https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Bo jutrišnji posvet o vpisu v študijske programe rešitev za visoko šolstvo?

03.02.2021 ob 17:42  

Predsednik vlade Janez Janša je za četrtek sklical posvet s predstavniki univerz, samostojnih visokošolskih zavodov in gospodarskih zbornic ter združenj glede vpisa v študijske programe v letu 2021/2022. Posvet, ki ga bodo začeli ob 17. uri, bo potekal v Kongresnem centru Brdo, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.


Janša je namreč mnenja, da določanje števila vpisnih mest na javnih šolah in fakultetah, ki se financirajo iz denarja davkoplačevalcev, predstavlja eno najpomembnejših strateških odločitev vsake države. Zato se je tudi odločil za sklic posveta, so pojasnili v njegovem kabinetu.

Vlada bi o razpisu za vpis v študijskem letu 2021/2022 sicer morala odločati že prejšnji teden, a na četrtkovi seji ni podala soglasja k objavi razpisa. Kot je takrat pojasnil Janša, je ministrstvo za izobraževanje namreč gradivo poslalo nekaj dni nazaj in ni bilo časa niti, da bi ga obravnaval pristojni odbor vlade.

DZ pa je v torek pri sprejemanju osmega protikoronskega paketa zavrnil dopolnilo dela opozicije, po katerem vlada več ne bi dajala soglasja k razpisu. Predlog je bil iz zakona črtan na predlog koalicijskih poslanskih skupin.

Naslovna fotografija: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.02.2021 ob 18:01 gost

      Grof Drakula,,, je dovollil vpis vsradnje in visoko šolstvo. Še Mal pa bomo njega vprašali gdaj grema lahko srat in scat.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.02.2021 ob 18:05 gost

      Ministrica nima časa z sestanek z dijaki in študenti. Seveda če pa nevekaj se naj z njimi pogovarja. Kajti ona je samo tam da dobi plačo. Kero si nikakor ne zasluži dobi pa jo zato da podpira,,, grofa drakkulo,,,,pri njegovi diktaturi.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.02.2021 ob 19:11 Lali gost

      Kusteceva do zdaj še ni povedala nič pametnega, z rokami pa tak krili ka niti ne rabi prevajanje za gluhe

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.02.2021 ob 21:19 Računanje je igra gost

      Janša pusti študente da študirajo. sam pa ne zna računati na nivoju osnovne šole. Smo videli njegovo pamet ko je objavljal razpredelnice stanja visokega šolstva in se povsem zakalkuliral . sigurno uporabljal kakšno provizijsko računico

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 15:02 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.