https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Erjavec zaradi okužb s koronavirusom razmišlja o začasnem umiku kandidature za mandatarja

18.01.2021 ob 16:25  

Karl Erjavec, mandatarski kandidat koalicije KUL, se s predsedniki strank koalicije KUL pogovarja o tem, da bi zaradi okužb s koronavirusom v Državni zbor začasno umaknil soglasje k imenovanju za mandatarja, so zapisali na Twitterju pri TV Slovenija. 

"Zaradi okužb in posledičnih karanten posameznih poslancev namreč ne bi mogel dobiti dovolj glasov za izvolitev. Trenutno zbira pravna mnenja o tej možnosti, odločitev pa bo sprejel jutri," je za TV Slovenija povedal Erjavec.

Spomnimo, da je skupina 42 poslancev, v petek vložila predlog konstruktivne nezaupnice s kandidatom za novega predsednika vlade Karlom Erjavcem. Podpise pod predlog so prispevale poslanske skupine LMŠ, SD, Levica in SAB ter trije poslanci DeSUS. Da bi predlog uspel, ga mora na tajnem glasovanju podpreti najmanj 46 poslancev.

 Foto: arhiv Pomurec 

"V soboto pa se je izvedelo, da je direktor Sove Janez Stušek, ki se je v petek udeležil seje Knovsa, na kateri je bil skupaj z devetimi poslanci, okužen z novim koronavirusom. Med tistimi, ki so imeli tvegan stik, so tudi štirje poslanci predlagateljic konstruktivne nezaupnice.

Poslovnik DZ in ustava sicer določata, da mora po vloženi nezaupnici državni zbor volitve novega predsednika vlade izpeljati v sedmih dneh. Torej je zadnji skrajni rok za izpeljavo seje ta petek," je po navedbah STA pojasnil predsednik DZ Igor Zorčič.

Zorčič ob tem verjame, da bo datum seje ostal sreda, saj ocenjuje, da prestavitev seje, na primer na petek, ne rešuje težave poslancev, za katere bi se na testiranju morebiti izkazalo, da so okuženi z novim koronavirusom.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.01.2021 ob 17:00 Karel K. gost

      Čstno in brezmadežno se hoče umakniti, ko je spoznal, da ne bo dobil zadosti glasov, da ga ne marajo poslanci in ga noče velika večina slovenskega naroda. Največ kar lahko dobi je 35 glasov. Prefrigan in zvit je ta kovn in manipulator obenem. kar mora še storiti je to, da odstopi z mesta predsednika DESUS in odide neznano kam v neznane kraje.

      27 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.01.2021 ob 20:52 2021 gost

        Ja, on bi najraje sedaj zapustil svojo kožo,.....samo to tako negre. Umaknoti nezaupnice vladi JJ nemore. Do glasovanja bo prišlo tako ali tako, saj se samo tako lahko ta fijasko konča. Naj bi Herjavec in KUL že prej razmišljali o tem v kakšni situaciji se nahajamo, saj poslanci DESUSA so dobro vedeli v kaj se spušča njihov precednik,...da ta stvar ne pije vode. Res je .....niti Bog ji nima rad.

        12 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.01.2021 ob 17:12 Busybee gost

      Te okužbe poslancev z korono so samo izgovor. Valjda je končno skapiral ka nikoli nebo dobil 46 glasov😂😂Levuharji pa v jok😂😂😂Df ti luzer levičarski kdaj boš priznal poraz teliček zarukan??

      22 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.01.2021 ob 17:17 Karel K. gost

        Točno tako, morda so zaigrane, ker se ljudje nočejo drugače izpostavljati, da bi trpeli torture kot to trpijo poslanci DESUS, ko jih do onemoglosti izsiljuje in ćali. Prireja odločitve organov stranke, da tudi ti morajo odločiti v njegovo korist. Erjavec poraza nikoli ne bo priznal,.

        19 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.01.2021 ob 17:19 Karel K. gost

        Točno tako, morda so zaigrane, ker se ljudje nočejo drugače izpostavljati, da bi trpeli torture kot to trpijo poslanci DESUS, ko jih do onemoglosti izsiljuje in ćali. Prireja odločitve organov stranke, da tudi ti morajo odločiti v njegovo korist. Erjavec poraza nikoli ne bo priznal,.

        10 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.01.2021 ob 22:18 Gost: gost

        Poslanec Han je pameten in bister politik, da nebi slučajno Karlu uspelo zrušiti vlado ja sam raje roko dal gospodu Virusu, ki ga v tem primeru reši sramote, da bi glasoval za Erjavca.

        10 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.01.2021 ob 8:39 gost

        Poslanec Han že vseskozi deluje s stranko SDS. SDS + SD sta bili skupaj pri TEŠ 6, pri razpravi o 680 milijonih evrov se je postavil odkrito na stran stranke SDS in napadel stranko Levico. On še nekaj drugih so v levih strankah, a delujejo v korist desnih strank. Po domače - on je IZDAJALEC. Predolgo je že v politiki, potrebno ga je na naslednjih volitvah odrezati od korita.

