https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

V Pomurju dovoljena prodaja nogavic in perila

27.1.2021  

Vlada je na današnji seji sprejela več odlokov z ukrepi za obvladovanja epidemije COVID-19. Zaradi poslabšanja epidemioloških razmer bodo v obalno-kraški in zasavski regiji znova odprte le nujne trgovine. V Pomurju se dovoli prodaja nogavic in perila.

V Odloku o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Slovenij se dodaja izjema, da se v prodajalnah, ki v pretežni meri prodajajo živila, blago za osebno nego in čiščenje, dovoli prodaja nogavic in perila.

Z zadevnim odlokom se ohranjajo enake izjeme, kot so vsebovane v veljavnemu odloku, spreminjajo pa se statistične regije, ki izpolnjujejo pogoj bolj ugodne epidemiološke slike. Te statistične regije pa so: Osrednjeslovenska, Podravska, Gorenjska, Koroška, Primorsko-notranjska, Pomurska in Savinjska.

Odlok začne veljati 30. januarja 2021 in velja do vključno 5. februarja 2021.

V obalno-kraški in zasavski regiji bodo znova odprte le nujne trgovine, kot velja za črno fazo.

Končna odločitev glede šol in vrtcev bo znana v četrtek.

Obratovanje žičniških naprav

"Obratovanje žičniških naprav in njim pripadajočih smučarskih prog je dovoljeno v regijah: Gorenjska, Koroška, Osrednjeslovenska, Podravska, Pomurska, Primorsko - Notranjska, Savinjska v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in pod pogojem, da upravljavec naprav zagotovi hitro testiranje (HAGT) v organizaciji pooblaščenega izvajalca na vstopni točki na smučišče," so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.01.2021 ob 23:04 gost

      No, zadnjič Sobotainfo, gnjes nas je pa TV SLO 1 (neupravičeno) djala v črno fazo. Zgleda, ka smo Pomurci nekomi trn v peti!

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.01.2021 ob 0:01 gost

      JANŠA IDIOT IZGINI IZ SLOVENIJE IN S TABO TUDI SKORUMPIRANA VLADA, KI KRADE, KRADE IN ZADOLŽUJE DRŽAVO. TA DOLG, KI GA JE NAREDILA TA VLADA BODO VRAČALI PRAPRA VNUKI IN GA NE BODO MOGLI VRNITI.GREMO NA ULICE, DA NAŽENEMO TO GAMAD Z VELIKIM DIKTATORJEM JANEZ JANŠO IZ DRŽAVE.

      24 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.01.2021 ob 0:51 gost

        kaj se pa dereš budalo levo..je bilo včeraj 1 leto od tega ko je vaš šarplanicen vrgel puško v koruzo,in se odločil da postane krofopek in urejevalec bazenov..kaj se pa dereš Df

        11 22 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.01.2021 ob 0:49 gost

      no super..se boste KUL levuharji končno lahko preoblekli v čisto perilo,saj ste in kljub novemo perilo še boste zaudarjali do neba ..sicer pa ...mmm mar ni bilo včeraj 1 leto od nove vaše olimpijske discipline metanja pušk v koruzo?..ni mar 1 leto nazaj Dieser beschissene, verwirrte linkshändige Welpe ŠARAC ... warf das Gewehr in den Mais ..haha,le kar bevkajte "ŠARČEKI" ubogi levi posrani psi

      11 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.01.2021 ob 7:41 gost

      Kdaj pa se bodo avtopralnice odprle?

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.01.2021 ob 7:47 Gost gost

      Mene samo zanima kdo pise tako lepe komentare, tako lepe besede, to je dokaz kako si kolturen.Virus pa ne pizna levih in desnih. Prekmurska kultura.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.01.2021 ob 8:03 gost

      Ubogi prekmurski ljudje kdaj boste spoznali, da vas Janša jebe v živ mozag? Že štiri mesece imamo ukrepe, ki nimajo veze z zdravstveno stroko, vi pa tem ukrepom ploskate. Za smetano na torti pa imate ministranta za ministra za zdravstvo, ki bo sprejel vse, kar mu Janša naroči. Še kako prav je imel Cankar, ko je zapisal ZA HLAPCE ROJENI, ZA HLAPCE VZGOJENI.

      18 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.01.2021 ob 8:21 gost

      Nej čudo ka mamo naslabšu stanje v sveti zaradi kovida. Če pa zdravstvo vodijo papeški keri tvita pa drugo nevej. Pa še tu je največje budalo ka se si z njega norca delaju tuji novinarji. Zdaj de pa zdravstvo vodo clovik keri nevej kaje vojska kero vodi ka misli ka su taburniki. Pri dobavi mask pa je zgubo tuvornjak za keruga je bil zaduženi. Zdaj de pa vodu zdravstvu keru du njemi vodili iz ozadja puklastuga žena. Ker drugo nevej vse zapreti ka ona nede dosta delala v čevlji v bolnici. Bo še je glupi narod zapreti pa velike dudatke dubiti pa zmerno delati.

      17 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.01.2021 ob 8:25 gost

      Bok pomagaj što de šče vse vodu zdravstvu zato pa glupi narud zapreti. Ker smu mij to Nej sposobni rišiti. Hrvati se pa pripravljajo na turizem. Kajti vse se odpira zakaj ker so sposobni ministri in vlada. Pri nas pa nesposobna tolpa.

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.01.2021 ob 10:05 gost gost

      BUDALA HRVATI LAŽEJO IDI V CAKOVEC PA BOŠ VIDU RESNICU ALI PA CULE PA ADIJO

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.01.2021 ob 10:39 GOST gost

      LEVAKI POJDITE NA KRMINO KULA SAREC PELA Z TELIGAMI V ROGI POGOSTITEV SMETARSKA

      5 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      28.01.2021 ob 11:35 gost

      Danes vsi levonjasti v Soboško kopališče , bazeni so pripravljeni za skoke , hi,hi,hi,ho,ho,hoo, aja, pa prazni so.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      28.01.2021 ob 13:51 gost

      11.35 bedak primitiven kaj je s tabo. Tvoj posrani vodja ima kliniko za take izmečke kot si ti. Zdaj že dela seznam da vas vse zapre tja ker mu tukaj kvarite buzi sliko. In se vas je naveličal.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.