https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Janša: »Ukrepov sproščanja ne vežemo več na regije«

4.2.2021  

Na popoldanski novinarski konferenci, ki se je odvijala v Kongresnem centru Brdo, so predsednik vlade Janez Janša ter podpredsednika Zdravko Počivalšek in Matej Tonin spregovorili o stanju epidemije bolezni covid-19.


Celotna država v rdečem območju, šole za prvo triado se odprejo v celotni državi

Premier Janša je povedal, da je vlada ocenila situacijo in so ugotovili, da je situacija z epidemijo v Sloveniji še vedno resna. V Evropi smo še vedno v vrhu. Kot že vemo je potrjen britanski sev tudi pri nas, kar pa se že kaže tudi v prognozah. Po regijah se je razširjenost zelo znižala,tako da med regijami ni več večjih razlik. To je tudi eden glavnih razlogov, da se je država približala k oranžni fazi, zato ukrepov sproščanja ne vežemo več na regije. To pomeni, da bo prva triada otrok po celotni državi šla v šole, enako velja za vrtce. Celotna država je v rdeči fazi, kar omogoče večjo fleksibilnost pri odločanju o ukrepih, je povedal Janša. Na včerajšnjem plenarnem zasedanju koalicije bodo organi vseh treh koalicijskih strank situacijo še analizirali. Premier je dejal, da je prav, da se prešteje poslance in pričakuje, da bo konstruktivna nezaupnica, ki naj bi bila vložena prihodnji teden, neuspešna. Slovenija bo tudi po tem še vedno v epidemiji, je dopolnil. Odločili so se, da bodo v začetku prihodnjega tedna vsi predsedniki in predsednice vseh strank ponovno vabljeni k premierju na sestanek o sodelovanju. Opozoril je, da se Slovenija bliža predsedovanju Evropske Unije, zato takrat ne bo primeren čas za menjavo vlade. Vlada je danes dopolde že obravnavala predlog o vpisu v visokošolske programe, vendar do zaključka niso prišli. Popoldan bo tako javna seja, kjer bodo predstavniki šolstva skupaj z gospodarstveniki sodelovali v razpravi. 

SMC si želi postopnega odpiranja gospodarskih dejavnosti

Besedo je predal Počivalšku, ki je z delom v koaliciji zadovoljen. Imamo dobra izhodišča iz ekonomske krize, je prepričan. Stranka SMC si želi, da bi po celotni Sloveniji razvijali nova delovna mesta in s tem decentralizacijo. Posebno pozornost bodo posvetili zakonu o pridelavi konoplje. Govorili so tudi o vprašanju razpisa o visokem šolstvu. S tem, da so si vzeli čas, so opozorili na problematiko. Gospodarstvo podpira večji vpis na naravoslovne programe. Ocenjujejo, da je njihova naloga, da se bolj povežejo študijski in gospodarski programi. Gospodarstvo je pripravljeno na odpiranje gospodarskih dejavnosti. Želi si postopnega odpiranja panog, ki so še zaprte in bi jih varno lahko postopoma znova odpirali. Zato bo danes zvečer še sestanek s predstavniki nekaterih panog. Dodal je, da SMC ne podpira nezaupnice, vendar jih veseli, da se bodo v parlamentu končno prešteli.   

Stranko NSi skrbi radikalizacija opozicije

Tonin se je zahvalil vsem državljanom in državljankam, da Slovenci uspešno premagujejo epidemijo. Zavzel se je za hitro testiranje. Pomembno se mu zdi, da vlada vztraja pri načrtu sproščanja ukrepov. Zadeva je jasna in pregledna in zato vnaprej znana. Stranko NSi skrbi radikalizacija opozicije, ki se odraža z napadi na zavode in diskurzu. Nastopi nekaterih opozicijskih strank v parlamentu so grožnja, je povedal. Tudi oni so veseli nezaupnice in preštevanja. V NSi podpirajo rekonstrukcijo vlade, da se bremena enakomerno porazdelijo. 

 

Premier Janša je povedal, da bodo naslednji teden spet razpravljali o sproščanju ukrepov, da Fafanglove dopoldanske predloge že poznajo, a bo vlada vztrajala pri sproščanju po strategiji. Fafangel je namreč na dopoldanski novinarski konferenci povedal, da so predlagali ukinitev omejevanja na občine, regije in umik policijske ure. Minister za zdravje bo napovedan v roku, je še dodal premier Janša. Če razlik v oranžni fazi med regijami ne bo, bo sproščanje potekalo po celotni državi, v nasprotnem primeru pa po regijah, je na vprašanje o tem odgovoril Janša.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.02.2021 ob 15:43 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Vidim,da so ukrepi odraz spanja psihotika....

      16 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.02.2021 ob 15:57 gost

      Pa so spet prelomili obljubo, ko so rekli, da se bodo striktno držali semaforja, ki je vezen na regije.

