https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Nastalo novo gibanje Povežimo Slovenijo

26.01.2021 ob 0:00  

V Sloveniji je nastalo novo gibanje Povežimo Slovenijo. Za sodelovanje se v gibanju in na skupni listi za parlamentarne volitve dogovarja več strank, skupin, lokalnih list in posameznikov različnih vrednostnih in političnih pogledov. Program njihovega povezovanja je ustava, zgled pa pozitivne prakse uspešnih držav.


Pobudnica in koordinatorka gibanja je podpredsednica Zelenih Slovenije Nada Pavšer, ki pravi, da je odziv na idejo zelo pozitiven. Predsednik Zelenih Andrej Čuš je prepričan, da bo šlo za zgodbo o uspehu.

Po besedah Čuša, sta sodelovanje v gibanju potrdila izvršni odbor Zelenih in glavni odbor SLS. V gibanju se dogovarjajo za sodelovanje še z Novo ljudsko stranko Franca Kanglerja, Celjsko županovo listo Bojana Šrota, listo koprskega župana Aleša Bržana in tudi  stranko predsednika vladne SMC Zdravka Počivalška.

"Med posamezniki, ki so nastopili tudi v predstavitvenem videu gibanja, pa so med drugim tudi nekdanji predsednik ustavnega sodišča in svetovalec predsednika republike Ernest Petrič, predsednik obrtno-podjetniške zbornice Branko Meh, predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije Janez Sušnik, predsednik medobčinskega društva slepih in slabovidnih Slovenije Luj Šprohar, pevec in skladatelj zabavne glasbe Oto Pestner ter judoistka Lucija Polavder," navaja STA.

"Verjamem, da smo Slovenci zelo solidaren narod, vedno znamo stopiti skupaj, edino politika je tista, ki nas po nepotrebnem deli. Zato prihaja do veliko razočaranj, nelagodja, po drugi strani to prinaša tudi situacijo, ko kar vsak drugi državljan ne gre na volitve, niti ne pomisli, da bi šel," je po navedbah STA, dejal Čuš.

Po navedbah Čuša želijo slovensko politiko spodbuditi k sodelovanju in dati podporo dobrim predlogom, ne glede na to, od kod pridejo, ter omogočiti prostor ne le političnim strankam, ampak tudi civilni družbi, pa naj gre za socialno ogrožene skupine, športnike, podjetnike, mlade ali upokojence.

Pivčeva zaključuje aktivnosti za ustanovitev stranke

"V vabilu na današnjo novinarsko konferenco so med tistimi, ki se dogovarjajo za sodelovanje, sicer navedli tudi nekdanjo predsednico DeSUS Aleksandro Pivec, a je ta sporočila, da z ekipo zaključuje aktivnosti za ustanovitev stranke, ki je predvidena po izboljšanju zdravstvene situacije v državi, ko bodo lahko organizirali ustanovni kongres. V tej fazi pa se ne povezujejo z nobeno drugo politično stranko," navaja STA.

"Vsakršno namigovanje o priključevanju in povezovanju s katerokoli drugo politično stranko ni resnično in ga kot takega zavračamo. Naša želja je samostojno delo in povezovanje tistih ljudi, ki želijo proaktivno sodelovati v zagotavljanju boljše Slovenije in življenja v njej. Pozdravljamo pa povezovalno politiko," je po navedbah STA, sporočila ekipa Pivčeve.

Foto: arhiv Pomurec (fotografije so simbolične)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.01.2021 ob 17:46 gost

      Dobru ka se ni kaj začne ka bo vse pripravljeno. Ko si bo diktator upal odprti državo. Če ne prej ko bo precedoval Evropi. Doma bo pa imel veselje kero ni občutil niti zdaj ko je vse že posili zaprl 5 mesec.

      13 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.01.2021 ob 17:48 gost

      Vse se vrača vse se plača tudi nesposobna vlada bo poravnala svoj račun. Kroga si je napolnila z davkoplačevalskin denarjem.

