https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Ponovno nadzor nad izvajanjem karantene na domu, globe od 400 do 4000 evrov

11.3.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so med drugimi sodelovali Milan Krek, dr. med., direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje, mag. Vesna Kerstin Petrič, v.d. generalne direktorice Direktorata za javno zdravje na Ministrstvu za zdravje ter mag. Tjaša Žohar Čretnik, direktorica Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano.

Ker trenutne epidemiološke razmere še vedno kažejo na to, da je virus v populaciji močno razširjen, je vlada včeraj sprejela odločitev, da še za 30 dni podaljša epidemijo, je povedala Maja Bratuša. Razglasitev za celotno državo velja od 18. marca in traja 30 dni.

Vlada je sprejela tudi odločitev, da do 19. marca podaljša odloke izdane na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih. Med drugim je izdala tudi Odlok o spremembah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom.

Vsebina odloka se podaljšuje, bo pa s 15. marcem v veljavo stopila nova izjema in sicer se dodatno v vseh statistični regijah sprošča dejavnost gradbeništva. Opravljen negativni test ne bo pogoj za opravljanje te dejavnosti.

Nekaj sprememb bo po novem tudi na področju upravnih zadev. In sicer se po novem vloge lahko vlagajo tudi brez kvalificiranega elektronskega podpisa, omeji pa se možnost vlaganja (pisnih in ustnih) vlog neposredno pri organu.

Vlada je sprejela tudi predlog spremembe zakona o nalezljivih boleznih, ki ponovno uvaja nadzor nad izvajanjem karantene na domu, v katero je bil posameznik napoten s strani NIJZ-ja kot visoko tvegan stik ali pa ga je v karanteno napotila policija ob prehodu meje, je povedala Vesna Kerstin Petrič.

To pomeni, da vas v primeru, da ste bili napoteni v karanteno na domu, na domu lahko obišče zdravstveni inšpektor in ugotavlja, ali ste doma in se držite navodil. Ker nespoštovanje ukrepa pomeni prekršek, so predvidene tudi globe od 400 do 4000 evrov, je še obrazložila.

Na svetovnem nivoju število okužb raste, enako se dogaja v Evropi, je pojasnil Milan Krek. Stanje v Sloveniji pa se je malenkost izboljšalo.

Še vedno izstopa Obalno-kraška regija. V Posavski regiji in v JV Sloveniji so odprli gostinske terase, pri čemer so se dogovorili, da bo odprtje trajalo 14 dni, da bodo lahko merili, ali se je stanje spremenilo ali ne. Terase lokalov tam zato ostajajo odprte.

Število okuženih narašča v starostni skupini od 5 do 14 let, in sicer jih je več kot jeseni, a vztrajajo pri odprtih šolah. Cilj je namreč, da otroci končajo šolsko leto v razredih.

Tjaša Žohar Čretnik je predstavila rezultate spremljanja različic novega koronavirusa. Doslej so analizirali 2061 vzorcev, 81,03 odstotka je prvotne različice novega koronavirusa.

V prejšnjem tednu je bilo 83 potrjenih primerov okužbe z britansko različico novega koronavirusa, v tem tednu pa 238, kar pomeni, da se je pojavilo 155 novih primerov okužbe.

V zadnjem tednu so našteli tudi osem novih primerov okužbe z južnoafriško različica, skupno torej deset primerov okužbe. Zaznali so še en primer okužbe z brazilsko različico novega koronavirusa, in sicer s podravskega področja. Minuli teden je bilo okuženih z nigerijsko različico sedem, ta teden pa so jih našteli 16. Skupno so zaznali 35 različnih različic novega koronavirusa.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.03.2021 ob 12:31 Tinek gost

      Edino pravilno, folk ki je zbolel se prosto po prešernu šeta okrog po trgovinah,.... saj pa mi nič ni,... halooo kazniti take

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.03.2021 ob 15:16 gost gost

      Ne gledan teh bednih konferenc in teh kvazi strokovnjakov, ki itak morejo praviti, ka jin tviteraš zapove. Sramota, ka delajo z narodon, ja tviteraš pa njegovi se bojijo, ka ga odnesejo, milo rečeno, če nej kaj drugoga, te pa narod pod kontrolof, pa enormne kazni. Sramota od države, pa od pokvarjene vlade, ki dela proti svojemi narodi.

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.03.2021 ob 15:25 gost

      se vijdi da si tele pa bijk boš crknil---govedo

      3 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.03.2021 ob 15:34 gost gost

      Evo ta zadnji, tipično primitivno budalo, keri je sposoben glede na svojo plitvo pamet samo za pokvarjeno tviteraško stranko. S takšimi tak nega kaj razpravlati. Da bi vas bar jebo še bole ta pokvarjeni tviteraš, iz šteroga se dela norca celi svet. Sram bi me bilo biti s takšnimi primitivci v iston pakti. Vsaka stvar je za nekj dobra. Zdaj se je vsaj pokazalo, kdo so tviterašovi ritilizniki. Tudi on si želi, ka bi mel pemetnejše sledilce, ali njemi ne uspe. Te je pa tudi s primitivnimi zadovolen, samo, ka je. Crkni pa njaprej ti govedo, če se že uporablja tvoj besednik. Svašta p. rodi.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.03.2021 ob 16:28 gost

      Debeli, ti na to temo nimaš pravice komentirati, ker ti si že v karanteni več kot deset let, ko še ni blo o covidu ne duha ne sluha.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.03.2021 ob 16:51 gost

      Maršal tvito je razjebal DeSUS zdaj je na vrsti SMC. Ker on ne rabi kunkorence na volijtvaj. Ti dve stranki sta samo bili dobri ko je tvito sestavljal vlado. Takrat je podkupil debelega Počivauška, in Pivec. Zdaj pa kojiva jebe manj strank več bo volilo debila svetovnega. Kerzmi že Evropa diha za ovratnik.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.03.2021 ob 17:19 gost

      Ti 16:51 si totalno govedo in pojma nimaš od politike.ROJNI BIK. Nič čudnega da si simpatizer levuharjev - - -združba norcev.

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.03.2021 ob 18:10 gost

      Jebo te maršal twito v svim pozama. Ponavljaš se še bolj kot papiga.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.03.2021 ob 18:16 gost

      Njufra šta te muči. Ni buzi zabave kjer se desni debili buziji riti božate. Nisi na tekocem da se v zidanica v korona času redno sestajate in buzi orgije prirejata. Daj pozanimaj se malo da nebos tako živčen.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.