https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://bolleblu.si/
http://www.zniders.com/

KORONAVIRUS

Nova strategija cepljenja: Določenih 61 cepilnih centrov, glavni kriterij ostaja starost

2.3.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 je sodeloval minister za zdravje Janez Poklukar.

Včeraj je bilo opravljenih največ testov do sedaj, in sicer 4.487 PCR testiranj in 48.003 hitrih antigenskih testov. S PCR testiranji je bilo potrjenih 729 novih okužb, je povedala Maja Bratuša.

Minister za zdravje Janez Poklukar se je zahvalil dosedanjim članom svetovalne strokovne skupine za obvladovanje epidemije in pojasnil, da je svetovalno strokovno skupino »prevetril zaradi situacije, ki je danes nekoliko drugačna«.

Navedel je nove člane skupine, Mateja Logar je nova vodja skupine, člani pa so Mario Fafangel, Bojana Beović, Simona Repar Bornšek, Miroslav Petrovec, Tjaša Žohar Čretnik, Milan Krek, Nina Gorišek Mikšič, Matjaž Jereb in Lucija Mak Uhan. Robert Carotta ostaja koordinator bolnišničnih kapacitet.

Cepljenje je najučinkovitejši javnozdravstveni ukrep za preprečevanje nalezljivih bolezni. Vlada je zato dopolnila nacionalno strategijo cepljenja, katere cilj je zmanjševati umrljivost zaradi covid-19 in povečati zdravje prebivalstva. 

Določenih je 61 cepilnih centrov, od tega 13 v bolnišnicah. Prednostne skupine za cepljenje pa ostajajo enake in so določene z vidika opredeljevanja tistih, ki jih je potrebno cepiti zato, da se ohrani kar največ življenj in največ zdravja. Glavni kriterij tako ostaja starost.

»Za zdravstvenimi delavci cepimo osebe starejše od 80, 75 in 70 let, nato pa preidemo na skupino posebej ranljivih kroničnih bolnikov ne glede na starost,« je dejal Poklukar in dodal: »V naslednji skupini so diplomati in uslužbenci ministrstev, ki potujejo zaradi predsedovanja EU v 2021, pripadniki Slovenske vojske na misijah v tujini. Sledijo osebe starejše od 65 let.«

Nato sledijo zaposleni v vzgoji in izobraževanju. V tej skupini so tudi poslanci DZ-ja, državni svetniki, vlada ter predstavniki ustavnega sodišča. Za njimi pa sledijo kronični bolniki od 18 do 64 leta, starostna skupina 60-65 let, zaposleni v kritični infrastrukturi ter nato ostali prebivalci.

  Fotogalerija

  Komentarji

  1. gost
   02.03.2021 ob 12:19 en gost

   Z takšno hitrostjo ceplenja kak jo mamo zdaj, de še 5 let trajalo ka de večina prebivalstva ceplena. In če vi slučajno mislite ka mo mi še 5 let not zaprejti, te se grdo motite. V toj državi nega niti približno telko policajov kak de jeznoga naroda na ulicaj...

   17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
   02.03.2021 ob 13:07 ElizabethBritt gost

   Elizabeth L. Britt

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
   02.03.2021 ob 14:32 gost

   LOPOV HORVAT JE NAJPAMETNEJŠI PREKMUREC------------------KRADEL V TOVARNI MURA SEDAJ KRADE KOT STRANKA V VLADI LOPOVA JANEZA JANŠO----------------SRAMOTA DRŽAVE SLOVENIJE------------KDO BO VRAČAL MILIJARDE................VNUKI IN PRAVNUKI.

   16 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    02.03.2021 ob 16:03 gost

    Si moreš zamislt, da bi v jugoslaviji pisal takšne komentarje? Goli otok ti ne bi vujšel, torej bodi srečen, da končno živiš v demokratični državi in lahk lajaš kot pes, pa ti nihče nič ne more. Janši lahko zato iz hvaležnosti rit kušneš..preko neta si zdraviš psiho in usmerjaš svojo jezo v določrno osebo, ki te pa sploh ne sliši..in na koncu si srečen ti, pa tudi Janša, ker te ne čuje, tvoji domači problemi pa te vseeno še vedno čakajo, tega ti Janša ne more rešit.

