https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Janša: Epidemiologi in svetovalna skupina podpirata vračanje prve triade v osnovne šole in vrtce

25.1.2021  

Janša: NIJZ in svetovalna skupina še vedno podpirata vračanje 1. triade v OŠ in polno delovanje vrtcev.

 

"Epidemiologi in svetovalna skupina po oceni nove situacije zaradi odkritja angleške različice koronavirus še vedno podpirajo odprtje 1. triade OŠ in polno delovanje vrtcev po veljavnem odloku v 9. regijah," je na Twitterju zapisal premier Janez Janša. 

V kabinetu predsednika vlade so za TV Slovenija potrdili, da jutri pouk bo.

 

Spomnimo, da je slovenski premier Janez Janša, danes v Državnem zboru povedal, da se pristojni ukvarjajo z vprašanjem, ali v teh regijah, ki so dosegle pogoje za odprtje vrtcev in šol, jutri dejansko začeti s fizičnim poukom v prvi triadi in s polnim obsegom delovanja vrtcev ali ne. Zaradi nove situacije z angleškim sevom, vlada ni vedela, ali se bo pouk jutri res lahko začel.

Angleški sev se po angleških študijah hitro širi pri otrocih.

Množično testiranje

Pred jutrišnjim odpiranjem šol in polnim delovanjem vrtcev, so danes po državi poteka množično testiranje s hitrimi testi za zaposlene na področju vzgoje in izobraževanja. 

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.01.2021 ob 17:09 Gost gost

      Super najmlajse otroke v sole in vrtec kot poskusne zajcke, ce je var o potem drzavo odprite v celoti, vse trgovine, hotele in vsi otroci v solo. Naj bo za vse enako.

      6 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.01.2021 ob 17:31 MARIBOR gost

      na testiranju ma 10m2 25 ljudi IN TO UČITELJEV PRED VHODOM V ZDRAVSTVENI DOM????????????????????????????? In govorimo o prosvetnih delavcih, kot izgleda jim je bilo doma super, plača pride, kaj bijo pa otroci znali, ba jebi ga. Učitelji itak imajo zagarantirano službo in plačo.,

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.01.2021 ob 17:42 Ruski gost

      Konec dopusta za skolnike... ko gledam.soseda ki je skolnik mislim, da je imel kar lep dopust...

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.01.2021 ob 18:49 gost

        Zakaj naprej ne učiš svoje otroke ! Po trgovinah in na cesti pa slišim kako otroci doma ne ubogajo in se nočejo učiti. Zdaj pa bodo učitelji krivi če je vaš fašist prvi v Evropi zaprl šole !

        7 7 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.01.2021 ob 17:43 Karel gost

      Pomurje je najboljše, saj je smo 18 okuženih včeraj. Seveda so jih testirali 50?! V zahodnih sosednjih državaj so šole še zaprte in ukrepe zaostrujejo, potrebno je nositi kvalitetne FFP2 maske, v Sloveniji pa se nosijo robci in čale ali neke bombažne maske in to pod nosom ali pod brado. Kučan pa zdaj politikantsko natolcuje, da je zato v Sloveniji tako slabo stanje glede virusa COVID-19 ker ljudje ne zaupajo v Janševo politiko. Če na ta način, da nosijo maske katere ne nudijo nobene zaščite, maske namestijo pod nos, čeprav se v nosu nabira največ okužbe, ali jih nosijo pod brado, bojkotirajo Janšo je to kriminalno dejanje s katerim škodujejo tudi sami sebi. Kar se pa tiče zaupanja v oblast pa naj Kučan prizna, da je on eden od dlavnih pripadnikov tiste oblasti kateri ne zaupa slovenki narod že 75 let. Janša je pač iz njegove politične jahte.

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.01.2021 ob 18:31 Geza gost

        Če si ti totalno budalo ka nas primerjaš s sosedi, oni so imeli do božiča vse odprto,torej je razlika 3 mesece mi pa zaprti od 17 okt pa mi pokaži uspeh teh ukrepov, smo skoraj najslabši od balkana pa severa evrope in to je uspeh te vlade ki nam dnevno trikrat spreminja podatke

        8 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.01.2021 ob 19:57 Karel K. gost

        Kako bo prišlo do uspeha, če se pa taki kot si zagotovo tudi ti ne držite pravil in na primer maske nosite kot sem zgoraj navedel in že drugega se ne držite, praznujete, hodite smućat, na hrvaško, se skrivate in popivate v zidanicah. Janši zameriš, da Kordežu in nekaterim ponuja psihiatra, ti pa delaš enako in priporočaš zdravemu človeku psihiatra, namesto, da bi ga ti poklical na dom, da te začasno sanira.

