https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

FOTO in VIDEO: Muraši začeli s pripravami, odpravili se bodo tudi v Turčijo

4.1.2021  

NŠ Mura je danes kmalu po novem letu že začela s pripravami na spomladanski del sezone Prve slovenske nogometne lige. Pred medije sta stopila trener članskega moštva Ante Šimundža in igralec Luka Bobičanec.


Muraši so se kmalu po novem letu že zbrali ter izvedli prvi trening. V prejšnjem letu je bilo zaradi ukrepov proti novemu koronavirusu, manj časa za priprave, kar je tudi razlog, da so se letos tako hitro zbrali.  Prvi teden bo potekal uvajalno, glavni del priprav pa bodo nato po predvidenih načrtih nadaljevali v Turčiji.

Trener Ante Šimundža je dejal, da so po prvih informacijah v ekipi zdravi vsi, tako domači, kot tudi tisti, ki so se vrnili iz tujine. O samih pripravah je Šimundža dejal, da je potrebno nadgraditi tiste dobre stvari iz prve polovice sezone. »Prvenstvo se začenja zelo zgodaj, tako da imamo 6 tednov priprav.« Na sporedu so tudi pripravljalne tekme, tri bodo po besedah Šimundže potekale doma, dve v Turčiji ter nato ob povratku še morda ena ali dve.

Kadrovsko so se določene stvari spremenile. Okrepitvi Mure sta Mihael Klepač na poziciji krilnega ofenzivnega igralca, ki prihaja iz Aluminija in Samsindin Ouro na poziciji centralnega veznega in sta tako imenovali ciljani okrepitvi. Šimundža ob tem verjame, da bosta s svojo kvaliteto dvignila konkurenco.

Šimundža dodaja, da sta še morda želja ali dve po okrepitvah, a delajo v smeri finančnih zmožnosti kluba. Tudi če bo ostalo tako kot je, pa se počasi vračajo tudi poškodovani igralci: Mandič, Simič, Karamarko in Kozar. "Ti fantje, ki se vračajo po poškodbah, bodo sicer že zelo dobra okrepitev," pove Šimundža in dodaja, da bo hrbtenica ekipe ostala enaka. "Glede na rezultate in dogajanje v preteklem letu je sicer določen interes za naše igralce."

Luka Bobičanec je dejal, da bodo tudi v nadaljevanju prvenstva, kjer Mura zaseda tretje mesto, poskušali narediti čim več. "Vemo, da moramo še bolje stisniti." Kratek oddih po koncu jesenskega dela in med prazniki so preživeli v krogu družin in ga izkoristili za sprostitev. Vzdušje v slačilnici je po povratku zelo dobro, dodaja Bobičanec. Priprave v Turčiji bodo izkoristili za maksimalno pripravo.

Na vprašanje o tem, da bo v nadaljevanju prvenstva nekako potekal troboj med prvimi tremi ekipami Bobičanec dodaja, da je o tem težko govoriti, saj si vse ekipe želijo zmage. "Je še veliko do konca prvenstva, tako da je vse možno. Na rezultatski lestvici pa si seveda želimo čim višje."

Naslednja prvenstvena tekma Muraše čaka 10. februarja 2021, takrat se tudi začenja spomladanski del sezone PLTS.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.01.2021 ob 13:26 gost

      Ajmo Mura idemo

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.01.2021 ob 14:24 Busybee gost

      Df nočne more se začnejo znova. Itak vsak dan znova Janšo vidiš vsepovsod zdaj pa še kanonfuter Mura😂😂😂palik so sodniki vse krivi to mi delaj teliček butaj z glavo v steno😂😂

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.01.2021 ob 14:54 gost

      Bobičanec ti nisi za prvo ligo. Pojdi v Beltince. Resno mislim.

      9 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.01.2021 ob 15:54 gost

      Kdo bo šel v Turčijo Smiljan Kuhar ali Rok Šavel ali oba? Na čigave stroške? Občinske ali Murine?

      10 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.01.2021 ob 18:47 gost gost

      NAFTA V ZITKOVCE MURA NA TOPLO HA HA

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.01.2021 ob 8:46 gost

      DAJMO BODOČI ŠAMPIONI.Samo naša MURA iz Murske ŠAMPION.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.01.2021 ob 9:10 mučačos gost

      Mura je iz Sobote.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.01.2021 ob 9:33 gost

      v drugi ligi bo šampion nafta - - -če.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.01.2021 ob 11:09 Poškodbe gost

      Kelko poškodb bo prisotnih po Turčiji

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.01.2021 ob 11:31 gost

        Mogoče jih bodo lepe in mlade Turkinje masirale. Ti 40 kilski mladci pa niso navajeni žensk in pride do poškodb. Najboljši trening je miganje na ženski, pod njo, z njo in okoli nje. A to je za njih fata morgana razen črnca.

        1 4 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.01.2021 ob 11:38 AJAJAJAJAJ gost

      OK, da lahko igrajo tako imenovani profesionalci, ampak da se gre na priprave izven države pa je NESPREJEMLJIVO. Spet en od " zakonov " NESPOSOBNE VLADE IVANA JANUZAJA JANSHE - ORBAN.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      05.01.2021 ob 14:09 gost

      MURAŠI DOBRO SE PRIPRAVITE,KJER POT DO ČETRTOGA MESTA,KATERA PELJE V EVROPO BO ZELO TEŠKA.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.