https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Dijaki v ponedeljek v šole po modelu C, v osnovnih šolah enako kot v tem tednu

4.3.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 je ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec predstavila ukrepe na področju šolstva, ki jih je vlada sprejela na včerajšnji seji.

V ponedeljek, 8. marca se bo pouk v vseh osnovnih šolah v državi za vse razrede nadaljeval enako kot v tem tednu, torej po modelu B. V šole pa se vračajo tudi vsi srednješolci, po modelu C, je povedala ministrica za izobraževanje.

Pri pouku v šoli bo prisotna polovica dijakov oz. polovica oddelkov šole, druga polovica pa ima pouk na daljavo. Dijaki se bodo v šoli izmenjevali tedensko. Odprti so tudi dijaški domovi.

Dijaki nižjega poklicnega izobraževanja, ki so pouk v šoli obiskovali že doslej, ga bodo tudi v prihodnje v celoti obiskovali v šoli. Enako velja za udeležence izobraževanja odraslih, je še dodala ministrica.

Stanje v vrtcih in šolah je stabilno, sistem pa odziven. Zadnji podatki (2. marec) kažejo, da je v vrtcih po državi prisotnih 79 odstotkov otrok, 83 odstotkov zaposlenih, v osnovnih šolah 90 odstotkov učencev in zaposlenih, v srednjih šolah 85 odstotkov dijakov zaključnih letnikov.

Delež vseh aktivnih okužb v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah je 2. marca bil 0,16-odstoten, v karanteni je 1 odstotek otrok v državi, in sicer 56 oddelkov v predšolski vzgoji, 85 oddelkov v osnovnih in 14 v srednjih šolah.

Uporaba zaščitnih mask je obvezna za vse učence od 6. razreda osnovne šole dalje. Prav tako je obvezna uporaba zaščitnih mask za učitelje v osnovnih šolah. V veljavi ostaja obveznost tedenskega testiranja zaposlenih, je še pojasnila Kustečeva.

V prihodnjem tednu se bo začelo prednostno cepljenje zaposlenih v vzgojno-izobraževalnih ustanovah, najprej za zaposlene, ki so starejši od 50 let.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.03.2021 ob 11:51 Google gost

      Google tako in tako dosledno plačuje od 27485 do 29658 dolarjev za posnetek spleta od doma. Pridružil sem se tej akciji pred dvema mesecema in v prvem mesecu k zaslužil 31547 USD s to akcijo. Lahko rečem, da se je moje življenje popolnoma izboljšalo! Oglejte si, kaj počnem .....> https://bit.ly/3rgMKrL

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.03.2021 ob 12:08 gost gost

      No, se je končno zbidila ta zblojena min istrica, ki dela po navodilih tviteraša, tak kak vsi njegovi ministri. To je hujše kak v Venezueli. Kka jih je nej sran, je res zaslužek pa položaj več. kak profesija? Sramota od politikov, ka slepo sledijo pokvarjenemi tviteraši. Zdaj, pa n ikdar več, toga se zavedajo.

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.03.2021 ob 12:38 gost

      Ta naduta baba ni znala živeti z možem in ga zadržati. In takšna baba bo vzgajala naše otroke in mladino ter odločala o njihovi mladosti in življenju. Človek lahko samo bruha, ko jo vidi in posluša.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.03.2021 ob 16:19 Irma gost

      GOST- Olika pa taka tudi tvoji starši te niso prav nič lepo vzgajali.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.03.2021 ob 16:49 gost

        Bobu je potrebno reči bob. Pozanimaj se o njeni preteklosti ( sem siguren, da je ne poznaš ), poglej njeno delo ministrce in morda ti bo potem jasno zakaj to ni gospa temveč je baba. Trpeli so in trpijo pa zaradi nje otroci, mladostniki, starši. Naštej eno državo v Evropi kjer so bile šole zaprte več kot štiri mesece. Je ni.

        9 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.03.2021 ob 17:35 gost

      Zadevo je tako zakomplicira la kot je ona vsa debilna in polpismen.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.03.2021 ob 8:37 Dolina gost

      Modra je kak njeni stari v Lendavskij goricaj ,ka misli ka vse njegovo okrog njega .Vse je v kameraj .Moti ga še če gre mimo pešec

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.