https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Carotta: »Na žalost moram reči, da je tudi v bolnišnicah tretji val«

23.3.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala prof. dr. Maja Ravnikar, direktorica Nacionalnega inštituta za biologijo, in koordinator za covid bolniške postelje pri Ministrstvu za zdravje Robert Carotta, dr. med.

Včeraj je bilo opravljenih 5.022 PCR testov in 47.037 hitrih antigenskih testov. S PCR testi je bilo včeraj potrjenih 981 novih okužb.

Koordinator za covid-19 postelje pri Ministrstvu za zdravje Robert Carotta je povedal, da se je v februarju število hospitalizacij glede na januar prepolovilo, pod polovico je padlo tudi število pacientov na intenzivni terapiji.

Najnižje število hospitaliziranih je bilo 13. marca, in sicer 436. Najmanjši pritisk na bolnišnice je bil na Primorskem, največji pa na vzhodu Slovenije, predvsem v Murski Soboti, tam so jo razbremenili s premeščanjem bolnikom, je pojasnil Carotta.

Izhodna strategija ima sicer pet faz: prva faza, ko število hospitaliziranih pade pod 900, druga faza pod 700, tretja faza pod 500 (izločijo se npr. Ptuj; Brežice in Izola), četrta faza pod 300 in peta faza pod 100 covidnih bolnikov na ravni države, ko covidne bolnišnice ostanejo le še oba UKC-ja in Golnik.

Po 13. marcu je število covidnih bolnikov po besedah Carotte spet začelo naraščati. Že v petek so aktivirali 2. fazo in vse bolnišnice so spet covidne, vse morajo nazaj dvigniti svojo covidno posteljno kapaciteto, je še izpostavil in dodal: »Na žalost moram reči, da je tudi v bolnišnicah tretji val.«

Direktorica Nacionalnega inštituta za biologijo Maja Ravnikar je na novinarski konferenci povedala, da v okviru raziskave izvajajo pilotni monitoring odpadnih voda na sedmih čistilnih napravah, kjer spremljajo trende količine virusa v odpadni vodi. »Količino virusa v odpadnih vodah merimo, ker okuženi ljudje izločajo virus tudi preko blata in to blato se prek kanalizacijskih sistemov steka v čistilne naprave,« je pojasnila Ravnikarjeva. 

Količino virusa lahko spremljajo tako pri ljudeh, ki so bolni in pri tistih, ki nimajo bolezenskih znakov ali mile simptome in niso bili napoteni na testiranje. »Spremljajo tudi dom za starejše Medvode in šolo v Dragomlju in rezultati okužb se dobro poklapljajo s tistim, kar izmerimo v odpadni vodi,« je še izpostvila Ravnikrjev in dodala, da je spremljanje novega koronavirusa v odpadni vodi dober dopolnilni načrt ob običajnem testiranju populacije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.03.2021 ob 14:07 gost

      Tij moraš nazalost reči kaj ti iz vlade sporočijo. In kaj debil največjem bolniki odgovarja. Štekaš.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.03.2021 ob 14:32 Gost gost

      Ti si debil.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.03.2021 ob 14:41 gost

      MIJ ŠTEKAMO da si tij tele bilo (mogoče) boš bik postal ,če te jaz prej ne tresnem po tikvi da boš v kratkem zginil v mukah ko vsi levojaji kvazi

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.03.2021 ob 17:59 gost

      14.41 kaj pa taka nervoza in depresija komu je to namenjeno tvoja egresija. Tvojemu vladarju vse mogočnemo debilu vladnem desnemu buziju. Kroga celi svet ima za debil ega bolnika. Ti ki ga pot piraš in mu dupe lizes si se pa 7 krat vicji debil.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.03.2021 ob 18:17 Gost gost

      Koordinator za bolniške postelje?!? Kaj vse mi mamo za položaj, to clovek ne more verjeti...

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.03.2021 ob 20:56 jaoj gost

      to ni koordinator, to je jajetovo strašilo in dupelizni plačan iz državnega proračuna za podajanje posteljnih izjav, koja služba.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.