        4 7 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.01.2021 ob 17:43 Igor gost

      Konec dopusta za skolnike... ko gledam.soseda ki je skolnik mislim, da je imel kar lep dopust...

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.01.2021 ob 21:02 Lali gost

        Ge ne hodim po smučišču pa tudi po zidanicah tudi in to imava najbrž skupno mišljenje in od oktobra še nisem bil v drugi hiši in upam da sva tudi tu podobnega mnenja, janše pa ne podpira polovica evrope,pa čeprav vsega ne naredi narobe

        7 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.01.2021 ob 21:12 Štef gost

        Virus gor ali dol, drugo ne slišimo kako je zdravstvo obremenjeno, pred leti so zdravniki imeli na plačilni listi toliko ur kot če bi delali vsak dan 20ur pa ni bil noben problem zdaj pa če mora ostati kako uro je pa že problem, vsa čast tistim ki operirajo in ti ne morejo gledati na uro

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.01.2021 ob 18:46 gost gost

      Pa mogel je puklasti odpreti šole, vej bi ga pa odnesli iz njegove pisarne s fikuson vred. Pomali de gor prišo, ka ga narod nešče, on bi pa še bole zaostroval že tak popolnoma neustrezne ukrepe. Edini v Evropi smo že peti mesec zaprejti, pa je vse huje, bar po njegovih besedah, šterin zaj že malokdo verjame. On, kije eden za vse, bi pa še zaostroval. E, pa malo morgen. Dobro njemi je gnes zgučo v parlamenti Kordiš. Če bi mel kaj pameti bi se zamislo. Pa še nekaj. Se je puklasti že cepil, pa njegovo krdelo? Nas de pa silo v najslabša cepiva, ki jih je kao država nakupila. Pa je nešče fajn zaslužo in se njemi j, za narod. Pa nikomi ništa, kak pri maskah, pa še kje. Pa nej več dugo!

      10 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.01.2021 ob 19:09 gost

      Kaki sosedi Hrvati su že dva tedna v šoli Madžari pa veš čas razen za svitke. Ka pa nakladaš Karči.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.01.2021 ob 19:31 gost

      Tele bulozno Janez grozni poslancan grozij z psihiatrijo ker mu povejo da sodeluje z največjim mafijcun, davčnim dolžnikom, svetovalcem,,,,, Snežičem,,, keri nesmi v Bosnu. Zdaj pa mu Robin hud ponuja v vladnem kabinetu službo. Tam se itak zbirajo njegovi gansteri, tolpa se zbira.

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      25.01.2021 ob 19:50 Karel K. gost

      Kdo bo spet kriv, če bo to odprtje šol prineslo naslednje zaprtje šol in dodatne omejitvene ukrepe? Strokovnjaki, Janša pa bo spet heroj in človek kateri je imel prav, da se odprtje še ne more zgoditi. Če bo pa vse teklo po programu in ne bo prišlo do ponovnega zaprtja pa bo spet Janša požel aplavz ker je prisluhnil strokovnjakom. Vendar Pomurju slabo kaže in bo lahko kmalu spet na črni listi. Torej je bilo morda res to odprtje šol preuranjeno, vendar pa tudi mnogo odraslih nima potrpljenja in sili oblast, da mora odpreti šole in zdaj bodo zahtevali odprtje vsega, tudi potovanja, čeprav tujina potovanje omejuje oziroma dobesedno prepoveduje.

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      25.01.2021 ob 19:53 gost gost

      To, ka si je dans privoščo puklasti pokvarjenec v parlamenti je svinjarija, nedostojno in vredno obravnave na sodišču. Sram ga je lahko, se tako izživljati nad poslancem. Če njemi ne paše vprašanje je več kot aroganten, pokvarjenec . Sicer je pa bar priznal, ka ma privatno psihiatrično kliniko v Avstraliji. Verjetno jo tudi sam pogosto obišče. Ja, pa peneze za njo njemi je verjetno pa dala mama, kak že dostikrat, ko ni znal povedati izvora nakupa in premoženja. Ja, res se splača biti obramboslovec iz Kumrovca. Očitno so to bajne plače, ka se lehko kupujejo klinike v tujini. SRAMOTA od tega tviteraša.

