https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

Skupina Romano Glauso predstavlja svojo novo pesem

08.04.2021 ob 6:05  

Ob svetovnem dnevu Romov, romska glasbena skupina Romano Glauso predstavlja svojo novo pesem »Ma man pubister,« ki v prevodu pomeni »Ne pozabi me« slovenskim Romom.

Pesem izdana ob svetovnem dnevu Romov

Romi širom sveta danes praznujejo svoj dan. "Že drugič zapored ga bomo zaradi epidemije virusa SARS-COV2 praznovali z omejitvami, zato je pesem priložnost, da z glasbo opozorimo na pomanjkanje medkulturnega dialoga. Naj pričujoča pesem služi optimističnemu pogledu v prihodnost," povejo člani skupine Romano Glauso.

"Če te besedilo, ki pritegne, nekje pričaka, ga moraš uglasbiti, saj mu na tak način podariš večnost. Tekst pesmi »Ma man Pubister« – Ne pozabi me je iz zbirke pesmi Milana Krajnca, avtorja številnih knjižnih uspešnic s področja vodenja in utemeljitelja dinamilogije, ki nas uči, da vsakdo ima svojo pot in da je vsaka od teh poti edinstvena, prav takšna pa je bila tekom stoletij tudi pot Romov," pravijo člani skupine Romano Glauso. 

Izvajalci: Romano Glauso
Besedilo : Milan Krajnc
Glasba: Darko Rudaš
Spremljevalni vokal: Saša Debeljak , Peter Ošlaj
Produkcija : Peter Ošlaj

Romano Glauso je romska glasbena skupina, ki je nastala v letu 2018 in se je širši javnosti predstavila na številnih dogodkih v Pomurju in širše: "Širimo ljubezen do romske glasbe in igrivo veselje s plesanjem po mizah in pitjem vina. Mi smo mogoče ena rahla posebnost v romskem glasbenem polju, saj že od samega začetka našega delovanja neobremenjeno razvijamo avtorski pristop do romske glasbe. Ustvarjamo pesmi, ki gredo dobro v ušesa, od romskih balad do živahnih plesnih ritmov romskega melosa."

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.04.2021 ob 8:13 gost

      Bravo dečki tako se dela. Vij vsaj ustvarjate Nej kot eni bolj kao slavni da samo jamrajo. Dobite jabolko navdiha ker delate več kot debilna vlada ki samo deka,,, kurac,, in denar krade.

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.04.2021 ob 8:36 Cigo gost

      Cigani samo pojete plešete pa žrete. A delali ne bi?

      9 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.04.2021 ob 16:17 gost

        Nekateri cigani delajo, služijo več kot marsikateri Slovenec!!zaposleni ter z večjo plačo kot nekateri Slovenec! Imajo tudi več za pokazat kot marsikateri Slovenec! Nekateri urejeni bolj kot marsikateri Slovenec! Romski otrok ne bo v šoli nosil, 4 dni iste majce, kot marsikateri Slovenec! ponavljam :kot so tu marsikateri cigani, so tu tudi MARSIKATERI SLOVENCI.

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.04.2021 ob 8:57 Uz gost

      država jih podpira in z 2.000 evrov ubijejo človeka vse jih nagnati to brezposlno prebivalstvo delat v kamnolulo

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.04.2021 ob 13:24 Francka gost

        Država podpira samozvane umetnike,pevke ustvarjalce-alernativce, ti pa v zahvalo ubijejo svoje stare starše, starše, sorojence, otroke, partnerje,tete, strice! Aja to ne šteje, ker so Slovenci! Uz tebi in podobnim nej pomoči

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.04.2021 ob 9:44 gost

      Za bruh, tipično cigansko. Nagravžni ste vsi do amena. Zelo agresiven narod, ki večinoma živi na račun davkoplačevalcev. Ste na nivoju migrantov iz afriških in arabskih držav. Nasilje, nasilje in še enkrat nasilje, zato vas nikoli ne bomo sprejeli isto kot vašo cigansko muziko ne,.

      11 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.04.2021 ob 13:30 Francka gost

        "Nasilje, nasilje in še enkrat nasilje, zato vas nikoli ne bomo sprejeli isto kot vašo cigansko muziko ne,.” Ker tega vi čistokrvni Slovenci ne delate Koliko vaših na socilanih transferjih samozvanih umetnikov,pevkv ustvarjalcev-alernativcev, je samo zadnje dva tedna umorilo svoje stare starše, starše, sorojence, otroke, partnerje,tete, strice! Aja to ne šteje, ker so Slovenci! Ti pa res cigansko muziko nemreš sprejeti! zakaj! Ker vsak posluša tisto, ka mu pamet umogoča, da razume! Zate je to Žečoč, pa Ti moja rožica, pa še kakšni Čuki, te se pa konča

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.04.2021 ob 10:31 gost

      Resnica boli, a ne psihič, ti si kar zatiskaj oči pred resnico psiho, na srečo jo večina navadnih smrtnikov vidi, ti si med redkimi izjemami, verjetno kak zagrižen pristaš Fajonke ali Meseca.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.04.2021 ob 10:32 Uz gost

      👎

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.04.2021 ob 14:24 Miki Druma gost

      Žal enim res ni POMOČI. Očitno ste eni dobesedni RASISTI.Boli vas vse kaj je dobrega,boli vse kaj je slabega hmm zato pa zarad enih ki doma imajo probleme pa ne upajo rečt kajti očitno je res pol tu po foromu svojo jezo stakšo al drugačno pljuvajo in pošinfajo vse.ŽAL VAM NI POMOČI

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.04.2021 ob 20:35 romanu glasu gost

      vsi ploskajo gremo 123 ploskanje kaj to pomeni sigurno za Janšo ploskajo

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.04.2021 ob 20:57 Gost45 gost

      Dečki kapo dol. Resno se trujdite in prva priložnost van mo osebno cestito. San dosta romske muzikante sposlujso nika drujgo nevejo kak popejvat od miso kovača pa balkansko in te mislijo ka so neka. Edijni romska skupina ste vij romano glauso pa gitano bend ostali ka nemo nesramen pa ste za bole skromne rojstne dneve pa dale popejvajte miso kovača.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      08.04.2021 ob 22:02 Uz gost

      ti si za umo bolnico vred z to cigan bando kaj je to ploskanje za muzike njihov poglavar pa no komentar nk pušcu je uničil

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      01.02.2022 ob 16:28 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.