https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Da bi Poklukar postal minister za zdravje, bo moral prepričati še poslance

17.02.2021 ob 17:00  

Člani parlamentarnega odbora za zdravstvo so z 10 glasovi za in štirimi proti podprli kandidaturo Janeza Poklukarja za ministra za zdravje. Da bi 42-letni zdravnik postal minister, mora prepričati še poslance na izredni seji, ki bo predvidoma v torek, s tem pa bo postal 20. minister za zdravje.


Dosedanji generalni direktor Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana, ki je pred tem vodil tudi jeseniško splošno bolnišnico, je na zaslišanju na odboru predstavil svoje usmeritve za ministrovanje. To so med drugim krepitev primarnega zdravstva, celostna zdravstvena obravnava bolnika, sprememba in razpršitev financiranja, sprejem zakona o dolgotrajni oskrbi, izboljšanje pogojev za delo in obravnavo v zdravstvu, vzpostavitev agencije za kakovost v zdravstvu in obvladovanje epidemije covida-19.

Poklukar, ki je po izobrazbi zdravnik internist, je danes tudi povedal, da bi bil v tem trenutku precej raje v ambulanti, a verjame, da lahko na položaju ministra naredi bistveno več za ljudi. Poudaril je, da ni član nobene stranke in nobene kvote. "Prišel sem sem z ekipo in stroko postaviti gabarite za dobro delo, ampak na koncu bomo potrebovali voljo vseh skupaj. Verjamem, da nam ne bo lahko, ampak če se bomo poslušali in tudi slišali, bomo tudi stvari ustrezno dogovorili in začrtali pot," je dejal.

Naslovna fotografija:zdravstveniportal.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.02.2021 ob 17:21 Karel K. gost

      Zagotovo se ne počuti najboljše v vlogi direktorja UKC Ljubljana, se ne ujame z zaposlenimi ali pa ne vidi izhoda za to zdravstveno ustanovo in rajši odide. Rajši bo nekaj mesecev minister za zdravje kot da bi imel bolj zagotovljeno direktorsko mesto.

      12 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.02.2021 ob 17:57 Gajdar gost

      Obratno Karel K. jaz mislim, da je Janez Poklukar, dr. med. visoko etični človek, ki je skozi prizmo UKC Ljubljana in še prej kot direktor Splošne bolnišnice Jesenice posebej ob sedanji epidemiji Covid -19 videl vse težave našega zdravstva in se je na povabilo vlade, ki je z njim dobro sodelovala, nenazadnje so v14 dneh dogradili in odprli novo bolnišnično krilo UKC Ljubljana za covid bolnike, kar prejšnjim levim vladam ni uspelo deset let odločil, da pomaga našemu zdravstvenemu sistemu. Prepričan sem da bo z sedanjo vlado na čelu z Janezom Janšo desetletno nedelovanje levih vlad na zdravstvenem področju premaknil z mrtve točke, kar bo dobro predvsem za vse nas pacientke in paciente. Prepričan sem, da bo novi zdravstveni minister spet nova uspešna zgodba sedanje vlade, ki navkljub Covidu -19 odlično dela na vseh področjih.

      16 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.02.2021 ob 19:10 Geza gost

        Budalo Janševo, bolnico so dogradili zato ka je nekdo pokasiral,si pozabo na mobilno bolnico Roje, ta je pa samevala, rajši si prečitaj ka evropa piše o janši,takšnih kritik niti orban nej deležen

        10 14 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.02.2021 ob 19:32 Karel K. gost

        Iz mojega kratkega komentarja je razvidno, da ne oporekam etičnost in strokovnost Poklukarju dr. med. Zato me preseneča, da se podaja v ta slovenski politikantski pekel kjer bo strokovno in osebnostno le trpel žalitve, ponižanja in strokovno oalovaževanje. Nič ne bo mogel narediti, saj v Sloveniji sposoben človek ne more izpeljati svojih zamisli, pa naj je v Janševi ali Kučanovi politični opciji. Zgodila se mu bo kompromitacija. In še eno ta Janševa vlada ne le razpadla stavba v kateri je nevarno bivati. Danes obstaja, jutri je več ne bo.

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.02.2021 ob 18:07 MAJSTER GAJDAR gost

      ti si zalutao v život, a si videl vsaj EN POSNETEK BOLNIKOV IZ TEGA TVOJEGA DOKONČANEGA KRILA. Jaz nisem, niti verjetno 1.999.000 Slovencev, videli smo POZIDAVE, NISMO VIDELI kot bi se temu reklo RANJENCEV v tem krilu. Ni čla SDS, je pa največji pristaš Ivana Jančija Groznega, po domače DIKTATORJA TEGA STOLETJA V Evropi, in z priskledniki SMC, ki ni več stranka ampak obstajajo samo poslanci do menjave vlade, ter seveda z škofofskim blagoslovom v imenu Nove Slovenije bo postal minister, kajti za direktorja ni več sposoben.