      10 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      25.01.2021 ob 20:27 gost

      tviteraš je za vas gamad --bog i batina!!!!! on vam reže kruheka on vas bo zrihtal na psihijatrijo ,ker za drugo niste sposobni pa vam nobeden drugi nebo pomagal , ker ste majmuni v rasuli---smrad upam da pocrkate v mukah

      7 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      25.01.2021 ob 21:24 LFL gost

      gost 19:31 NE MOTAJ.Koga pa briga če Snežič ne sme v BOSNO.Tam ima firmo in z vstpom v BH ni problema .Z tem imajo problem samo levuharji.Oponašanje da je Snežič davčni svetovalec vlade - - -Že 1000 krat je bilo povedano DA JE IVAN SIMIČ setovalec vlade o DAVČNI POLITIKI.Samo spet je problem pri levuharjih ,ker oni imajo svojo taktiko.Zdaj je problem kako se je obnašal do UBOGEGA OLIKANEGA kordiša?????????????????????????????????????????????????????Nekaj več kot 1 mesec nazaj pa je ta isti kordiš vse poslance zmerjal zFAŠISTI.Razen Hana nihče ni ukrepal proti največjemu POKVARJENCU in PRIMITIVCU v DZ.Bog ne daj da kdo kaj zabrusi LEVUHARJEM.Obratno pa NI PROBLEMA.Vsak ki je na volitvah podprl m.kordiša bi mu trebalo CVEK v glavo zabiti.Poslanci levice so protestno zapustili sejo.Glej ga zlomka saj dalje ni bilo več problemov.TAK DA JE SKRAJNA LEVICA v DZ EDEN IN EDINI PROBLEM.Brez levice v DZ vse poteka korektno in normalno.Zorčič jim je nalil čistega vina.KAKŠNA VPRAŠANJA TAKŠNI ODGOVORI. JOKICE leve zdaj pa kar k DF-ju da vam bo brisal solzice.

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      25.01.2021 ob 22:01 LFL gost

      gost 19:53 revček stvarno si plitev nič ti ni jasno in nične skapiraš.Če imaš na TV zamik poglej 5x glej 10x tak dolgo glej da (če)boš razumel kaj je PV J.J.s tem sploh povedal.Ja nekaterim pač treba malo dalj časa da pač nekatere stvari RAZUMEJO.Priznam da tudi jaz nisem takoj razumel. A kordiša in njegovo brezvezno nesramno aroganco pa razumeš ,to pa se ti zdi normalno.Si pač na njegovem nivoju kjer ni treba biti posebno pameten.Zato pa si levuhar.kordiš in ti skupaj niti ne vesta kje je AVSTRALIJA tak da ne motaj.O kliniki ki jo navajaš da je J.J. priznal da jo ima PA STVARNO NIMAŠ NIČ V GLAVI ,sploh še gor nisi prišel kak jih ima za norca.Spet jim je nastavil OGLEDALO,da ga lahko sanjajo CELE NOČI. Ja kot sem že napisal eni rabijo kar malo več da skapirajo kaj kdo pove.

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      25.01.2021 ob 22:10 Đe je ba zapelo gost

      Ha, ha, ha , takoj , ko je Janez izjavil , da ima še prosta mesta na kliniki so poslanci levice vstali in šli pakirat kovčke, hi, hi, hi.

      13 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      25.01.2021 ob 22:14 Aja, gost

      Pa Bastia , pardon Rtv je tudi padla , zgleda, da pomlad res prihaja.

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      25.01.2021 ob 22:48 gost

      V solo kdo je ta bumbar staris la so to silili ko dete domov prinese te pa de sto kriv nej ste normalni Z odpiranjem za dva tedna do bolnice polne

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      26.01.2021 ob 7:44 bravoJANŠA gost

      in Janša, stari lisjak, je seveda sto let pred tebi levimi talibanci hahaha https://mariborskiodmev.com/2021/01/25/maske-so-padle-2-februarska-ofenziva-z-napako/

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      26.01.2021 ob 7:51 gost

      pa tej Janša se mi če duže bole vijde, na kunce mo ga še volo, rejsan jih voze kak smrkavce

      12 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.01.2021 ob 8:06 gost

        26.01.2021 ob 7:58 Tij si po vsej verjetnosti Kordišov sorodnik, žaljiv, neizobražen, ljubitelj opojnih substanc; ubogi tvoji starši!