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.01.2021 ob 18:21 gost

      Nekaj se mora začeti kajti Janeza groznuga in Vladu so začeli triblati neki čobani iz Kosova in Bosne. Keri šečejo čez mejo ker z ponarejenimi testi. In širijo virus novi sev pa še pitaj boga kake bolezni.

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.01.2021 ob 18:24 gost

      To se vse dela za pedre SDS kerim bodo pomagali Janezu grozne mu sestaviti vlado. Kajti on rabi satelite. Zeleni, ljudska. Pivec. Itd.

      15 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.01.2021 ob 18:58 2021 gost

        gost- Vkolikor si želimo Slovenijo porihtat po vzoru sosednje Avstrije in Nemčije, potem je pravi čas, da se nekaj premakne, in to na desni sredini. Levičari so nas vodili petindvajset let od trideset in to z političnimi strankami kot so: LDS, ZARES, POZITIVNA SLOVENIJA pa kdo še sploh ve katere vse, ker so izginile kot muhe enodnevnice. Te katere pa še obstajajo na levem političnem polu, so pa vrgle puško v koruzo,...pa kdo de te KULOVCE sploh volo,....brez programa,....brez spoštovanja do državljanov v Covid situaciji,....ne HVALA.

        23 16 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.01.2021 ob 18:32 Gost gost

      Evo zopet skupina ljudi hoce izrabit naivni narod z povezovanji podobnik vec neve kako naj pride nazaj pocivavsek pa isce obstanek fuj vad naj bo

      19 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.01.2021 ob 18:38 gost gost

      Pravi so se vkup najšli. Gamad pokvarjena, od lopova počivalskoga , do štajerske babe, ki bi se mogla skriti, nej ka se še vuple oglašati. Sicer pa, veselje de jin hitro zginilo, nedo preživeli niti do poletja. Svašta,pa še kazati se vuplejo. Pokvarjenci. Fuj.

      19 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.01.2021 ob 19:14 stari komunist gost

      Sami stari vo sprobani gaunari !

      14 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.01.2021 ob 19:24 gost

      Jaz bom podprl Pivčevo. Edina normalna, ki je pripravljena dostojno vodit Slovenijo. In ki se ne bo ozirala, kdo je levi pa desni ampak bo združila slovence, čeprav bo teško.

      16 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.01.2021 ob 19:45 rile gost

      Pravilno,da se vsaj rešimo Levice in Desusa,saj ti nimajo bontona obnašanja in tudi zelo so nevarni za SLO.ljudstvo

      15 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.01.2021 ob 19:48 Karel K. gost

      Že videno v zadnjih 30. letih. Prvič leeta 1990, ko je Kučan v boj za ohranitev titoisitčnega režima poslal, Janšo, Bučarja, Rupla, Bavčarja, Podobnike, Peterleta kot glavne . Drugič se je nekaj podobnega zgodilo ob razpadu LDS, ko so se ti porazkropili na vse strani in ustanavljali nove stranke in nova gibanja. In to se ponavlja zdaj, ko isti kateri krojijo slovensko politiko zadnjih 30 let spet ustanavljajo razne stranke, gibanja, samo da bi obvarovali sedanji Janša-Kučanov titoisitčni roparski politični sistem in seveda da bi ohranili vsi ti,kot so brata Podobnik, Kangler, Pivčeva, Čuš, Sušnik, Meh...svoje dosedanje funkcije. Ti ljudje so pod kontrolo Kučanovih in Janševih katere so poslali v akcijo po vzoru iz leta 1990. Vse to pa z namenom, da bi onemogočili, da bi se organizirali državljani kateri tvorimo 60 odstotkov tistih kateri nočemo teh političnih prevarantov na čelu države. Mi smo za njih politični do osebni sovražniki. Tudi mediji so se izkazali in strumno sodelujejo v tej propagandni akciji. Sramota za Slovenijo kot članico EU, da se kaj takega, takšna prevara slovenskega narod dogaja znotrah EU. Vodstvo EU bo moralo pogledati tudi stanje na svojem političnem parketu in šele potem gledati Belorusijo, Rusijo in če katere siktatorske države, saj se v Sloveniji dogaja enako.