      6 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.02.2021 ob 18:18 gost

      TIJ PA SI BUDALO!!!!!!!!!!!!!!se vijdi da si od LEVOJAJEGA krdela izprijancev z zelo nisko inteligenco!!! Vam druga ne preostane ,kot metek z govnom usred čela!!!! Gamad je potrebno iztrebiti in de nam boljše ker več smradu NEBO!!!!!!!!!!

      11 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.02.2021 ob 18:22 PEDER GAJDAR gost

      nekdo te je nekaj vprašal, prosimo odgovor, ne nas basat, hočemo videti ranjence v "po tvojem" dokončanem krilu, vsaj eno sliko, če obstaja. Do danes je mediji niso objavili!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.02.2021 ob 18:29 gost

      Hi, hi, hi , še nikoli se nisem tako smejal kot danes , ko je medicinski bratec in neizvoljeni poslanec na volitvah v parlament Moferndorfer v svoji maniri nekaj nakladal v tri dni na seji odbora za zdravstvo in celo postavljal vprašanja gospodu dr. POKLUKARJU , vse v stilu " vidla žaba , da se konj podkuje , pa i sama podržala noge ".

      14 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.02.2021 ob 18:34 gost

      Upam da bo dober minister v tej Vladi ,zmotilo pa me je ko mu je naš pomurski poslanec ,kateri mu postavljal vprašanje ,katero sploh ni bilo za tega bodočega ministra,je pa res,da Dejan ni politik,ampak veterinar,kar tudi opažamo zanje čase pri njegovih razpravah.

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.02.2021 ob 19:06 2021 gost

        gost- Se strinjam steboj popolnoma glebe Dejana, da ga je težko razmiti in omenjal je tudi štiri (klub) pomurske poslance,....vej pa je šče tu bijla edna gospa,....ge pa je te una ka se nikaj ne briga za nas.

        11 2 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.02.2021 ob 18:40 gost

      Kak bi stari lidge povedali, nije on nikakav inženjer , on je običan banderaš.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.02.2021 ob 18:41 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Jaz sem bogi , bogi , bogi ...

      5 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      17.02.2021 ob 18:50 gost

      Res je danes je bilo na odboru za ministra Poklukarja malce čudna vprašanja,posebno pa z strani Burek opozicije,kateri je med njimi tudi poslanec Židan. Dejan,zadnje čase mi ,kot tvoji volivci opažamo da s tabo je nekaj hudo,hudo narobe,saj očitno govoriš drugo kar misliš.Je pa res da kot nas tako tebi je težko pri srcu,da nismo prišli v ponedeljek v Vlado,kar bi nam veliko pomenilo pri naši blagajni.

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      17.02.2021 ob 18:51 Zmrda gost

      Sovražim levuharske idiote....

      15 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      17.02.2021 ob 18:52 gost

      Ta bi rad bil minister za zdravje. Po fijasku kerega je zakuhal decembra. Kajti okužen je hodil med zaposlenimi in razkazoval kovid oddelek samemu enemu in edinemu,,, Janezu groznemu,,,,.. In to bi naj bil minister za zdravje kemu se jebe za druge ljudi. Kam tone ljuba Slovenija z debila na debila.

      6 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      17.02.2021 ob 19:00 Gost gost

      Ta gospod je sposoben za vse samo za ministra nej, ampak tako in tako bo samo na papirju, vse bo komandiral g. Janša in vse bo po njegovi diktaturi, isto kot na šolskem in vseh ostalih ministrstvih. Kovid bo pa tako dolgo dokler bo denar, oddelek za covid na UKC pa je samo skrivanje denarja. Za ministra pa še kravate si nezna pravilno zavezati.

      8 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.02.2021 ob 17:29 gost

        Licemerec, da ga ni, samo za svojo rit bo poskrbel, imajo pa kar umazano zgodovino njegovi predniki, verjetno se je od njih učil.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      17.02.2021 ob 19:13 gost gost

      Simpatizerjem levice pa res ne moreš očitati neizobraženmosti. So še edini, ki v tej državi mislijo s svojo glavo in ne kot ocve tviteraša, ki svoje pameti nimajo. Dokazano je, kdo so volilci največjega luzera v zgodovini pri nas in kakšna je njihova izobrazba. Ta minister ima samo to zaslugo, da je pokolonik ivana groznega. To pa je tudi edina kvalifikacija, ki se pričakuje od sedanje vlade. Škoda za državo in večino državljanov, ki jim izobrazba nekaj pomeni. S takimi, kot je ta zadnji je pa škoda razpravljati, ker itak ne razume poante, vidi samo tviteraša, pa še to, kar piše ne razume.

