https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Počivalšek: Prihodnji teden se odpirajo trgovski in storitveni lokali s površino do 400 m2

5.2.2021  

"S prihodnjim tednom se odpirajo trgovski in storitveni lokali s površino do 400 kvadratnih metrov ob pogoju tedenskega testiranja zaposlenih," je ob robu današnjega obiska Haloz potrdil minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

"Po četrtkovem večernem pogovoru s predstavniki gospodarskih zbornic na Brdu so skupaj sprejeli odločitev, da v prvi fazi naslednji teden odprejo vse trgovine in servisne dejavnosti v prostorih do 400 kvadratnih metrov, ob pogoju, da se bodo zaposleni v teh dejavnostih enkrat tedensko testirali.

Počivalšek želi, da bi gospodarstveniki takšno iniciativo sprejeli pozitivno, saj je treba biti odgovoren do zdravja in previdno pripeljati trenutne razmere do tega, da bomo lahko vsi skupaj spet končno normalno zaživeli.

Kot je še pojasnil, bo odlok o tem sprejet tekom današnjega dne na dopisni seji vlade, hkrati pa si želi, da bi s tem vsi skupaj korakoma šli v smeri normalizacije. "Vendar pa, če ne bomo odgovorni, se lahko stvari spet hitro obrnejo na slabše," je posvaril minister in dodal, da bo stroške testov pokrila država, organizacijsko pa bodo v sodelovanju z gospodarstvom stvari rešili na način kot so to naredili z zaposlenimi v šolstvu," navaja STA.

"Gospodarstvo je pripravljeno na odpiranje gospodarskih dejavnosti," je na včerajšnji novinarski konferenci povedal gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Želi si postopnega odpiranja panog, ki so še zaprte in bi jih varno lahko postopoma znova odpirali.

"Odpira se glavnina dejavnosti, vendar pod pogojem, da se morajo vsi zaposleni, ki so v stiku s strankami, najmanj enkrat tedensko testirati na okužbo z novim koronavirusom," je za včeraj povedal predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Meh in dodal, da za stranke testiranje ne bo pogoj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.02.2021 ob 12:31 Iu gost

      Kaj pa avtopralnice se nedo odpirale

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.02.2021 ob 13:54 gost

      Proti koronski zakon,,, 9,,,mora biti samo namenjen davkoplačevalcem za šoping. Ker ga tudi mi bomo vračali. Vlada in vsi prijatelji so si že veliko na kradli od vsen bajnih miljonckov keri so prispeli iz Evrope. Za blažitev gospodarstva.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.02.2021 ob 14:51 gost

      TA IDIOT POČIVALŠEK, KI JE UKRADEL DENAR V TERMAH OLIMIJA KRADE TUDI KOT MINISTER. SRAMOTA SLOVENIJE, DA TAKŠNI VODIJO SLOVENIJO. TO SO JANŠA, TONIN, LOGAR, HOJS, POČIVALŠEK.....DOLGA BO NEKAJ MILIJARD IN TO BO TREBA VRNITI. MOGOČE BODO VRNILI NAŠI PRAPRA VNUKI-------------MOGOČE.

      12 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.02.2021 ob 16:23 gost

        Kak je lahko nekdo tako neumen? V kako prazni glavi lahko nastanejo takšne neumnosti? Ti že zdaj nič ne vračaš, ker večino zapiješ, sirotek.

        5 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.02.2021 ob 18:06 963 gost

        Zakaj bi bil neumen. Saj je vse res kar je napisal. A ti misliš, da ne bomo vračali, da bo denar kar priletel z neba?

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.02.2021 ob 16:59 gost

      Kak naj kaj vrača ,če je na podpori.Edino glasen je fejst.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.02.2021 ob 9:47 Mitja gost

        Pocivasek zdaj morajo vsi plačevati teste sami ker si zapravil in pokradel državo sram naj vas bo lopovi

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.02.2021 ob 9:52 gost

        Vzet mu je treba terme ker jih tako pokradel pa znjim in Hojsom in Janšo zapret za 30 let v samico potem bi imel čas razmišljati kako je pokradel revne ljudi

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.