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      26.01.2021 ob 19:54 gost

      Edina rešitev za Slovenijo je ta, da se levičarji združijo v eno stranko in izberejo s preteklostjo neobremenjenega voditelja. Se pa bojim, da tisti, ki vodijo leve stranke niso sposobni malo zadržati svojega ega ( Bratuškova, Fajonova, Erjavec, ....), zato smo še nekaj časa obsojeni na vladavino Janše. Leve stranke so preveč razdrobljene, ker hoče veliko njih biti kralj na Betajnovi.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.01.2021 ob 21:46 Karel K. gost

        Edina levousmerjena stranka v Sloveniji je bila Socialdemokratska stranka katero smo ustanovili socialdemokrati skupaj s Tomšičem in pozneje s Pučnikom. Janša je to stranko prodal svojim partijskim sotovarišem,, To kar se ima v Sloveniji za levičarje Bratuškova, Počivalšek, Erjavec, Fajon, Šarec, Mesec, to so hibridni titoisti kateri si le zamišljajo, da so levičarji. Seveda, da ne bo nesporazuma, tudi desnih strank ni, saj kar ima Janša je diktatorska izključujoča stranka, ona od Tonina pa je cerkvena RKC stranka. Torej se mora strankarski sistem po vzoru iz zahodne civilizacije in zahodnega političnega sistema v Sloveniji šele oblikovati.

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.01.2021 ob 22:46 2021 gost

        gost- Zelo dobro poznam levičare,......moram ti pa povedati, vkolikor se združiji, se med sabo spokoljejo,.....samo to nej.....

        10 5 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      26.01.2021 ob 20:02 šilček gost

      Ma ne seritega,ne maram teh strank,ki so prisotne,jaz eno stranko poznam ki bi verjetno zmagala,stranka mrda.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      26.01.2021 ob 21:33 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Hvala,Kangler,Počivalnik,Spodobnik,Pičk...a.....

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      27.01.2021 ob 7:10 gost

      Čas je že da levuharji izginejo iz SLO političnega prostora.

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      27.01.2021 ob 7:26 gost

      štef v kratkem boš crknil tudi ti z tvojimi levuharji. Le kdo bo govornik na pogrebu ????????????????????????????????????????

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      27.01.2021 ob 8:39 MARŠ BANDA gost

      NOVA STRANKA S PROPADLIMI STARIMI POLITIKI , pridruži se še lahko Erjavec, ko ga zdaj brsnejo iz stranke, pa potem bodo komplet. MARŠ S TAKO BANDO POLITIKOV.

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      27.01.2021 ob 8:50 gost

      7.10.budalo desno pedersko. Če levice nebo se bo potem tvoj vodja tudi moral posloviti. Kajti on je edini ki še potiho obuja spomine na partijo in kako je zastavo kot partijski vodja mladine nesel zastavo v,,, Jajce,,,.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      27.01.2021 ob 10:13 gost

      marJANŠArec , hi, hi, hi , kar navadite se na tega gospoda , kdo pa potrebuje lenuhe,brezdelneže in razne podpirance , končno prihaja pomlad in z njo čiščenje razno raznih navlak,ho,ho,ho.

      4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.01.2021 ob 10:55 gost

        VRANA ne piši neumnosti. Pojdi v cerkev in srečen boš. Tam lahko sanjaš o neki pomladi, ki je ti ne boš nikoli dočakal.

        7 3 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      27.01.2021 ob 11:02 Tatanka Yotanka gost

      Nove ljudi rabimo, neobremenjene s preteklostjo!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      27.01.2021 ob 11:05 gost gost

      KU,KU, KMALU BO POMLAD TU, KU, KU, NAJ IZGINE VSA NAVLAKA, KU, KU.....

