https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Kje vse se lahko hitro testirate v Pomurju?

4.1.2021  

Z današnjim dnem je možno prostovoljno brezplačno hitro testiranje na okužbo s COVID-19 v zdravstvenih domovih po vsej Sloveniji. Kje in kdaj pa bodo testiranja potekala v pomurskih krajih pa v spodnjem prispevku. 


Testiranje danes v Murski Soboti in Gornji Radgoni

V Zdravstvenem domu Murska Sobota poteka testiranje v zabojniku ob medicini dela. Potekalo bo od ponedeljka do petka med 9. in 17. uro.

V Gornji Radgoni bodo v tamkajšnjem zdravstvenem domu začeli testirati danes popoldne. Testiranja bodo potekala ob delavnikih med 15. in 19. uro. Testiranje je namenjeno zdravi populaciji.

Občina Moravske Toplice

Testiranje s hitrimi antigenskimi testi se bo izvajalo:

  • v sredo 06. januarja 2021, od 10.00 do 14.00 ure, v Kulturni dvorani v Bogojini,
  • v sredo 06. januarja 2021, od 14.00 do 18.00 ure, v Vaško – gasilskem domu Moravske Toplice in
  • v petek, 08. januarja 2021, od 08.00 do 12.00 ure, v prostorih Dvojezične osnovne šole v Prosenjakovcih.

Za testiranje rabite kartico zdravstvenega zavarovanja.

Testiranje v Ljutomeru

Uvodno brezplačno testiranje so v Zdravstvenem domu Ljutomer izvedli že v četrtek, 31. decembra 2020. S testiranjem pa bodo nadaljevali tudi v tem tednu in sicer jutri v torek, 5. januarja 2021, med 15. in 18. uro in v sredo, 6. januarja 2021, med 7. in 10. uro. Oseba, ki se želi testirati, mora imeti s seboj osebni dokument, rezultat pa bo prejela preko sporočila SMS.

Hitro testiranje vsak torek v Dobrovniku

Zdravstveni dom Lendava, Občina Dobrovnik in Štab Civilne zaščite Občine  Dobrovnik organizirajo brezplačno hitro testiranje na COVID 19 in sicer v šotoru pred Centrom za zaščito in reševanje Dobrovnik vsak torek do preklica. Prvo testiranje bo že jutri, v torek 5. januarja 2021 od 11.  do 14.30 ure, naslednja testiranja: v torek 12. januarja 2021  od  11. do  14.30 ure in v torek 19. januarja 2021  od  11. do  14.30  ure.

Za testiranje potrebujete kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument. Na testiranje se ni potrebno posebej naročati, namenjeno je posameznikom, ki nimajo simptomov okužbe.  Udeležijo se ga lahko občani Občine Dobrovnik, Občine Kobilje in prebivalci okoliških občin.  Kdor ima simptome okužbe, še vedno velja, da pokliče osebnega zdravnika.

Testiranje v Lendavi, Turnišču in Črenšovcih

Testiranje bo potekalo od ponedeljka do petka v Lendavi pri Centru za zaščito in reševanje in sicer od 11. in 14.30 ure, v Turnišču vsako sredo med 11. in 14. uro pred Zdravstveno postajo Turnišče. Testiranje se začne to sredo, 6. januarja 2021. V Črenšovcih bo testiranje potekalo v četrtek pri zdravstveni postaji od 11. 00 do 14.30 ure.

Testiranje v Križevcih

V četrtek, 7. januarja 2021 med 15:00 in 18:00 uro bo v Kulturnem domu v Križevcih pri Ljutomeru potekalo brezplačno testiranje na Covid - 19, s hitrimi testi. Brezplačnega testiranja se lahko udeležijo občani in neobčani. S seboj je potrebno imeti kartico zdravstvenega zavarovanja.

 V prihodnjih dneh bodo hitra testiranja še na Tišini.

