https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zemljevid Slovenije obarvajmo v zeleno barvo

12.04.2021 ob 6:05  

Športni zvezi Ljutomer pomagajte zemljevid Slovenije obarvati v zeleno barvo. Z zeleno barvo namreč obarvajo občine v katerih so "športali" in prispevali minute v Facebook skupino Minute za šport. Do 30. marca 2021 so »osvojili« že 75 slovenskih občin (od 212), kar je dobrih 35%.

Čeprav nam trenutni vladni ukrepi močno otežujejo ukvarjanje s športom, kot smo ga bili vajeni, pa vseeno lahko marsikaj sami postorimo za boljše počutje in okrepitev imunskega sistema.

Tudi v pomladnih mesecih ne smemo pozabiti na telesno aktivnost, na vadbo, na šport. Vsekakor v teh razmerah prija kak sprehod, pohod, kolesarjenje ali tek v naravi. Morda pa vaje za moč doma v sobi, skupinska vadba v telovadnici, tekma, trening, ura športne vzgoje v vrtcu ali šoli...

Z akcijo zato nagovarjajo širšo populacijo vseh starosti, da si prav vsak dan vzamete nekaj minut za šport, za vadbo, za trening, za sprehod...

Priporočljivo je, da smo vsak dan športno aktivni vsaj 30-60 minut.

V skupini poimenovani "Minute za šport", ki ima že preko 1.800 članov, zbirajo skupno število minut, ki jih porabite za vadbo. Akcija traja že od 10. decembra 2021, zaključi pa se s koncem razglasitve epidemije.

Člani Športne zveze Ljutomer se zahvaljujejo vsem, ki že objavljate minute v skupino Minute za šport, da ste promotorji rednega telesnega gibanja, da ste motivatorji, ki ste s svojimi objavami že marsikoga prepričali k telesni aktivnosti in na koncu, da s svojimi aktivnostmi skrbite za svoje telesno pripravljenost, za zdravje in dobro počutje.

Njihovodnevno povprečje od pričetka akcije znaša kar 17.057,5 minut športne vadbe od povprečno 236,6 udeležencev. Skupaj so v 110 dneh zbrali kar 1.893.349 minut športne vadbe!

Kdo lahko sodeluje?
PRAV VSAK!
Naj bo to sprehod v naravi, tek, kolesarjenje, vaje za moč, trening v športni dvorani, ura športne vzgoje, športna aktivnost v vrtcu...

Kako lahko sodelujem?
V skupino naloži fotografijo ali kratek video iz vaše vadbe, zraven pa zapiši za kako vadbo gre in število skupnih minut vadbe.

Npr:
Miha, Jure in Ana
vaje za moč
3 x 30 min = 90 minut

Seštevale se bodo vse minute od vseh sodelujočih.

 

CILJ?

Zbrati povprečno 20.000 minut dnevno!
Prispevati minute iz vseh slovenskih občin (212).

Na vsakih 14 dni bodo izmed vseh sodelujočih izžrebali nagrajence, kateri bodo prejeli spominska darila. Do tega trenutka so, tudi s pomočjo donatorjev, nagradili že 92 srečnežev.

"Povabimo v skupino »Minute za šport« čim večje število udeležencev iz vseh koncev Slovenije, da pobarvamo celi zemljevid v zeleno barvo! Verjamemo, da je zelena barva zemljevida v teh časih mnogo lepša kot rumena, oranžna, rdeča ali celo črna. Vsaka minuta šteje! Bojše nekej kak pa nič," sporočajo pri Športni zvezi Ljutomer.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.04.2021 ob 8:27 šilček gost

      Ko sem se jaz rekreiral in kolesaril pred 22 let in to vsak dan so se ti ki se sedaj delajo neke učitelje za rekreacijo in kolesarjenje iz mene delali norca,češ saj pa nima drugega dela.Ljudje vse ste se naučili v osnovni šoli kako morate telovaditi,vse ostalo kar vam pa ponujajo dan danes je pa samo sla po denarju ne verjemit jim.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 15:08 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.