https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Dnevni migranti: Tedensko registriranje, test za vstop v Avstrijo lahko opravijo v Sloveniji

9.2.2021  

Dnevni migranti, ki hodijo na delo v Avstrijo, bodo od srede, za vstop potrebovali negativen izvid testiranja na novi koronavirus. Test lahko opravijo tudi v Sloveniji. Testiranje z izdajo veljavnega potrdila je plačljivo. Cena znaša okoli 25 evrov.

Dnevni migranti bodo od srede, 10. februarja, za vstop v Avstrijo potrebovali negativen izvid testiranja na novi koronavirus.

Od srede se bodo morali enkrat tedensko registrirati in ob tem predložiti negativen izvid testa PCR ali antigenskega testa, ki ni starejši od sedem dni.

"Testiranje je mogoče opraviti v Avstriji in Sloveniji. Testna mesta pri nas izdajajo potrdila v nemškem ali angleškem jeziku. Testiranje z izdajo veljavnega potrdila je v Sloveniji plačljivo. Cena znaša okrog 25 evrov.

Delavci migranti se lahko testirajo tudi v Avstriji. Testiranje za tiste, ki imajo kartico avstrijskega zdravstvenega zavarovanja e-card, je brezplačno. Tisti, ki je nimajo, pa lahko samoplačniški test opravijo v določenih avstrijskih lekarnah, piše na spletni strani Sindikata delavcev migrantov Slovenije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.02.2021 ob 15:58 gost

      Debeli počivaušek pa okoli odi gostilne si odpira jej piji. Ne testira se ni dri drka kurac pa se smiji znas ješ lejku vij pa nemrete. Zato ker ste drugorazredni jaz pa prvorazredni in prijatelj tvituja keri mi vse duvoli krasti lagati ukrepe kršiti itd.

      10 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.02.2021 ob 16:24 udri po srmaku gost

      Mam občutek, da bodo ravno ti delavci migranti jutri krivci, da bomo nazaj v rdečem zaradi hitrih testov... upam, da se tokrat motim :)

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.02.2021 ob 17:00 gost

      Mi migranti za Avstrijo delamo teste v Radkesburge, tak da mi nemo nič krivi za teste v SLO, to ka nam deka Kurtz je katastrofa 5 listov in aplikacija, samo za info.Če bi take delo JJ bi verjetno izbruhnila vojna. Te se pa eni bunijo.

      13 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.02.2021 ob 17:13 . gost

      Ja Avstrijci so to napravili , na koncu pa bo spet vse Janša kriv 😂😂😂😂 Prav je tak, vsi delavci, testi.... vse bi po njihovem naj bilo zastonj pri nas kdor želi imeti( mora pa ometi zaradi Kurza) naj plača

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.02.2021 ob 17:20 gost

      Gost 17:13 pošlji prosim, recept za "prleške sendviče" iz Taverne!!

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.02.2021 ob 17:44 Covid1235 gost

      Ka serete kmeti Mi migranti teste delamo večinoma na firmah v austriji Tak ka nemo mi krivi za kmete

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.02.2021 ob 18:01 gost gost

      KA POČIVALŠEK ITAK VSI ZNAMO KAK KAVO DOBIŠ PA KAJ SCOJ PA TOJ NIŠČE NE PIŠE LUZERI LEVI

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.02.2021 ob 18:21 gost

      Eceki desni pedri vrtij vas lejko saki debil ka mA posebno šolo. Saj pa za vaš denar loce pa žri in si blek puni. Vij debili pa migajte z gobcun kcoj da de se on basal v praznu.

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.