https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V Pomurju 42 novih okužb

24.2.2021  

Včeraj je bilo opravljenih 5.316 PCR testov, potrjenih je bilo 1.089 novih okužb.


V torek, 23. februarja, v Pomurju potrdili 42 novih okužb

V torek so potrdili okužbe v 14 pomurskih občinah. 9 v Lendavi, 7 v Murski Soboti, 6 v Črenšovcih, 3 v Dobrovniku, Moravskih Toplicah in Veliki Polani, 2 v Beltincih, Odrancih in Turnišču, po ena pa na Kobilju, v Križevcih, Ljutomeru, Puconcih in Radencih.

V ponedeljek, 22. februarja, v Pomurju potrdili 67 novih okužb

V ponedeljek so potrdili okužbe v 16 pomurskih občinah. 17 v Mestni občini Murska Sobota, 10 v Puconcih, 9 v Radencih, 5 v Moravskih Toplicah, 4 v Ljutomeru, 3 v občinah Gornja Radgona, Rogašovci, Tišina in Turnišče, 2 v Beltincih, Gornjih Petrovcih in na Razkrižju, ena pa v Apačah, Črenšovcih, Kobilju in Odrancih.

V nedeljo, 21. februarja, v Pomurju potrdili 36 novih okužb 

V nedeljo so potrdili okužbe v 14 pomurskih občinah. 10 v Mestni občini Murska Sobota, 4 v Lendavi, 3 v Puconcih, 2 okužbi v občinah Beltinci, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Kobilje, Odranci, Razkrižje in Rogašovci, po ena pa v Črenšovcih, Radencih in Svetem Juriju ob Ščavnici. 

V soboto, 20. februarja, v Pomurju potrdili 7 novih okužb 

V soboto so potrdili okužbe v 7 pomurskih občinah. Povsod so odkrili po 1 okužbo, in sicer v občinah Beltinci, Ljutomer, Murska Sobota, Rogaševci, Tišina, Turnišče in Veržej.

V petek, 19. februarja, v Pomurju potrdili 60 novih okužb 

V petek so potrdili okužbe v 14 pomurskih občinah. 12 okužb v Murski Soboti in Radencih, 7 okužb v Lendavi, po 6 okužb v Gornji Radgoni in Ljutomeru, po 3 okužbe v Črenšovcih, Moravskih Toplicah in Rogašovcih, 2 okužbi v občini Beltinci in Puconci in po 1 okužbo v občinah Apače, Kobilje, Tišina in Velika Polana.

V četrtek, 18. februarja, v Pomurju potrdili 69 novih okužb

V četrtek so potrdili okužbe v 18 pomurskih občinah. 10 okužb v Gornji Radgoni, po 9 okužb v Lendavi in Murski Soboti, po 6 okužb v občini Puconci in Radenci, 5 okužb v občini Moravske Toplice, 4 okužbe v občini Beltinci, po 2 okužbi v občinah Apače, Črenšovci, Cankova, Ljutomer in Rogašovci, po 1 okužbo pa v občinah Grad, Kobilje, Šalovci Tišina in Veržej.

V sredo, 17. februarja, v Pomurju potrdili 39 novih okužb

V sredo so potrdili okužbe v 14 pomurskih občinah. 8 v Lendavi, 6 v Apačah, 5 v Gornji Radgoni, 3 v Ljutomeru, Odrancih in Radencih, 2 okužbi v občini Grad, Murska Sobota in Razkrižje, po ena pa v Beltincih, Moravskih Toplicah, Puconcih, Tišini in Turnišču.

*Podatki so razvidni na spletni strani NIJZ.

Fotografije so simbolične. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.02.2021 ob 11:10 gost

      V ukc Maribor okužen kao zdravnik ki je bil že dvakrat cepljen. Prišel pa je iz počitnic v Nambije. Spet najbolj obremenjeni zdravniki okoli hodijo in širijo vse vrstno sranje po Sloveniji. Ko je glupi narod veš čas doma in čaka ko elita privleče z počitnic vse vrstne viruse. In to tisti keri so najbolj obremenjeni. Seveda visoki dodatki so bili izplačani in potrebno jih je po trošiti.

      21 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.02.2021 ob 11:11 gost

      Vse so same laži, laži.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.02.2021 ob 12:45 Nenad gost

      Vsi rabimo dopust , sprostitev ...vendar zaradi epidemije celine ne bi smeli zapuščati...To ni virus navaden,se najbolj podoben mu je virus HIV a le 0,4 procenta.. mutacije ki so vedno prisotne pri virozah lahkonaredijo močnejšega ali pa virus izzveni...z takim načinom življenja kot ga zdaj mi imamo pa vsekakor bo postal močnejši....

