https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Zdravstveni inšpektorji v Pomurju niso zaznali kršitev pri cepljenju

21.1.2021  

Vlada je na včerajšnji seji predstavila poročilo zdravstvenega inšpektorata o izvajanju nadzora nad obvladovanjem cepljenja proti novem koronavirusu med 27. decembrom in 16. januarjem.


Zdravstveni inšpektorat je zaradi sumov na neskladnosti nadzor opravil na 20 cepilnih mestih po Sloveniji in na Onkološkem inštitutu. Preverjali so število zaprošenih odmerkov cepiva po posameznih cepilnih mestih, število prejetih odmerkov po posameznih cepilnih mestih, število izvedenih cepljenj po posameznih cepilnih mestih, strukturo cepljenih oseb ter vnos opravljenih cepljenj v Elektronski register cepljenih oseb in neželenih učinkov po cepljenju. 

Zdravstveni inšpektorji so ugotovili, da je bilo 14.144 cepljenj skladnih, 297 pa neskladnih. Inšpektorji so ugotovili, da je bilo v šestih zdravstvenih ustanovah opravljeno cepljenje oseb izven nacionalne strategije. Kar 233 takih cepljenj so opravili na Onkološkem inštitutu.

"V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje je bilo cepljenj mimo pravil 25, 23 v ZD Grosuplje, 10 v SB Jesenice, pet v ZD Domžale in eno cepljenje mimo pravil v Splošni bolnišnici (SB) Nova Gorica.

Skladno s pravili oz. z nacionalno strategijo pa so cepljenja proti novemu koronavirusu v preverjanem obdobju opravili v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, UKC Maribor, SB Celje, ZD Slovenska Bistrica, SB Izola, SB Nova Gorica, SB Murska Sobota, SB Slovenj Gradec, SB Novo mesto, ZD Logatec, Uri Soča, Univerzitetni kliniki Golnik, ZD Postojna, SB Trbovlje, SB Ptuj in SB Brežice.

Fotografije so simbolične

Zdravstveni inšpektorji so opravili tudi nadzor nad uporabo šeste doze cepiva. Največ jih je bilo s šestim odmerkom cepljenih v UKC Ljubljana, najboljši delež realizacije (20 odstotkov) pa so imeli v Univerzitetni kliniki Golnik, SB Murska Sobota, na Onkološkem inštitutu in v SB Slovenj Gradec," navaja STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.01.2021 ob 10:33 gost

      Kake kršitve vej su pa 4 lidij cepili. Kje bi tukaj naj bila kršitev. Raj napišite koliko je bilo neustrezno testiranih z nekimi testi ki so na tržnici na Kitajskem mupljeni. Pa resnico Nej neke laži vladne nesposobne kretenske.

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.01.2021 ob 10:51 gost

      Kako cepljenje koliko pa ste jih cepili 10 ljudi. To ne vejo cepiti ka du pa delali da dujih mogli tisuče cepiti. Bedaki.

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.01.2021 ob 10:59 gost

      Kje so pa linšpekturji tan ge trbej Nej za parlidij trbej nadzor. Nadzor bi naj delala lšpekcija pri Vladi ka že od lanskega marca sakši din napravi neko nepravilnost. Kaj tam niso tako ažurni budala nesposobna lnšpekturska. To je samo inštitucija ki ima plačo za nič dela. Saj oni nikoli nič nepravilnega ne odkrijejo. V državi se pa krade na široko in počez zjutraj opoldne zvečer. Inšpekcija pa vse je okej ni nepravilnosti. To pomeni zaprtje take inštitucije nepotrebne če je vse okej. Inšpektorji pa v fabriko.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.01.2021 ob 14:42 gost

        Ne inšpektorji in ne policija ne opravljata dela, v vsaki vasi po kmetijskih trgovinah po malih kaficih se toči in pije, jutranje kavice nič ni drugače samo na črno se dela. Nimam proti sem pa proti ker se krši in ne upošteva pravil, zato so pa inšpektorji in policija naj delajo.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.01.2021 ob 11:41 Javni Sektor gost

      Vsi pametnjakoviči marš v bolnico brez zaščitnih mask in očal. Vozit paciente delat z njimi sej kot sami pravite virusa ni. Ko boste okuženi in boste trpeli boste pa spet šifnali in jokali

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.01.2021 ob 11:47 gost

      Saj se lahko vidva zgornja STROKOVNJAKA prijavita da sta usposobljena za cepljenje in ŠE KAJ VEČ.Ne vem kaj še sploh iščeta v SLO ,ker EU in ZDA RABI vsestranske strokovnjake kot sta vidva.Škoda vaju je TAKO PAMETNAin NADARJENA LEVUHARJA.Kar se pa tiče hitrih testov ,je pa problem ker PRIVILEGIRANI j.zemljarić in d.isajlović nista zraven .Zdaj so testi stali 1kom. 1,66E če pa bi riktali levi privilegiranci pa bi bila cena 4,98E kom. in DOBRA PROVIZIJA NEKATERIH KI SO BLIZU KUL-u. ne motaj mi ker žena dela v zdravstvu in sem kar na tekočem za nekatere stvari, kar se za vaju ne bi reklo.DAJTA SE CEPIT V GLAVO.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      9 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.01.2021 ob 14:55 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,redno obvladaš trženje,celo izračune si naredil za maske ,če bi jih riktali levi....Takoj na TV, napovedi delat oz. šlogat,doma kaj počisti,da ti ne bo žena dveh izmen delala.

        4 7 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.01.2021 ob 20:57 gost

      smrdljivec lendavski do gležnjev mi ne segaš.SMRAD.TAK PAMETEN PA ŠE NISI SKUŽIL DA TE NIHČE NE MARA.Podatki so samo jih je treba POISKATI.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.01.2021 ob 22:27 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Kaj boš iskal podatke,Ivan ti jih pripravlja,ti jih samo lajnaj naprej,nič mislit.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.01.2021 ob 21:16 Zmrda gost

      Ne maram ledavskega smrdljivca.....

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.01.2021 ob 22:33 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Zmrda,hud umski napor si vložil v zapisano,kar tako naprej,kmalu boš prozaist.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      22.01.2021 ob 7:49 gost

      Zdrahar, lendavski zasmrdi že enkrat do kraja.FUJ SMRAD FUJ NESNAGA LEVA.SOCIALAŠ.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.01.2021 ob 8:16 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Veš,ne bo šlo,kar mi želiš,nekak sem navajen na osebno urejenost.Je pa tvoj Ivan Komunist (Glanzkopf)v časovni prednosti pred mano glede las,samo malo z brisačo potegne,pa je.Sicer pa kdo mu je kriv,so lasje pač pobegnili z nore glave.

        1 4 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      22.01.2021 ob 10:02 gost

      Iz tvoje glave je pa pamet pobegnila- - ja kdo ti je pa kriv.Zdaj pa ne moreš skapirati da si totalno nor in pokvarjen.To vsi vejo samo ti ne.Še tvoji levičarji nimajo o tebi povedati kaj pametnega. Mogoče si osebno urejen v glavi pa pa 100% nered.Potreben si generalke pod urgentno,njbrž je pa že prepozno ker tudi strokovnjaki nimajo čarovne palice.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.01.2021 ob 10:32 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Naj mi še kdo pove,da desni niste v razsulu,ljubite starega komunista Ivana.V Ormož ,na seanse,me niso spustili ,so se malce zbali,da bi doktorje spremenil v paciente.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.