    14 14 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    02.03.2021 ob 16:52 gost

    16:03................ si ti lahko zamisliš, da bi Tito za dve dobri novinarki zapisal, da sta dve odsluženi prostitutki za 25 evrov? Si ti lahko zamisliš, da bi Tito ukradel vojaške dokumente? Si ti lahko zamisliš, da bi Tito švercal orožje in ga prodajal Hrvatom in Bosancem in s tem pripomogel k deset tisočem mrtvih? Si ti lahko zamisliš, da bi Tito uvedel policijsko uro in prepovedal otrokom hoditi v šolo - kar traja več kot štiri mesece? Si ti................................... Idi in Janši vsak dan umazano in smrdečo rit liži.

    9 10 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    02.03.2021 ob 21:10 kilonja gost

    lahko bi ti poplačal dolgove, ko imaš tako visoko penzijo, pa vsa tvoja familija verjetno tudi..ste si zrihtali borčevsko od dedaja ki bi naj bil partizan, so ga partizani našli v šumi, so mislili ka je žmetno ranjen bil, te pa je tvojuga dedu ki se je ukozio, samo šraufalo po črejvah , redno tou nategno partizane, ti pa zaj velko penzijo cuzaš na račun črevesnuga zaprtja tvojega dedaja. Vsaki šteri se v šumi leta 45 nej mogel zosrati, je vojni veteran.

    6 2 Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
   02.03.2021 ob 15:20 123 gost

   Delal bo tisto kar janša dovoli, glede na komentarje na drugih portalih je pa se vidi kakša teleta janševa živijo v sloveniji

   13 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    02.03.2021 ob 15:26 gost

    Bereš komentarje Koprive - Alenke Jeraj in Kilonje - JH in ti je takoj jasno v kakšni državi živiš.

    11 9 Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
   02.03.2021 ob 16:37 gost gost

   PROKLETA BANDA ODSELI SE NEJ PA ČAKAŠ EVRE KA TI DRŽAVA PODARI TE PA PLUJEŠ PO NJEJ SI SLOVENEC ZAMISLI SE

   12 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    02.03.2021 ob 16:44 gost

    JAZ SEM DELAL, KO SI TI ŠE V PLENICAH BIL. POTEM SEM DELAL, DA SI TI IMEL BREZSKRBNO OTROŠTVO, BREZPLAČNO ZDRAVSTVO IN ŠE KAJ. TVOJ IQ?

    9 7 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    02.03.2021 ob 17:54 123 gost

    Ne čakam evre z vami svinjami bom šel na janšev shod ka dobim sendviče, da bi se vsi desni zastrupili

    7 7 Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
   02.03.2021 ob 17:19 gost

   Je kdo že ugotovil zakaj že nekaj dni ni komentarjev kilonje? So krive seje Državnega zbora ali kaj drugega? Kopriva - Alenka Jeraj - se je posušila. Bog ne daj, da bi se isto zgodilo kilonji.

   7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
   02.03.2021 ob 17:47 Gajdar gost

   Kot pri maskah tudi pri cepivih vlada vojna. Če naročiš posebej in plačaš več (danes na ministrstvu v podpisu pogodbo za dodatnih 349.000 cepiv Pfizerja, na katere računajo v drugem četrtletju) , dobiš cepivo skoraj takoj, če čakaš na evropsko skupno naročilo, pa čakaš lahko celo leto. Samo za upati je, da ne bodo leve stranke preko svojega oprode, predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela po koncu cepljenja spet iskale ali je minister za zdravje Janez Poklukar naročal cepivo preko javnega naročila (kar lahko traja več mesecev - prejšnji predsednik slovenski komik Marjan Šarec je naročil decembra 2019 zaščitene maske točno po javnem naročilu, z rokom dobave december 2021, da je virus po Evropi v času naročila že razsajal za njega ni bilo pomembno).

   10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
   02.03.2021 ob 18:25 gost

   SAMI DEBILI ---Gnoji se oglašate!!!!!!!!!!!!! POCRKAJTE če še niste v mukah levojaja neotesana naduta DRHAL!!!!!!!!

   3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
   02.03.2021 ob 18:46 gost gost

   Ti budalo ob 18.25-samo telko. Vse to ka želiš drugim naj se najprej zgodi tebi. Tak de tudi prav. Te de pa še što dvomo, ka so najvekši primitivci, neizobraženci,pokvarjenci ritolizci itd, volilci pokvarjenega tviteraša. On in vsi njegovi ste najvekše govno, ka je kdaj hodlilo po tej zemlji. Zatorej naj vas doleti, kar ta debil - zgornji želi drugim.

   5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  10. gost
   02.03.2021 ob 18:54 Gajdar gost

   Rog in Metelkova ima očitno močno izpostavo v Murski Soboti. Mogoče pa so pomurski člani te izpostave le kakonen - futer za ljubljansko skrajno levo politično elito, ki dosegajo svoj limit samo v komentarjih na pomurec.com in sobota.info v Ljubljani pa ne pomenijo nič in jih nikjer ni.