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.02.2021 ob 13:27 Hope gost

      Leta 2021 me je šef odpustil in sem bil nekaj mesecev brez zaposlitve, potem pa mi je prijatelj povedal, da moram na tej strani opraviti delo. V roku enega meseca lahko zaslužim lep paket. Za podrobnejše informacije obiščite .......---> http://bit.ly/3rgMKrL

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.02.2021 ob 13:28 Hope gost

      Leta 2021 me je šef odpustil in sem bil nekaj mesecev brez zaposlitve, potem pa mi je prijatelj povedal, da moram na tej strani opraviti delo. V roku enega meseca lahko zaslužim lep paket. Za podrobnejše informacije obiščite .......---> http://bit.ly/3rgMKrL

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.02.2021 ob 17:20 Gajdar gost

      Pri pisanju moramo tudi komentarjev moramo biti natančni. Kirurg UKC Maribor zaposlen na oddelku za nevrokirurgijo, se je vrnil iz počitnic v Namibiji (tja radi hodijo naši zdravniki na afriške safarije), se je okužil kljub temu da je bil cepilen z dvema odmerkoma cepiva z južnoafriškim sevom virusa (tako predvidevajo strokovnjaki). Že večkrat so nam epidemiologi povedali, da je zaščiti proti južnoafriškemu sevu manj učinkovita, da pa se že modificira cepivo tako, da bo učinkovito tudi proti temu sevu. Namesto puhlih in praznih komentarjev, bi tudi jaz apeliral na vse nas, da se držimo vseh epidemioloških preventivni ukrepov, da bomo vsaj omejili širjenje.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.02.2021 ob 18:31 gost

        Škoda, da je večina piscev komentarjev ne šolanih ali pa mogoče z komaj kakšnim izdelanim razredom.

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.02.2021 ob 17:44 Karel K. gost

      Kot zdravnik bi moral vedeti, da cepivo s katerim je bil cepljen ne učinkuje proti afriški različici, zato nebi smel iti na dopust v Afriko, če ne drugega vsaj iz preventive ne. Je pa s tem cepljenjem v Sloveniji popolna zmešnjava. Zdaj se cepijo tudi privilegirani kateri potem lahko gredo na dopuste v tujino, ne morejo pa pocepiti staqrejših od 80 let. Zdaj bi že po njihovem prvotnem planu morali pocepiti vse starejše od 70 let in kronične mlajše bolnike. Včeraj je poslanec Bevk zahteval takojšnje cepljenje poslancev, saj so oni po njegovem pomembni in privilegirani v državi. Ni reda v tej državi in privilegirani na vsakem področju imajo prednost, ne upoštevajo nobenih pravil, zakonov, predpisov in to lahko počn ejo, saj jim institucije države dovoljujejo, da kršijo namerno zakone.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.02.2021 ob 21:35 Gajdar gost

      Se popolnoma strinjam z mnenjem Karla K. "Kot zdravnik bi moral vedeti, da cepivo s katerim je bil cepljen ne učinkuje proti afriški različici, zato nebi smel iti na dopust v Afriko, če ne drugega vsaj iz preventive ne". Ker zadeve približno poznam bi odgovoril, da so ti namibijski safariji v veliki meri financirani preko farmacevtskih podjetij, je pač navedeni kirurg po vsej verjetnosti hotel izkoristiti "farmacevtski vavčer ", da mu ne propade. Strinjam se tudi, da bi se morali prvenstveno držati starostne lestvice z dopolnilom, da se po 70 let cepijo tisti kronični bolniki, ki so zaradi narave svoje bolezni imunsko prizadeti. To okoli prednosti poslancev (352 javnih uslužbencev je zaposlenih v slovenskem parlamentu torej tudi oni -mehurček), sedaj se že prednostno pojavljajo šolniki (67.553 ljudi). Predlagam, da se držimo starostne lestvice in kronični bolniki ali pa pustimo na slovenski trg ruska, kitajska in druga cepiva, ki se dobijo na prostem trgu. V evropskem razrezu skupnih nabav smo padli po Iz dobavljenih cepivih na 17 mesto, kar da misliti da velike in močnejše države prvenstveno skrbijo za svoje državljane (svež je še primer, ko je Nemčija zadržala zaščitne maske namenjene Sloveniji zase). Naš predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel pa govori o transparentnosti nakupa preko javnih naročil, ga ni, ko je "vojna" in se odloča o življenju in smrti se pojavi "kanibalizen". Demokracija, ki jo poosebljajo znane besede; Liberté, égalité, fraternité je lepa lepa beseda, a žal je v nas ljudeh še toliko živalskega, da v "vojnih razmerah" meje demokracije določa močnejši, bogatejši in zvitejši na račun revnega in marginaliziranega človeka.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.02.2021 ob 20:52 Hope gost

      I am making 10,000 Dollars at home own laptop. Just do work online 2 to 4 hour properly. so i make my family happy and u can do Check it out what i do… ..… https: //bit.ly/39JrDqt

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.