      22 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.02.2021 ob 16:20 gost

      Trije debili za govorni odrom pa niti enoga stavka ne vejo povedati. E........ H........ In to je to kaj so sposobni zjeclati debili.

      20 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.02.2021 ob 0:09 Policija gost

        https://www.24ur.com/novice/tujina/v-srbiji-razbili-kriminalno-zdruzbo-ki-je-ubijala-mucila-in-ugrabljala-ljudi

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.02.2021 ob 17:09 gost

      IDIOT JANŠA IN NJEGOVI NESPOSOBNI MINISTRI LAŽEJO SLOVENCEM IN KRADEJO DENAR------------KDO GA BO VRAČAL? DRŽAVLJANI SLOVENIJE-------VELIKO LET.SRAMOTA DRŽAVE SLOVENIJE KRAJŠE SDS-------SRAMOTA------------JANŠA IZGINI IZ SLOVENIJE ZA VSE VEČNE ČASE.

      19 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2021 ob 20:44 Lali gost

        Janša preprečuje šolo, na kosovem je najbrž isto ka za čobana itak ne rabiš šole

        9 4 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.02.2021 ob 17:39 gost

      RES JE ŽELIMO DA PRIDEJO V VLADO BUREKI IZ OPOZICIJE IN DA NAŠO DRŽAVO UNIČIJO DO KONCA,SAJ SE BLAGAJNA OD STRANKE

      5 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2021 ob 18:31 Štef gost

        Težko ti je priznati ka je vaš vodja šiptar burek, sladoled pa še marsikaj izvira od tam spodaj

        8 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.02.2021 ob 11:53 Gost123 gost

        Koga pa sedaj imas v vladi?Vasega lidera puklastega z diplomo kriminalca,in ministre katerim samo cevlji ven iz janseve riti gledajo.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.02.2021 ob 17:48 Gajdar gost

      Vlada dela odgovorno. Posvetuje se s timom zdravstvenih strokovnjakov in ukrepa v skladu s priporočili. Naša sedanja vlada niso nikakršni idioti, njihovi ukrepi imajo v EU visoko pozitivno konotacijo. Pri komentatorju Lendavski nadvojvoda(original) gre za upokojenega miličnika pa jaz vidim premalo poglobljene vsebine, tako kot da bi bil v srednjem veku, ko si niso vedeli razložiti, da se zemlja vrti okoli sonca so tiste, ki so to trdili obtožili čarovništva, tudi tisti so kot gornji miličnik samo obsojali saj vsebine zaradi svoje omejenosti niso mogli razumeti. če povzamem po Svetem pismu: "Blagor ubogim v duhu, kajti njihovo je nebeško kraljestvo"- tolažnik misli na vas.

      11 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2021 ob 20:04 963 gost

        S kakšnimi strokovnjaki se posvetuje? Malo se informiraj. Je ravno Fafangel prej razlagal kaj so mu predlagali strokovnjaki in kaj je upošteval tvoj veliki vodja, NIČ oz. skoraj nič. Tako, da ne zavajaj.

        9 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.02.2021 ob 1:52 Gost gost

        Pogledni si vcerajsnji dnevnik oz. precitaj novice. Imamo epidemijo in glaven epidemiolog v drzavi je dejal da so ukrepi kot je zapiranje v obcine in policijska ura nesmuselni in nic ne pripomorejo k zmanjsevanju okuzenih. JJ pa je dejal da mu je zdravstveni minister prišepnil naj te ukrepe še pusti v veljavi. Me veseli da so protesti glede sol zalegli in da se vse odpirajo.

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.02.2021 ob 11:57 Gost123 gost

        Zgleda da so ti mozgani zakrneli.Tvoj tolaznik Janci in cerkvene riti.Zagovarjas sveto pismo,slabo si prebrsa staro zavezo in novo zavezo,jaz sem iz radovednosti nisem ne levi in ne desnii.Vaso cerkveno pedofilijo nikjer ne opisuje sv.pismo.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.02.2021 ob 17:49 Gajdar gost

      Vlada dela odgovorno. Posvetuje se s timom zdravstvenih strokovnjakov in ukrepa v skladu s priporočili. Naša sedanja vlada niso nikakršni idioti, njihovi ukrepi imajo v EU visoko pozitivno konotacijo. Pri komentatorju Lendavski nadvojvoda(original) gre za upokojenega miličnika pa jaz vidim premalo poglobljene vsebine, tako kot da bi bil v srednjem veku, ko si niso vedeli razložiti, da se zemlja vrti okoli sonca so tiste, ki so to trdili obtožili čarovništva, tudi tisti so kot gornji miličnik samo obsojali saj vsebine zaradi svoje omejenosti niso mogli razumeti. če povzamem po Svetem pismu: "Blagor ubogim v duhu, kajti njihovo je nebeško kraljestvo"- tolažnik misli na vas.

