https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

V Avstrijo z negativnim testom po novem tudi dnevni migranti?

29.1.2021  

Zaradi širjenja bolj nalezljivih različic novega koronavirusa nameravajo v Avstriji zaostriti pogoje za vstop v državo. Glede na osnutek, ki ga je dobila avstrijska tiskovna agencija APA, bi morali tudi dnevni migranti predložiti negativen izvid na novi koronavirus. Predlog ukrepa bi lahko stopil v veljavo prihodnji teden.


Ministrstvo za zdravje je v četrtek poslalo predlog v usklajevanje z deželami in socialnimi partnerji. Končno obliko naj bi objavili prihodnji teden.

Glede na trenutni osnutek bi morali ob vstopu v državo tudi dnevni migranti predložiti negativen izvid na novi koronavirus, ki ni starejši od 72 ur, če tega ne bi imeli, bi morali v desetdnevno karanteno. Če opravijo testiranje, lahko zapustijo karanteno.

Glede na prvotni predlog bi ukrep stopil v veljavo že v ponedeljek, vendar se o končni obliki še vedno dogovarjajo, tako da ni znano, kdaj bi lahko stopil v veljavo.

Deželni glavar avstrijske Koroške Peter Kaiser je bil danes kritičen do načrtovanih dnevnih testiranj dnevnih migrantov in posvaril pred kaosom. Samo na Koroško dnevno na delo pride okoli 10.000 ljudi iz Slovenije, skupno jih je okoli 25.000, piše APA.

Kasneje je Kaiser še sporočil, da mu je minister za zdravje Rudolf Anschober zagotovil, da bodo preoblikovali del ukrepa, ki predvideva dnevno predložitev negativnega testa ali zdravniškega spričevala za dnevne migrante.

V Avstriji trenutno velja, da morajo vsi potniki v karanteno. Šele po petih dnevih jo lahko prekinejo, če so negativni na testiranju na novi koronavirus. Izjema velja za dnevne migrante in transport.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.01.2021 ob 0:32 STOP semitom gost

      svet24.si/clanek/novice/slovenija/6013e7d3bea1e/gospod-predsednik-enajsta-bozja-zapoved-je-za-vas

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.01.2021 ob 9:04 gost

      To je še kriva vlada in vodja keri misli da je najbolj pameten.ker je iz naše države naredil največje žarišče virusa. Stem si pa brani svoj položaj vodilnega. Boli ga pa kurac če so ljudje že 4 mesece zaprti edini v Evropi 100 dni edini v Evropi ime o policijsko uro. Vse zaprto ker puklasti ve kaj mi rabimo. Otroci bodo zaradi njega ostali brez enega leta šole. Zakaj zato da debil vodi državo z diktaturo in vse okoli sebe ustrahuje. Kako lahko vse drka v Sloveniji svojega prvega zakona pa ni vedel obvladovati. Kako lahko tak debil komandirja vsem pametnim ljudem v Sloveniji. Samo da bo lahko precedoval Evropi vse prek trupel. In zakaj zato da imamo slabšo sliko kot v Afriki kjer nimajo kao nobene zdravstvene organizacije normalne. Ravno zato je pri nas vse v vrajžu materi ker zdravniki samo štijo dodatke pa čim manj naj se dela. To pa mu že pove kaj gdaj in kje se naj kaj odpre ministrica za zdravje Urška kera nebo potem zelo obremenjena na delovnem mestu.

      10 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.01.2021 ob 11:36 Gost gost

        Se eden uzaljeni ki bi zelel biti politik, in ki nikoli uspel na volitvah. Jokaj doma pri svoji mami ali v partiji.

        4 10 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.01.2021 ob 9:19 gost

      Kaj de se testiralo vsake tri dni nej ste normalni

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.01.2021 ob 12:06 GOST gost

      IDI TA PROTESTIRAT BUDALO TAM SE SPOŠTUJEJO UKREPI NEJ KAK PRINAS NAGAJATE BANDA RDEČA

      8 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.01.2021 ob 12:46 gost

        TI NEUMEN JANŠEV VERNIK IN CUCEK NA INTERNETU SI POGLEJ PROTESTE NA DUNAJU 16.1.2021. LE ZAKAJ SI VAŠA LAŽNIVA JANŠEVA TELEVIZIJA TEGA NE UPA POKAZATI. CUCEK,CUCEK,CUCEK IN VEČNO BOŠ OSTAL CUCEK.

        10 7 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.01.2021 ob 16:07 gost

      Pruteste po drugi država ne kažeju zato ka je puklasti straj ka du te pri nas prutesti. To si pa nemre privoščititi ker je edini ki upravlja vodni top zaprti. Na kliniki v Avstraliji Janez grozni je,,, Hojsa,,, malo na zdravljenje poslal.Na njegovo kliniko v Avstraliji ker tako hitro nemre nazaj prijeti. Ker mu je začel delati pizdarije.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.01.2021 ob 16:11 gost

      Vse se odpira po sosednjih državaj samo pri nas se vse zapira še bolj. Ker če bomo odpirali bo veliko kao koronekov. In bo mogla njegova Urška dosti delati. Ker ministrica iz ozadja ne sme biti obremenjena z delom.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.01.2021 ob 20:09 gost gost

      TELE ZABITO PA ŠTO MA BOLNICO V AVSTRALIJI JESI TENEK V GLAVI DA DO DECA BETEŽNI STO DE KRIV TVOJI LEVAKI AMPAK TE SE SKRIJTE KAK KUL

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      30.01.2021 ob 23:51 Jan gost

      V Slovenijo pa lahko pridejo vsi iz Avstrije,Nemčije...brez kakršne koli kohtrole!V Radkersburgu na Avstrijski strani ni kontrole na naši strani pa je že dolgo vse pospravljeno!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.01.2021 ob 9:22 Izi gost

        Ja. Ko grem v avstrijo delat kontrola.... Vsega... In zaj se ta butasti test.... Kdo ga bo pa placal? Ko pa gres nazaj v rodno domovino pa na meji nobene zive duse.... Nic... Kaj je to??!!!!!! Kaj je to za enga sistema???? Hh jj?? Wtf!!!!

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.