      3 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      17.02.2021 ob 20:20 gost

      Hi, hi, hi , Kumrovški kadri pa izobraženi , pa ne me j....

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      17.02.2021 ob 20:43 Gajdar gost

      Odgovor ubogemu majstru gajdarju in pedru gajdaru; 08.11.2020 so bili namenu predani prostori UKC Ljubljana, ki so bili zgrajeni v 10 dneh (sam sem pomotoma zapisal da v 14 dneh) in jih leve vlade niso uspele dograditi v 10 letih. Predstojnica infekcijske klinike UKC Ljubljana Tatjana Lejko Zupanc je naslednji dan 09.11.2020 povedala, da so trenutno zasedene vse postelje, ki so namenjene covidnim bolnikom, minimalna rezerva je še v intenzivnih posteljah. Lahko jo pokličete, da vam pošlje posnetke: Priporočal bi vam sicer branje Svetega pisma, posebej tisti prigodo o nevernem Tomažu. Po vašem gornja predstojnica UKC laže vsem 8.000 zaposlenim v UKC ?? Poznata oni vic po čem prepoznate skrajnega levičarja: "Laže tako, da verjame samemu sebi" in ravno to sta vidva nič več in nič manj.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      18.02.2021 ob 8:45 gost

      Kaki minister to je samo komoflaža. Saj pa imamo ministra enega in edinega,,,, Janeza groznuga,,,,,. On o vsem odloča samo o in on...amen,,,.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      18.02.2021 ob 8:51 gost

      Točno prav si napisal kot je Hvalica pred kratkim povedal. Janez Janša eden in edin debil. Vse predloge kere mu poveš in so več kot dobri si ijh bo prisvojil tebe pa bo potunkal. Kajti on ni človek idej on je maipolator in kradljivec pametnih predlogov in idej drugih.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      18.02.2021 ob 8:52 gost

      Govedo strezni se.Nauči se pravilne SLOVENŠČINE. Do takrat se ne oglašaj.Prijavi se na pregled podstrešja - - - potrebuješ strokovno pomoč.Ukrepaj !!!!!!!!!!!!!!!

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.02.2021 ob 10:08 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Evo,oglasil se je teliček desni,ki obvlada SLOVENŠČINO,morale se v hodu uči od Ivana Komunista.

        3 7 Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      18.02.2021 ob 8:59 Minister gost

      Spoštovani dr. POKLUKAR! IZOGNI SE AKTUALNE POLITIKE,KER CE IMAS KAJ SAMOSPOSTOVANJA delaj to v čem si najboljši. Ker IVAN VIKTOR JANSA te bo žrtvoval in postavil za grešnega kozla. Ko se bo enkrat odločil da te bo vrgel med tigra,te bo tudi vrgel.Clovek je pripravljen in sposoben priti do svojega cilja preko trupel. To ne pozabi!

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      18.02.2021 ob 22:48 pedru gajdarju gost

      nisem videl nobenega kovid bolnika v medijih v "tvojem" novem krilu. A jih je Lejkuva objavila, jesi primitivec. Jaz sem danes kupil nov avto, jutri bo pa nekdo povedal, da sem drvel 800/uro in ti budala boš verjel temu. Videl pa ne boš. Pa ta Lejkuva sploh ne ve, kje je doma, saj bi si če bi vedela verjetno popravila oziroma tu pa tam počesala frizuro. In še to, ali laže 8.000 zaposlenim, konj zarukani, pa Janez Janša z svjo ministrsko bando laže 2.000 000 Slovencem in počasi celi Evropi. A je lagati greh, bi pa raje videl slio iz tvojega krila UKC centra. Eno ti pa Lejkova ja lahko pošlje.Mirno spi, pa pusti take, ki ti v obraz lažejo brez dokazov.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      19.02.2021 ob 10:45 gost

      L N zate velja BOLJ STAR BOLJ NOR. Kot pribito, saj te nihče ne prenaša. Če bi imel kaj v glavi se več ne bi oglašal. Zato pa kaj je noro nikoli več ne bo pametno.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      01.02.2022 ob 15:47 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.