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.01.2021 ob 17:28 USTAVA JE JASNA gost

      USTAVA JE POPOLNOMA JASNA, glasovati se mora v največ 7 dneh, in nič ne omenja preložitve kdor je bo glasoval kogar ni ne bo glasoval popolnoma jasno in demokratično. kaj pa če bi kateri poslanec umrl, bi potem čakali, da vstane od mrtvih ? USRALI STE SE LEVIČARJI FUJ BANDA.

      23 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.01.2021 ob 17:40 Mimi gost

        Erjavec vam je lahko všeč ali ni. Kot vsi politiki. Večina slovenskih trenutno ni prebavljivih. Vseeno pa še ljudi v medijih ne žali. Napiši dejstva, ta mi je ob zato, tega pa ne maram zato. Ampak človeško , civilizirano . Vsekakor pa še moramo vsi skupaj vprašati, če slovenija in njeni državljani lahko prenesemo se leto in pol vlade, ki jo imamo sedaj. Kako bomo mi, navadni državljani plačevali vse te dolgove? Ti politiki, ki jih delajo, si polnijo žepe, njim je to vseeno. Vseeno jim je tudi za vas, ki jih podpirate. Skupaj bomo ostali brez denarja za ustanove, za plače, za penzije, za socialne transferje . Kako bomo preživeli? Kdo od vas, podpornikov te vlade se to vpraša? Ko bo prišla nova ekipa in ne bo imela nič razen praznih blagajn in ogromnih dolgov, boste vi prvi simfarili kako je bila prejšnja vlada boljša. Seveda, sedaj denar mečejo z neba, mali levo mali desno. Ampak to ni njihov denar, to je denar, ki ga bomo MI, MI dali iz naših plač, če bomo seveda imeli službo. Oni so ga vzeli nam in našim otrokom.

        10 16 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.01.2021 ob 17:28 kaj se jebemo gost

      kdo bo mandatar, pustiti Ivana Groznega do konca, nato pa ga prisilno ponovno izvoliti, da REŠI vse izgzbe, ki jih je podarjal ljudem, pa ne z ukinitvijo penzij, DVIGOM DAVKOV DO 50% in podobno, AMPAK Z PROGRAMOM, KI BO OMOGOČAL VRNITEV DENARJA UNIJI. Pa naj bo mandatar še 100 let, ne pa da se umakne 2022 leta v vukojebino, naslednike pa pusti v neizhodnem položaju. Kaj hudiča je S CRKVENJAKI, jOŠKA hORVATOV - ni te nič za slišat, pa potres je bil na Hrvačkem, ne v Sloveniji. Moram pa priznati, da pa kondicijo za pobeg iz hrama pizdarij imaš, plčo ti pa itak nakažejo na račun. Gnide vodilne neolikane.

      9 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.01.2021 ob 17:28 gost

      Sami zblojeni psihotiki, ki jih vodi zmešani Karel, ki so ga povsod odvrgli kot pokvarjeno smrdečo klobaso. Fuj, nesnaga desna zblojena. Niti toliko pameti nimate, da bi vedeli, da je Janšev človek okužil ostale. Zblojenci.

      8 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.01.2021 ob 17:37 Gajdar gost

      To kar izvajajo ti "PIONIRČKI" nima več nobenega smisla. Erjavec je s svojim prihodom na čelu DESUS-a osramotil svojo stranko še najbolj pa poslance. Tem pionirčkom jaz ne bi zaupal, da mi pazijo na hišo. Vedno bolj se mi zazdeva, da je v zadevi s Patrijo vpleten le in samo Karel Erjavec (tedaj je bil obrabni minister ), ki pa je potem noter poskušal (preko našega političnega in levo usmerjenega tožilstva) namočiti Janeza Janšo. Prekmurci pravimo, da je od takšnega zahrbtnega človeka treba bežati.

      21 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.01.2021 ob 17:37 TUDI JURŠA OKUŽEN gost

      E moj Jurša, mislil si da je nad tabo samo modro nebo, vidiš da je še Bog nad takimi izdajalci. DOKAZANO NIKOLI NISI GLASOVAL V DOBRO UPOKOJENCEV AMPAK PROTI, CELO ŽIVLJENJE SI SPLETKARIL, ČAS JE DA ODGOVARJAŠ ČE NE LJUDSTVU PA VIŠJI SILI, PROTI KATERI SI NEMOČEN, UBOGI, PRHAJA ČAS KESANJA.

      22 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.01.2021 ob 18:19 gost gost

      EVO GOSPOD JURSA PRIŠLO JE DOMOV ALI PA CVIKATE ITI NA GLASOVANJE KARCI JE VAS NATEGNU KAK MALO DECO REK JE MESARIJA JE NEJ NORIJA

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      18.01.2021 ob 18:24 kujkel gost

      idiot ka si nej zbral zadosti glasov za nezaupnico taka te je korona bejži lažov pokvarjeni bogda da crko jebem te u usta gamat pokvarjena spizdi iz slovenije.

