https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Policija obravnava ponarejene negativne teste na covid-19

2.3.2021  

Policisti dnevno obravnavajo več primerov ponarejenih negativnih testov na koronavirus, s katerimi se želijo prebivalci izogniti siceršnjim ukrepom, ki veljajo ob prehodu meje, so za STA pojasnili na Generalni policijski upravi (GPU).

Kot so navedli na GPU, so policisti že januarja na mejnih prehodih s Hrvaško odkrili večje število ponarejenih potrdil o izvedenih PCR testih na novi koronavirus pri potnikih iz BiH in Srbije. Večinoma so imeli ponarejena potrdila državljani BiH, obravnavali pa so tudi posamezne primere slovenskih državljanov, ki so predložili ponarejene PCR teste.

Minuli konec tedna pa so policisti Policijske uprave Koper na mejnem prehodu Dragonja zaznali 15 primerov izkazovanja s ponarejenimi PCR testi, in sicer so v vseh primerih ponarejene teste uporabili državljani Slovenije.

Kot so navedli, statistike posebej za take ponaredke ne vodijo, iz prakse pa lahko povejo, da policisti dnevno obravnavajo več primerov. Primeri se pojavljajo vzdolž celotne zunanje meje s Hrvaško.

V veliki večini primerov gre po njihovih navedbah za popolne ponaredke potrdil. Policisti na mejnih prehodih podrobno preverjajo pristnost testa tudi preko drugih institucij.

Ob tem opozarjajo, da je izkazovanje s ponarejenimi testi kaznivo dejanje ponarejanja listin, ki se kaznuje z zaporom do treh let. Ob ugotovitvi, da gre za ponarejeno listino, policisti listino zasežejo in zoper osebo, ki je listino želela uporabiti kot pravo, spišejo kazensko ovadbo, ki jo posredujejo na državno tožilstvo. Osebe pa po izvedenem postopku obravnave kaznivega dejanja tudi napotijo v karanteno ob pogoju, da lahko vstopijo na območje Slovenije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.03.2021 ob 19:13 gost

      Saj pa mi imamo tako zabito vlado da jih lahko vsak okoli prinese. Keri ima pet minut časa ker naša vlada je totalno nesposobna. Zato jih vrti vsak debil iz Balkana.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.03.2021 ob 3:45 Online gost

      Z delom od doma sem v enem mesecu zaslužil 36498 USD. Ko sem pred tremi meseci izgubil službo, sem bil zelo razburjen in neuspešno poskušal najti službo. Našel sem to spletno službo. in zdaj lahko zaslužim na tisoče od doma. Vsakdo lahko to delo opravi in ​​na spletu zasluži več dolarjev po tej povezavi ....--> https://bit.ly/3rgMKrL

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.