   9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
   02.03.2021 ob 19:32 gost

   Država se potaplja kot titanik. Zakaj le zato ker jo vodijo polpismeni ljudje. V hramu demokracije pa te debile podpirajo ljudje keri niti ne vejo zakaj so tam. Več kot 60 poslancev ljudje sploh ne poznajo. Kajti nikoli se ne oglasijo. Glavno da pokasirajo in se po jajca škrablejo. Izvolili so pa jih glupi debilni volilci. Glavno da so od debila,, vladnega, Janeza groznega, ,,, dobili golaž in deci kislice.

   5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  12. gost
   02.03.2021 ob 20:00 Gost: gost

   Z veseljem in ponosom se spominjam podpore J. Janši za izpust v letu 1988 pred parlamentom. Hranim tudi Večer kjer se vidim v prvi vrsti na prvi strani med množico odločnih branilcev demokracije. Vlada ni kriva za epidemijo, ki se je začela v času vlade Marjana Šarca in osebja današnjega KUL , ki je v strahu pred epidemijo samovoljno prekinila vodenje države in zbežala v hosto, odkod po partizansko napada in zavira zdajšnje uspešno vladovanje....

   8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  13. gost
   02.03.2021 ob 20:48 Lendavski nadvojvoda(original) gost

   Nej se krejgati,tisti ka máju pulužáj ud Ivanhoa(branilca z ščitun Kraljestva Norika),tisti slüjžiju kak npr."Brzi Horváth",tè je dober,samu ne ven kak se zastávi z vanpun(kak stári Štajar z putáčun je) pa vestjouv(štere nema),tou mi nejde vküp.Ka san šteu puvedati......Aha....ljubčki ,ritolizci Ivana Komunista so tisti z kratko pametjo,torej ,klasa "mentalno kulturološko brezpametno dno,v glavnem telci".

   1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  14. gost
   02.03.2021 ob 21:19 SSS division gost

   Pička ti materna debeli še nisi crknil??????????? Tebi bi trebalo zvezat pa plin spustit, da počasi crkavaš, gnoj komunistični zapstali, da ti jebem vse po spisku, tebe in tvojega Janša.Vsaki jebeni dan tu utrujaš folk, vtegni se že enkrat pa crkni magari od lakote prokleti socialni manjak, ka nam poštenim ljudemvlećeš davkoplačevalski denar pa živiš na račun države. Zaplinit bi te trebalo z stanovanjem vred pa vse v luft spustit.

   2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    03.03.2021 ob 0:33 Lendavski nadvojvoda(original) gost

    SDS divizija,tak je,prav máš,tou trbej uresničiti nad menuv,samu nede šlo,zakaj,Ivani Komunisti tak rad lijžeš rit ka nega časa,pa jájca njeguva pisnijva šče moreš ubdelati,nega časa za eksekucjon mené....tij samu lijži....

    1 1 Prijavi neprimerno vsebino
  15. gost
   02.03.2021 ob 23:13 Gost: gost

   Enim strankam, SD, SMŠ, SAB, Levici in drugim, ki so od države zastonj dobivali ogromne dotacije, bo J. Janša in Vlada odrezala popkovino preko katere so bogato živeli na račun upokojencev in ostalih delavcev, jim lagali in zavajali preko RTV, POP TV in drugih, ki so prav tako dobivali velike dotacije za lažne predstave njihovim gledalcem. Bog ima dolgi bič in zdaj udarja po državnih trotih...

   5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  16. gost
   03.03.2021 ob 3:47 Online gost

   Z delom od doma sem v enem mesecu zaslužil 36498 USD. Ko sem pred tremi meseci izgubil službo, sem bil zelo razburjen in neuspešno poskušal najti službo. Našel sem to spletno službo. in zdaj lahko zaslužim na tisoče od doma. Vsakdo lahko to delo opravi in ​​na spletu zasluži več dolarjev po tej povezavi ....--> https://bit.ly/3rgMKrL

   0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  17. gost
   03.03.2021 ob 7:51 Lendavski nadvojvoda(original). gost

   Bogi sem , bogi , jaz sem nor.

   0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    03.03.2021 ob 8:26 Gost: gost

    Povsem se strinjam z tabo, da si bogi in tudi pameti nimaš za osnovno moralo in to v originalu brez oklepaja...

    1 0 Prijavi neprimerno vsebino

  info_outline

  Opozorilo

  Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

  Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.