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      18.01.2021 ob 18:24 gost

      To vse mora pripeljati do konca.,,, Robin hud,,, kaj je tako veselo delil bo pa lepo v drugem mandatu vračal. In takrat bomo videli komu kaj zakaj kdaj bo se malo hecal. Kje bodo jemali takrat ko nebo več koroneka in denarja. Nebo pa služb ne hrane ne denarja že se veselim tega trenutka. Kej bo Janez grozni delal in njegovi vladni buziji keri si tako veselo delijo davkoplačevalski denar tolpa prekleta.

      9 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      18.01.2021 ob 18:29 gost

      Zato da nebo glasovanja je kriv glavni v vladnem kabinetu Kacin. On ve kako se mora skom hecati in vse z drkati. Komunisti se zbiranjo v vladnem kabinetu. Janez grozni, Kacin, Rupel, komunist enkrat vedno komunist.

      10 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      18.01.2021 ob 18:55 gost

      LEVOJAJARJI---banda pokvarjena!!!!!!!! J J je bog i batina ! Njega pustite on je delo začel in ga bo tudi končal! Njega svet pozna!!!! Dočim njegove protikretene ki sami sebe ne poznajo kaj šele svetovna javnost. Janša je sredstva pridobil ,čene bi zdaj že dosti vas socialcev pocrkalo od lakote in zavisti!!!!!! Predsedoval bo Evropi in spet bo dobil nepovratna sredstva ,zakar levojajarji sploh pojma nimajo

      14 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      18.01.2021 ob 19:01 Upokojenec gost

      Ko sem se upokojil, so me nemudoma želeli rekrutirati v DeSUS. Tudi z zelo ostrimi besedami in "dokazi", kako modro je, če starejši obvladujemo politiko. Malo se razmišljal in ugotovil, da je moj čas minil. Pri 65. letih gotovo. Zdaj je treba početi stvari, za katere nisem imel poprej časa. Lepe stvari. Delo in skrbi prepuščam otrokom, saj so stari 40 let. Le kdaj pa bodo prevzeli odgovornost do sebe in okolja, če ne zdaj? Do svoje upokojitve seveda. Potem sledijo vnuki. Tako to gre in to toplo priporočam vsem pregretim starcem mojih let in še veliko starejšim, ki ne morejo izpreči. DeSUS bi morala postati stranka pojočih društev, pa bi bilo vse lepše. Na mladih svet stoji, stari pa so smetišče spominov. Z mano vred.

      14 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.01.2021 ob 9:29 gost

        Lažeš, lažeš, lažeš. Tudi sam sem že dolga leta upokojenec. Nihče me ni nikamor silil in nihće ni letal okoli mene. Niti ne vem, če je v Soboti izpostava Desusa in kdo to vodi. Nikoli me nihče niti vprašal ni, če hočem v Desus. Lažnivcem vam se pa vse dogaja v zaplankani glavi.

        1 4 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      18.01.2021 ob 19:17 Tinček gost

      J.J. je pravi politik, levaki mu ne sežejo do gležnjev. Boli, pa zelo boli, cevke se režejo in se bodo še bolj. Do bridkega konca prisesancev.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      18.01.2021 ob 22:25 gost

      Razmišlja , ta pa res ne razmišlja , nima s čim , hi, hi, hi, ho, ho, ho.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      18.01.2021 ob 23:41 Gost: gost

      Pošteno bi bilo, da naslednji ponedeljek po glasovanju vsi poslanci DZ za en teden prestopijo v stranko Desus.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      19.01.2021 ob 6:37 gost gost

      kot je sedaj videti v desusu res ni nobenega normalnega poslanca sami lažovi in hinavci prosim razbežite se saj delate sramoto svojim družinam kako vas ni sram pogledati v oči svojim otrokom vnukom in tako naprej skočili ste v brezno z tem vašon rjavcon za bruhat po vas drugo si ne zaslužite.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      19.01.2021 ob 9:29 Gost: gost

      Pameten gospodar nikoli v čredo konj ne bo za vodilnega postavil osla, pa naj še kako riga.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      19.01.2021 ob 10:09 laci gost

      burek koalicija se je izkazala za zelo vprašljivo, še Erjavec se je podelal v hlače. Janša je velik, Janša je pač kul!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      19.01.2021 ob 18:34 Gost: gost

      Za Karla Erjavca prihaja noč lepih sanj, nič več preštevanje ovčk in meketanje kul, kul, kul..v nočnih sanjah bo prevzel oblast od Trumpa in se zjutraj polulan zbudil, ker prostata ni zbudila spečega mandatarja. Nič zato saj nisem poslanec kul-na.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.01.2021 ob 20:47 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,napačno si razlagaš,tukaj je v igri Ivan Komunist.Ovčka kot si ,ti je oproščeno,nisi bil na tečaju,pa tak hitro ti tudi v glavi ne grata,pač volivec SDS-a .Tak,v sanjah Ivanovih ,Ivanu vstane ko se mu prikaže naš Amerigo zet,vsak pač "pali"na koga.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.