https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Kustečeva: Vrnitev prve triade v šole in otrok v vrtce morda že 11. januarja

31.12.2020  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan, ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec, ter vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin.

 

Poveljnik CZ Srečko Šestan je sporočil prošnjo hrvaške Civilne zaščite, da se trenutna pomoč zaustavi in se pomaga kasneje, saj bo odpravljanje posledic in s tem potreba po pomoči še dolgotrajen proces.

Tudi zaradi poškodovanih objektov, na Hrvaškem trenutno nimajo možnosti skladiščenja in ustvarjanja zalog. Za pomoč bodo prosili, ko jo bodo potrebovali, je še povedal Šestan in državljane zaprosil, da ustavijo zbiranje pomoči.

Včeraj pozno popoldan je potekala seja Vlade v ožjem covid-19 formatu. Večji del seje so člani Vlade namenili razpravi o možnostih in pogojih za morebitno odpiranje šol in veljavnosti trenutnih ukrepov v času novoletnih praznikov ter v začetku leta 2021, je spomnil Kacin.

Od danes od 12. ure dalje do jutri do 20. ure velja, da gibanje ni omejeno na občino prebivanja in da je dovoljeno druženje do največ 6 odraslih oseb iz dveh gospodinjstev, a le v zasebnih prostorih. Še vedno pa ostaja v veljavi omejitev gibanja ponoči.

Kacin je ob tem državljane pozval, naj praznične sprostitve med občinami ne izkoriščajo v svojo škodo. Glavni namen sprostitve je, da se omogoči, da obiščemo sorodnike ali prijatelje, ki prebivajo zunaj naše občine in jih zaradi veljavnih ukrepov nismo videli že dalj časa, je dejal in dodal, da je ob tem potrebno ravnati preventivno in odgovorno.

Brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi je pokazalo, da je zavedanje o pomenu testiranja v družbi dobro in vse bolj razširjeno.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je povedala več o vračanju v šole. Uvodoma je poudarila, da ji je žal, ker ne more zagotoviti ponovnega zagona šole in prosi državljane, da še zdržijo.

Učenci osnovnih šol s posebnimi potrebami bodo šli ponovno v šole in v zavode za izobraževanje otrok s posebnimi potrebami v torek, 5. januarja. Dan prej se bodo njihovi učitelji in zaposleni preventivno testirali.

Prva triada se bo v šole morda vrnila teden dni kasneje, prav tako otroci v vrtce, je povedala Kustečeva. Za učenci prve triade ter 4. in 5. razredov bodo za vrnitev v šole na vrsti dijaki zadnjih letnikov, je še pojasnila.

Poudarila je tudi, da testiranje otrok ni predvideno, če bodo starši želeli, pa bo zagotovljeno.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.12.2020 ob 12:14 gost

      Brez komentarja, da je ni sram stopiti pred govorniški pult, da ni sram te vlade! Ljudje brez odnosa do ljudi, daleč od ljudi! Ga. ministrica kaj pravi ustava?

      26 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.12.2020 ob 14:33 gost

        Kako ni tebe in tebi podobnim sram, da se sploh oglasate, žalite vse po vrsti, niste vredni da sonce na va sije. Kdo odgovarja za naše otroke, vidite samo druge države ki imajo bistveno manj okuženih na prebivalca. Kaj bi pa komentirali, če bi se našim najmlajšim kaj zgodilo, bog pomagaj. Problem je to da so že predolgo doma in nam je že muka, to je problem, oprostite so vsaj na varnem. Ko bomo zmanjšali številke gredo v šole, mi smo pa tisti kateri moramo upostevati ukrepe, vse je na nam, to bi vam zaj že lahko bilo jasno. Eni pa čakajo na politike, samo čakajte pa sinfajte te te se dugo čakali.

        8 7 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.12.2020 ob 12:30 gost

      Tudi tebe ni sram ponavljati vsak dan iste budaloštine pa neresnične pravljice, zakaj bi te njo moglo bit sram, saj pa je na istem nivoju kak ti, isto Janševa plačanka kak ti veleum Df, v isti stranki sta si pozabil ali te spet malo shizofrenija jebe, to je pozabljivost, če mogoče še nisi poguglaj, kaj to za hudiča je.

      8 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.12.2020 ob 12:42 Mali gost

      Pod tako vlado bodo ti otroci stari 18 let ali več ko bodo zapustili osnovne šole, kaj res ne razumete da je to samo črpanje evropskih sredstev, sosednje države so izkoristile zaprtje šol samo zaradi praznikov potem bo pa vse normalno pri njih delovalo

      18 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.12.2020 ob 12:53 Gost gost

      Otroke v vrtec in šole takoj, drugace bodo kot ta nasa vlada.... zmedeni, raztreseni....

      19 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      31.12.2020 ob 12:57 gost

      Ta baba sploh ne ve kaj je šola !

      18 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      31.12.2020 ob 13:24 gost

      Debeli, boljše, da bi to babo fukal, kak pa Janši vsak dan kurca pa jajca vlečeš.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      31.12.2020 ob 14:24 SOBOČANKA gost

      Baba zarukana , kaj sploh govori prazno, le kdo ji še sploh verjame ne njej, pa nobenemu drugemu, ki sedi v vladnih vrstah. Sram jo je lahko, kakšne izjave daje.... sicer pa, kje pa je take sram.....Naj se pogleda v ogledalom kak je smotana..... že tak izgleda, kaj šele ko se oglasi, če bi imela otroke, predvidevam, da jih nima, bi imela drugačen pristop, možgani pa nevem kje so.... pri tej Kustecevi sigurno ne.....

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      31.12.2020 ob 14:26 UNTER-LIMBACH gost

      Po moji skromni oceni je teta redno jebežljiva ko zaštarta .

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      31.12.2020 ob 14:28 gost

      Kako lahko o prihodnosti naših otrok odloča oseba in vlada kera Neve niti kako se pišejo kreteni nesposobni. Eden nem vizualnega značaj kako se lahko igrajo z usodo z našo bodočnostjov.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      31.12.2020 ob 15:02 gost

      Starši ali vam je res vseeno za svoje otroke??

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      31.12.2020 ob 15:05 gost

      Če bi imela kaj spoštovanja do šolajoče mladine bi odstopila,, ker je lutka PV in zdravstvenega ministra!!!

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      31.12.2020 ob 18:14 963 gost

      Pohlevna janševka.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      31.12.2020 ob 20:39 Feri gost

      Tudi njej bo odklenkalo, ona lahko gre po tej krizi in po tej funkciji ki bo tudi minila v Amsterdam kjer so rdeče zavese pa še to samo za blagajno ker za drugo ni sposobna

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.