https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Hrvati s februarjem napovedujejo sproščanje ukrepov

27.1.2021  

Hrvaški učenci višjih razredov osnovnih šol se bodo verjetno s 1. februarjem pridružili mlajšim šolarjem in dijakom zaključnih letnikov srednjih šol v šolskih klopeh, je v torek zvečer v okviru načrtov sproščanja ukrepov v boju proti covidu-19 napovedal vodja hrvaškega zavoda za javno zdravstvo (Hzjz) Krunoslav Capak.


Capak je pogovoru za hrvaško televizijo (HTV) napovedal, da bodo s 1. februarjem zagotovo omilili določene ukrepe, glede na to da beležijo občutno znižanje na novo okuženih z novim koronavirusom in obolelih s covidom-19 v primerjavi s sredino decembra lani. Kljub temu pa so številke še zmeraj visoke in epidemiološko stanje ni dobro, je dodal.

Vendarle bi se lahko v šole vrnili tudi otroci od petega do osmega razreda, ki se zdaj šolajo na daljavo. "Intenzivni pogovori potekajo tudi o tem, da bi omogočili športne dejavnosti na prostem. Za vse ostalo pa bomo še videli," je še izjavil vodilni hrvaški epidemiolog. Opozoril je, da bo sproščanje ukrepov odvisno tudi od tega, ali se bo na Hrvaškem pojavila katera izmed novih variant novega koronavirusa.

Gostinci pričakujejo, da bo vlada omogočila, da bi tudi bari podobno kot drugi gostinski lokali lahko prodajali vsaj kavo za s sabo. Tudi lastniki telovadnic upajo, da bodo s 1. februarjem lahko znova odprli vrata uporabnikom svojih storitev.

Hrvaški notranji minister Davor Božinović, ki je tudi šef nacionalnega štaba civilne zaščite, je v ponedeljek potrdil, da se pogovarjajo tudi o omilitvi omejitve števila ljudi na posameznih dogodkih. Prav tako je napovedal, da bodo najverjetneje podaljšali obstoječe ukrepe, ko gre za obratovanje trgovin, javni prevoz in vstop v državo.

Fotografije so simbolične (Pixabay).

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.01.2021 ob 18:48 gost gost

      Ti sosedi mi niso ravno najljubši, vendar so v ukrepih dosti bolj realni, racionalni in ne zapirajo države in ljudi, pa niti ne sankcionirajo s tako velikimi globami in še in še. Ja, tam ni tviteraša s s vojimi podrepniki, ki jim je cilj zapreti narod, da ne bo na ulicah nereda. Nočejo in ne m orejo se pa sprijazniti, da jih narod NOČE. Ja, komaj je ta banda prišla na vlado, to se pa ne spusti kar tako iz rok. Je pa ta vlada največja blamaža za Slo. v zadnjih sto letih.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.01.2021 ob 19:23 gost

      Zato ker nimajo nesposobne vlade in diktatorja Janeza groznuga. In se ne ukvarjajo z vsevrstnimi krajami ampak rešujejo probleme. Pri nas pa puklasti lidij pošilja na psihiatrijo če mu povejo resnico. Tan si naj prešti ka piješejo ameriški novinarji o njem. Pa vsi hlapci si preberite kao vidijo vašega vodijo tolpe tuji novinarji.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.01.2021 ob 19:29 gost

      Oni si nepijšejo kcoj okužene kot pri nas. Oni se ukvarjajo z pripravo na turizem. Prinjij se v poročila posvečajo 2 minuti o kovidu in to je to. Pri nas pa celi dnevnik vse postaje 1 uro. To vse pove kako oni jemljejo virus kot gripo. Mi pa kot konec sveta.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.01.2021 ob 21:32 gost

      Saj pa Kordiš je res za psihiatrijo, tu se ni nič zlagal. Ta tip je totalno neuravnošen in na trdnih substancah.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.01.2021 ob 21:56 gost gost

      Hvala Bogu, da vsaj nekdo opazi razliko med NORMALNO IN NENORMALNO. žAL MI JE FANTA, TODA KAR SEJEŠ, TO TUDI ŽANJEŠ. Nobenega spoštovanja, kakšen besedni zaklad? Zanimivo bo spremljati, kako bo zavozil, če se ne bo spametoval, kar je pa malo verjetno. ŽAL.

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.01.2021 ob 22:10 gost

      Do sedaj se ni srečal z pametjo in z nekim NORMALNIM komuniciranjem pa se v bodoče tudi NE BO. kordiš sukić in tomić so 3 poslanci ki stranki levica z svojim obnašanjem in načinom komuniciranja SAMO ŠKODUJEJO.So absolutno neprimerni za DZ.Primitivci.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.01.2021 ob 0:53 gost

      še nen potres rabijo,da se spametujejo..hrvačkoti so pač ko podgane in ščurki,nič jih ne more izučit,a vi bedni levuharji hrčkoljubci in ljubitelji hrvačke scalnice poleti,jim pa le pihajte na srčeca i dušice,budale prizadete

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.01.2021 ob 9:46 gost

      A še niste skužili hrvatekov?????Lažejo in zavajao da rešujejo svojo turistično sezono,za okužene in morebitne žrtve njihovih zavajanj pa jim DOL VISIZ žrtvami in obolelimi hrvati ne bojo imeli nobenih stroškov. Vi pa spet napolnite njihovo scalnico in se vrnite domov okuženi.Večina drugih destinacij po EU je cenejša kot purgerija.Bedaki pa le med hrčke silijo.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.01.2021 ob 14:31 kilonja gost

        Hvala ker si to napisal, meni namreč zelo podoben tekst brišejo znova in znova ;) .

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.01.2021 ob 13:44 gost

      Llaže tvoja nesposobna vlada keri tako slepo verjameš. Kajti ti še ne razumeš v politiko zato si tako slep za pravo stanje. Več imaš koronekov več puklasti skasejra za sebi. Nej za tebi iceka.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.