Svoje zaposlene po praznikih testirajo tudi nekatera pomurska podjetja

Številna podjetja so danes po prazničnem premoru znova zagnala dejavnost, ob tem pa so se, v želji preprečiti širjenje okužb s covidom-19, odločila svoje zaposlene testirati na novi koronavirus s hitrimi testi. Ponekod teste izvajajo v samih podjetjih, drugod pa so zaposlene napotili v zdravstvene domove.

V Pomurju se je po besedah direktorja Pomurske gospodarske zbornice, Roberta Graha, pred novim letom precej podjetij zanimalo za možnost hitrega testiranja. Komercialni ponudbi za testiranje sta oddala ljutomerski zdravstveni dom in Estetika Onišak, podatkov, kje že testirajo, pa nimajo.

V gornjeradgonskem podjetju Arcont so potrdili, da bodo zaposlene začeli množično testirati v torek. Brise bodo jemali zdravstveni delavci tamkajšnjega zdravstvenega doma, sicer pa so v podjetju ves čas pošiljali na testiranje vse, za katere je obstajal sum na okužbo.

V lendavskem Varisu so danes od prihodu na delo testirali vse zaposlene, pozitiven izid je bil pri enem. Testiranja opravlja zdravstveno osebje ljutomerskega zdravstvenega doma, in to pri vseh, ki vstopijo v podjetje, torej tudi pri zunanjih obiskovalcih.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.01.2021 ob 16:54 gost

      Ka bi že nehali z zastonj testi.Pri tej prekleti vladi ni nič zastonj vse plačamo davkoplačevalci. Zato nebuzite da je zastonj. V trgovini ja vsak dan vse dražje vse gre u vražju mater.

      15 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.01.2021 ob 18:10 zastonj gost

      bo potem, ko ne bomo plačevali davkov, to tistim, ki mislijo DA JE ZASTONJ. KO PA NE BOMO PLAČEVALI DAVKOV PA DRŽAVO VRAG VZAME, TOREJ NI NIČ ZASONJ, TUDI KORONABONBONČKI NE, Kdo pa nam je podaril teste zastonj, torej je država plačala in bo od nas pokasirala, a ni tko porkaduš bedaki in konji.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.01.2021 ob 19:18 gost

      Geste buziji desni.Neka golazen vašega podmladka se norčuje iz vseh Slovencev. Dobavili so neke nezanesljive teste z keri I se testirate lahko samo vi hlapci Janeza groznuga. Zdaj je pozabil tvita ti in podati izjavo. Kajti spet so pri dobavlja ju njegove hijene in pijavke davkoplačevalskega denarja. Zdaj se pa zabavajo v Mehiki in jih boli kurac za Slovence kere so lepo okradli z blagoslovom zmejšanuga Janeza groznuga. Te mahinacije in zabave, kraje bodo spet plačali davkoplačevalci. Slovenci davkoplačevalci kako lahko gledate take svinjarije kraje vse kar se dogaja že od marca. Kajti vse te svinjarije bomo plačali mi keri smo glupi narod kot je izjavil,,, Jelinčič.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.01.2021 ob 19:22 gost

      Zastonj je zabava kero so si privoščili prijatelji Janeza groznuga. Ki so te teste neuporabne nabavili. In še sami posneli zabavo in jo poslali da bodo Slovenci videli kaj plačujejo.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.01.2021 ob 20:13 zastonj gost

      ....dobil sem zastonj, kaj be briga kdo plača, jaz že ne.......

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.02.2021 ob 5:43 Joza gost

      Problem je samo ka leva banda nej sklenila posla za hitre teste keri bi bili mimogrede enkrat dražji. Zaj pa jih bolij.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.02.2021 ob 19:20 Denko gost

      Zakaj pa potem v BTCju v Lagev baru trbej plačati 20 €??? Pa še računa ne dobiš

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.03.2022 ob 14:45 Rasputin gost

      Spomnite se, da je bilo testiranje najprej samoplačniško, so se ustrašili, da ne bi kdo kaj povedal, da se je od vsega začetka jemalo iz zdravstvenega proračuna, mi tepci pa smo jih kupovali.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.