https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Terpin: »Odprtje šol je bila covid bomba za Italijo«

5.2.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala dr. Simon Slokan, glavni inšpektor, Inšpektorat Republike Slovenije za šolstvo in šport, in zamejski Slovenec Damijan Terpin o izkušnjah glede šolanja otrok v času epidemije v Italiji.


Današnja novinarska konferenca je namenjena šolstvu, je povedala vladna govorka. Še vedno se nahajamo v rdeči fazi, to trenutno velja za celotno državo. S torkom se tako odpirajo šole in vrtci po celotni državi, vendar samo za prvo triado. Še vedno veljajo vse omejitve gibanja. Te sprostitve so predvidene v naslednjih fazah. Za danes je predvidena še ena novinarska konferenca, in sicer o sprostitvah gospodarskih dejavnostih.

Šole in vrtci spoštujejo ukrepe

Dr. Simon Slokan, glavni inšpektor na Inšpektoratu Republike Slovenije za šolstvo in šport, ki je želel javnost seznaniti o nalogah inšpektorata. Vodstva šol izvajajo vsakodnevno vse ukrepe, ki preprečujejo širjenje okužb v šolstvu in vrtcih. Večjih odstopanj inšpektorji ne ugotavljajo, je povedal, celo nasprotno. Šole in vrtci se zelo držijo vseh ukrepov. Maske v šolskem prostorih so obvezne v skupnih prostorih in v vrtcih, kjer ni otrok. Inšpektor na to opozarja tudi starše, ki se prav tako morajo držati ukrepov in nositi masko. Ravnatelji so odgovorni za ukrepe smo do določene meje, prav tako so odgovorni vsi deležniki, ki vstopajo v prostore šole in vrtcev-to velja za pedagoge, učence, druge delavce in starše. Inšpektor pa je pozval tudi vse druge, da naj spoštujejo delo šol in vrtcev, torej tudi vse, ki določajo pravila, da jim to nemoteno omogočajo in ne povzročajo dodatnega stresa. 

V Italiji so osnovne šole ves čas epidemije bile odprte

Zamejski Slovenec Damijan Terpin je predstavil situacijo svoje družine, ki se je prav tako soočala s šolanjem od doma, ampak v Italiji. V Italiji vsaka dežela posebej odloča o ukrepih, tudi o tem, kdaj začnejo s šolanjem. V Italiji se je septembra kar naeknkart začelo premikati deset milijonov ljudi, kar je povzročilo širjenje okužb. Tako so konec oktobra zaprli vse šole, razen osnovnih. Srednješolci v Italiji so od 1. februarja znova v šolah, vendar vsak drugi dan. V tekočem šolskem letu so tako v Italiji osnovnošolci celo leto v šolah, srednješolci so bili v šolah tri mesece, pravkar so se vrnili. Predstavil je tudi izkušnjo svoje družine. Zaključil je z mislijo italijanskega zdravnika, da je bilo odprtje šol covid bomba za Italijo. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.02.2021 ob 13:44 gost

      Vij ste vsi lažnivci za tem odurun. Italija ima šole odprte od septembra. Brez problema in ne lažite. To je bilo pokazano vpreverjenun v torek nalijci mesta v Italiji. Sploh ni bilo nobenih problemov zaradi šol v Italiji. In nezavajajte in ne ležite. Isto kot ste pisali več okuženih kot jih je bilo v resnici. Kar ste sami la] nivci vladni priznali.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.02.2021 ob 17:27 GOST gost

      LAŽEŠ TI BUDALA SPLOH ZNAŠ KA JE ITALIJA ZATO PA VLADA PADLA JESI VDARJENI CEFUR

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.02.2021 ob 18:10 gost

      17.27.,,, hlapec, debil desni pijanec. Tebi se sploh sanja zakaj se gre. Zavrti si nazaj preverjanjeno v torek in boš videl kako je v Italiji. Nej ka glidaš televizijo,,, grofa drakule,, kjer program vodi debil iz vesele šole,,, posebne,,, pa še tisti keri jo obiskujejo so po obnašanju pred njim. Nevej kako je debilen videti bi se sam v grob zakopal. Budalo brez primere.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.