https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

FOTO: Odbojkarji Hoč ugnali Panvito Pomgrad, ki tako s porazom vstopa v leto 2021

7.1.2021  

V sredo, 6. januarja, se je v športni dvorani OŠ I v Murski Soboti odvila zaostala tekma 9. kroga 1.A državne odbojkarske lige za moške na kateri je Panvita Pomgrad zaigrala z ekipo Hoče.

PANVITA Pomgrad 1:3 HOČE

(20:25, 23:25, 25:23 in 22:25)

PANVITA POMGRAD: Ražnatović 15, Potočnik, Vinkovič 2, Drvarič 4, Radović 21, Rojnik 10, Flisar, Lakner 8, Novak, Bedrač 7, Grabar, Vrabl in Vori (oba libero). Trener: Aleš Hribar.

HOČE: Pušnik 15, Crnjanski 10, Ostvik 8, Bračko 2, Pesti 20, Herodež, Leva 6, Hafner, Mejal 9, Koblar in Orthaber (libero). Trener: Jurij Čopi.

Dobri dve uri trajajoči obračun sosedov na lestvici so v Murski Soboti dobili gostje in tako samo še potrdili šesto mesto na lestvici. Potem, ko so odbojkarji Hoč proti Panviti Pomgradu že vodili z 2:0 v nizih, so Sobočani znižali zaostanek. In, ko je v četrtem nizu po domačem vodstvu s 16:10 že izgledalo, da bo o zmagovalcu odločal peti niz so se Hoče vrnile in si po preobratu brezkompromisno priigrale še četrti niz za maksimalne tri točke ter zmago s 3:1. V uvodnem nizu so si Hoče priigrale minimalno prednost že pri izidu 5:8 in nato ob premalo odločnih domačinih zgolj še stopnjevale igro ter ekspresno dobile prvi niz. 

In tudi v drugem nizu se je začelo podobno. A je Panvita po zaostanku z 11:9 ter treh zapravljenih napadih gostujočega sprejemalca, Tilna Pušnika, uspela ujeti nasprotnika ter na servis blokerja, Žana Bedrača povesti s 15:12. Sobočani so nazadnje vodili z 21:19, nato pa se je ustavilo in v razburljivi končnici je gostujoči organizator igre, Primož Mejal, prispeval zaključno točko za vodstvo Hoč z 2:0 v nizih. In v tretjem nizu je sledila podobna srhljivka. Panvita Pomgrad je na krilih nezaustavljivega korektorja, Branislava Radovića, povedla z 18:13. Da bi nato po menjavi organizatorja igre v gostujoči vrsti (Mejal/Hafner) preko kapetana, Jakoba Rojnika izkoristila drugo zaključno žogo za znižanje izida na 1:2. Drugi in tretji niz sta bila dejansko poslastice tekme.

Foto: Športni klub Pomurje DESET

Potem, ko je v četrtem nizu že kazalo, da bo o zmagovalcu odločal peti niz se je znova ustavilo. Pavnita Pomgrad je namreč vodila že s 16:10, še pred tem pa je gostujoči trener, Jurij Čopi nerazpoloženega sprejemalca Crnjanskega zamenjal z mladim Bračkom. In Hočani so znova začeli igrati. Najprej so izid izenačili na 19.točki ter si nato v razburljivi končnici na krilih nezaustavljivega korektorja, Marcella Pestija, priigrali prvo zaključno žogo, ki jo je takoj realiziral Tilen Pušnik za zmago s 3:1 in potrditev šestega mesta na lestvici.

    Fotogalerija