        9 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.01.2021 ob 10:09 gost

        8:06........... opojne substance? V PARLAMENTU SEDI KAR NEKAJ POSLANCEV SDS, KI SO JIM POLICISTI DOKAZALI, DA SO BILI POD VPLIVOM OPOJNIH SUBSTANC. Nekdanji poslanec SDS je posnel video, ko se je nekaj članov podmladka SDS ukvarjalo z opojnimi substancami. Dokazano je, da ima 30 % Janševih volivcev končano samo osnovno šolo ali še te. Torej? Moje starše, ki so pokojni že ve kot 30 let, pa ne omenjaj več. Če jih omeniš še enkrat, te poiščem in ti razbijem smrdeči gobec. Si razumel?

        5 6 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      26.01.2021 ob 9:21 gost

      lali ti še za pri nas ne veš koga kdo podpira ne pa da MOTAŠ OD POL EVROPE

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      26.01.2021 ob 10:20 gost

      ,,, LFL,,, buzi Janeza groznuga,,, hlapec za hlapca vzgojeni. Janez grozni,,, nebi smel v demokratični pravni državi okoli hrama demokracije hoditi kamo da bi v njega imel vstop., štekaš budalo.

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      26.01.2021 ob 10:24 gost

      V parlamenti sedijo vsi desni pedri ki se skrivajo za kao družinskim življenjem. Vsi na kokaini keruga njim je požegnjal sam njihov vodja. Isto kot na Madžarskem.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      26.01.2021 ob 10:33 Pista gost

      vsi nasprotniki sedanje vlade ,zdravstva in vsega kaj je normalnega v sloveniji,vzemite si malo časa in nazaj si oglejte pogovor ,ki je bil na tv s prvim človekom slovenije pahorjem,kakšnja je sedanja vlada,kako sodeluje z njo in kakšnjo je stanje vsloveniji,klub teme ,da je pahor levo usmerjen je dejal, da vlada dela dobro,da z janšo dobro sodelujeta ,da je zunanja politika odlična in celo logarja pohvalil ,zato vsi tisti ,ki ne znate nič drugega,kot vse blatit okoli sebe,ker pač ne mislijo tako kot vi,naj vam bo pahor saj malo za vzor,če pogledamo, da janša ni s prstom ni mignil ,da bi rušo prešnjo vlado,da so se sami pojedli ,me čudi,da isti ljudje sedaj rušijo to vlado in ji nasprotujo vsemu,česar seloti,malo pameti vglavo,pa bo vse dobro

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.01.2021 ob 10:49 gost

        Ti verjetno živiš v nekih rovtah, da ne veš kaj se je dogajalo in se dogaja v Sloveniji. Nič čudnega, saj takšne nevedneže ima Janša najraje na dan volitev. Po volitvah pa pozabi nanje do naslednjih volitev. Vi neumneži mu pa vsak dan rit ližete. V pravi državi bi Pahor in Janša sedela v zaporu, ne pa, da vodita državo. Sta pa oba komunajzarja, da ne boš to dejstvo pozabil. Največji komunajzar vodi desničarje, a desničarji mu vsak dan rit ližete. Malo se zamislite nad sabo in svojo pametjo. Pista, dva litra slabega kapelskega vina si spij in pojdi spat, komentiranje pa drugim pusti.

        6 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.01.2021 ob 11:12 963 gost

        Mimogrede, Pahor ni levo usmerjeni, mogoče je bil na začetku svoje kariere. Vsa njegova nadaljna dejanja, vmes je celo uničil stranko SD, jasno odražajo, da je vedno večji janšist, torej postaja celo ekstremni desničar.

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      26.01.2021 ob 13:27 gost

      Pahor je usmerjen kam veter piha samo da je njemu dobro.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      26.01.2021 ob 15:10 gost gost

      LFL, res si primitiven, takše ma puklati pokvarjenec najrajši, šteri nemate možgan. Pitaj ga, če ti zrihta mesto v njegovi kliniki, kda on nede tam, ka bi ge zasedo njegovo postelo. Budale.

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      26.01.2021 ob 15:20 gost

      Ti če prideš v njegovo kliniko,NEMA VIŠE POVRATKA.Najbrž si že tam.Pa kar ostani.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      26.01.2021 ob 17:41 gost

      Či mA kliniko res škoda ka senej notri zaklenu. Kluč pa luču u vražjo mater.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      26.01.2021 ob 21:03 LFL gost

      Toje bil MAT V 3 POTEZAH. Ali po domače ( šujster mat) Poraženec pa kordiš z svojo populistično sttranko levica zapustil DZ kot kurba z vselice (plesa).Spet so VELIKI PORAŽENCI.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.