagoškega dela, zaposleni pa bodo morali slediti tudi priporočilom za izvajanje hitrih testov.

Foto: Pixabay (fotografije so simbolične)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.12.2020 ob 9:35 gost

      Ta ženska ni sposobna voditi malo gospodinjstvo ne pa tako odgovorno ministrstvo. Otrokom in staršem bo povzročila nepopravljivo škodo. Nobena država ni delala tega kar dela ta odvratna ločenka. Fuj in fej od ženske.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.12.2020 ob 9:48 Gost gost

        Nej samo ona, mijslin ka je cela vlada zmedena in tak zmedene vlase nema nisce na svetu.

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.12.2020 ob 9:49 gost

      Največja puhlica v tej vladi, kar pove en dan, drugi dan namerno pozabi!!! oziroma zanika!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.12.2020 ob 9:52 gost

      Ja, samo kdo lahko pove stavek: "Če bo vse idealno bo večina otrok... To je preprosto noro!!!

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.12.2020 ob 10:10 gost

      Vlada je NAMERNO odprla trgovine...samo, da prizadene najmlajše...ki zaradi tega ne bodo mogli v vrtce, šole... To kar počnejo je skregano z vsako logiko!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.12.2020 ob 11:41 Aha gost

      Saj ne bomo mogli otroke v šolo pošiljat saj nimajo oblačila in obutev saj so vse prerasli trgovine do pa v prekmurju zaprte

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.