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      27.01.2021 ob 11:07 gost

      Ne bi bil rad nesramen,ali vrano maš tij zgoraj pa spodaj , prostak eden.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      27.01.2021 ob 11:38 gost

      Ka boš tij socialni podpiranec, marš.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      27.01.2021 ob 12:39 gost

      Ti si še več kot ubogi komunajzer spočet v kumrovcu na WC-ju.Zato pa že celo življenje smrdiš.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.01.2021 ob 13:21 gost

        Ravno ti, ki ustanavljajo novo stranko, so v večini stare komunjare. Od 85 let starega Petriča, 79 let starega Sušnika, .............. do Počivalška. Pa tistega Meha, ki je najbolj pripomogel, zraven ostalih, ki je pripomogel k propadu tovarne Mure in še nekaj podjetij v Prekmurju. Da odpadnike Podobnika, Kanglerja ( obogatel z balami sena in lubenicami v Dupleku ter mamino solato!!!!!!!!!, bil kot policaj prisoten pri raziskovanju umora Krambergerja ), Čuša, ....................... sploh ne omenjam. Ubogi desničarji niti tega ne veste, da boste volili komunjare. Bog je s prazno vrečo hodil okoli vas, ko je pamet delil.

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      27.01.2021 ob 12:55 gost

      gost 18:38 stvarno nimaš pojma od pojma. A še nisi sprevidel da so Pivčevi vse skup NASTAVILI in z pomočjo RTV in POP še vse napihovali,da bi zrušili sedanjo vlado.Nastavili pa bi zblojence ala karči ,fuknjeno fajončko,šiviljo bratuškovo ,in polmeseca ki je že itak na mesecu.zgodil bi se pogrom v SLO nazadovali bi vsaj za 10 let.BUTALCI bi se skregali čez 3 mesece in kje smo potem.Na levi ni NOBENEGA sposobnega politika ki bi lahko vodil SLO.Če pa levuharji mislite drugače me pe res zanima KDO BI NAJ TO bil.karči bi naj bil pri Piranskem zalivu tak aktiven ne pa da je tam VSE ZAJEBO ,da se nam zdaj hrvateki smejijo v brk.,Isto tak židan z TERANOM .Pa da ne navajam še več levuharski prismojencev. Gamad lažniva nesposobna ,pokvarjena smrdeča.TA VLADA PA NAJ KAR TRAJA IN TRAJA. Vse samo levice nikoli.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.01.2021 ob 13:28 gost

        To si verjetno na Nori televiziji videl?! Pojdi še enkrat v osnovno šolo in se nauči pisati Janševa ovca s petimi razredi osnovne šole. Marš v Lepeno.

        4 6 Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      27.01.2021 ob 13:06 gost

      Pred vsako koruzo bo treba postaviti SPOMENIK V OBLIKI PUŠKE .Slavnostni govorec ped koruzami pa bo sam tovariš serpentinšek.Po izčrpnih govorih pa bo skočil v prazen bazen da se malo osveži in ohladi od svojih norosti.Klovn ostajoa klovn zelo ceneni klovn.BREZVEZNIK NESPOSOBEN.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      27.01.2021 ob 14:55 gost gost

      Tatanka Yotanka, kdo pa so novi ljudje, TI ali JAZ.....saj že nekaj časa volimo nove obraze, se še kaj spomniš........

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      28.01.2021 ob 8:06 gost

      gost 13:28 stvarno si TESLO ZAOSTALO.Če bi bil vsaj malo razgledan bi gledal vse TV ne pa samo rdeča trobila.Tak si ZAOSTALI da sploh ne skapiraš da NAMERNO pišem priimke tvojih ljubljencev z malo začetnico.Saj si kaj drugega sploh ne zaslužijo.nji boli za SLO samo lastni žepi so v prvem planu.Tudi to še nisi skapiral. Pojdi nekam na TEČAJ normalnega razmišljanja in presojanja.Tvoj mentor bo v HUDIH TEŽAVAH z takim brezupnim primerom.Ali si kaj doumel ovca rdeča z 3 podarjenimi razredi OŠ.Pa na tečaj ne pozabi!!!!!!!!!!!!!!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      01.02.2022 ob 15:47 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.