https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Štajerska vpadinca v Ljubljano s tretjim pasom že v 2022?

15.03.2021 ob 6:05  

Gradnja tretjega voznega pasu na štajerski avtocestni vpadnici v Ljubljano bi lahko stekla prihodnje leto. Ob predpostavki, da ne bo potrebna presoja vplivov na okolje, naj bi Dars do konca letošnjega leta pripravil razpis za prvo etapo, torej tretjega voznega pasu med Zadrobrovo in Šentjakobom. V družbi si želijo, da bi z deli končali v enem letu.


Kot so za STA povedali na Darsu, je začetek gradnje tretjega voznega pasu na štajerski avtocestni vpadnici v prestolnico pričakovati po pravnomočno zaključenem postopku izbire izvajalca, predvidoma v letu 2022. "Ker bo več faz del, je točno težko napovedati, kdaj bo promet na tem delu v celoti stekel po tretjem pasu. Vsekakor je želja v roku enega leta od začetka gradnje," so navedli.

Ta časovnica bo sicer izvedljiva le ob predpostavki, da za avtocestni odsek med Domžalami in Zadrobrovo/Ljubljano ne bo potrebna presoja vplivov na okolje.

Projekti sicer še niso izdelani; trenutno teče projektiranje tako za štajerski kor primorski del (Kozarje/Ljubljana - Vrhnika). "Trudimo se, da bodo projektne rešite omogočale dva zožena pasova v vsako smer večino časa gradnje," so pojasnili na Darsu.

Cilj Darsovih načrtov je povečati pretočnost in varnost poteka prometa in učinkoviteje obvladovati prometne tokove. Z nekoliko povečano zmogljivostjo na obeh odsekih pričakujejo tudi bolj enakomeren in umirjen prometni tok ob prometnih konicah.

Na podlagi izdelane idejne zasnove vzpostavitve tretjega pasu na teh odsekih na Darsu ocenjujejo, da bo skupna vrednost obeh investicij okoli 90 milijonov evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.03.2021 ob 8:07 gost

      To smo že davkoplačevalci enkrat plačali in še enkrat bodo. Zato da vsi keri so sodelovali pri projektu imajo polne račune samo tretjega pasu ni. In gdo je zato odgovarjal nihče kot vedno.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.03.2021 ob 8:43 gost gost

        Zapravljanje davkoplačevalskega denarja, v funkcijo postaviti pokrajine, prenesti državne pristojnosti na le te in se bo takoj pritisk na Ljubljano zmanjšal, Vse okoliške države imajo pokrajine le Slovenija ne !!

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.03.2021 ob 13:46 gost

      Zdaj kradejo ljubljanski veljaki potem bodo kradli pokrajinski veljaki. Kot to zdaj v kovid času počnejo občinski šerifi nič ne delajo denar od džave pa dobijo in še več kot prejšnja leta.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 15:55 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.