      8 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.02.2021 ob 18:07 antonio gost

      Sedanja vlada je vsak nekaj pozitivnega naredila za nas male ljudi. Ko je vladal Šarec je vrgel puško v koruzo. Zdaj ko je veliko denarja Slovenija dobila iz Evrope se pa levim bliskajo oči i bi radi spet prišli vladati. Ne bo jin uspelo - to je Jelovica!

      6 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2021 ob 18:17 gost

        Kaj je Janševa vlada naredila za male ljudi? Župnikom in cerkvenim uslužbencem plačuje vse prispevke in daje vsakemu mesečno 700 evrov. So to mali ljudje? Novim upokojencem po 1.1.2013 je dala za 40 let dela pokojnino v višini 57 % ( v Jugoslaviji je bilo to 85 % plače, ženske so se lahko upokojile pri 35 letih delovne dobe ). So to mali ljudje in briga za njih? Ljudje so ne po svoji krivdi ostali brez dela po 37 letih dela in ne dobijo ničesar, župniki pa vse. Je to briga za malega človeka?

        13 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.02.2021 ob 1:47 Gost gost

        Saj tij denar tudi dobis ce ides na banko, samo ga pac v dolocenem casu mores vrnoti z obrestmi in tako je z evropskim denarjem. Tij pa naivno mislis ka to JJ zriktal.

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2021 ob 20:29 MZ gost

        ^ Zdaj vsak mesec zaslužim dodatnih 19 tisoč dolarjev ali več od doma, tako da zelo preprosto in enostavno opravim delo na spletu od doma. Prejšnji mesec sem od te službe na domu prejel točno 20845 USD. Pridružite se temu delu in začnite dodatno zaračunavati po spletu, tako da sledite navodilom na danem spletnem mestu -------> https://bit.ly/3rgMKrL

        0 4 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      04.02.2021 ob 20:25 MZ gost

      > Zdaj vsak mesec zaslužim dodatnih 19 tisoč dolarjev ali več od doma, tako da zelo preprosto in enostavno opravim delo na spletu od doma. Prejšnji mesec sem od te službe na domu prejel točno 20845 USD. Pridružite se temu delu in začnite dodatno zaračunavati po spletu, tako da sledite navodilom na danem spletnem mestu -------> https://bit.ly/3rgMKrL

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.02.2021 ob 8:29 gost

        7:36............. si mislil zadolžitev Slovenije v obdobju Janševe vlade 2004 - 2008 za 21 milijard evrov in 8 milijard evrov lani in letos? Obrestna mera posojil , ki jih je v imenu države najela Bratuškova kot predsednica vlade je pa bila 1,5 % ali še manj. Lažeš lahko svojim ovcam, nam ostalim ne moreš. VSE PODATKE IMAŠ NA INTERNETU!!!!!!!!!

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.02.2021 ob 7:36 gost

      Pa naj vračajo vnuki.Mi pa vračamo kar so nas zadolžili levuharji na čelu z cmerarjem in bratuškovo po 6% obrestni meri.Naši vnuki pa bojo vračali po 2% meri maximum.Ali mogoče kdo vidi razliko???????????????????????????????????????

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      05.02.2021 ob 7:45 šilček gost

      Vse kar se dogaja je kriva politika in strici iz ozadja in kaj vam tu ni jasno.Največji krivec za vse so pa ljudje.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      05.02.2021 ob 8:41 gost

      Janez grozni,,, se bo posvetoval z ženo kera je zdravstvena ministrica iz ozadja. Ona odloča kaj, kdaj, zakaj, ko itd, se bo odpiralo. Kajti ona dela v Celju bolnišnici. Ima velike dodatke in če ne bomo zaklenjeni bo ona morala opravičiti svoje velike dodatke. Vse ostali debilni vladni hlapci pa temu samo poklumajo ker hlapci samo lahko klumajo in potrdijo.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      05.02.2021 ob 8:51 gost

      Fafangel je včeraj izjavil da policijska ura in prehod občin brez učinka. Kar so dokazale tudi vse sosednje države.in stroka zahteva ta ukrep sprostiti. Ampak,,, grof Drakula,,, je večji je eni strokovnjak in je rekel,,, ne,,,. Kajti on je eden in edini ki vse ve. Samo Evropa se že pripravlja da mu nebo zaupala precedovanja. Kero bi morala Slovenija prevzeti v drugi polovici leta. Ker so ga ocenili za nesposobnega in najbolj jih moti da je še bolj diktatorski kot njegov vzornik,,, adek,,,,.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      05.02.2021 ob 9:18 Ugrabila in odpeljala gost

      svet24.si/clanek/zabava/estrada/601cf4b76ac3b/ana-ros-svoje-otroke-sem-ugrabila-in-jih-odpeljala-na-zanzibar

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      05.02.2021 ob 10:38 gost

      Hi,hi,hi ,levonji provincialni .

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.