https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V občini Lendava so se lotili urejanja zelenih površin

14.04.2021 ob 14:00  

V občini Lendava v teh dneh potekajo dela urejanja zelenih površin. Posegi in aktivnosti se izvajajo postopoma, v minulih dneh je bila prenove deležna Lendava in površine v krajevni skupnosti Hotiza ter Trimlini. Pričela se je tudi košnja trave tako v mestu kot v krajevnih skupnostih.

»Več cvetja, urejenih zelenih površin in drevesnih vrst, ki bodo prispevale k lepšemu videzu in višji kakovosti bivanja, je cilj, ki mu Občina Lendava sledi z načrtom hortikulturne ureditve,« so zapisali na spletni strani občine.

Na območju Mestne skupnosti Lendava je v minulih tednih potekalo odstranjevanje zastarelih in deloma suhih dreves v mestu, končana je nadomestna in nova zasaditev dreves in okrasnega grmičevja ob Glavni ulici, urejene so cvetlične gredice v Kidričevi in ob Glavni ulici, v Industrijski coni so zasadili lipe, ob mestni vpadnici pri trgovini Lidl pa so pričeli z zasaditvijo grmovnic, ki bodo nadomestile posušene. Zamenjano bo tudi posušeno sadno drevo v Kranjčevi ulici, prav tako bodo na novo zasajene manjkajoče vrbe ob novi kolesarski poti do Slomškovega naselja.

V Krajevni skupnosti Hotiza so v minulih dneh posadili dva divja kostanja pri cerkvi.

V KS Trimlini pa je bilo posajenih dvanajst rdečelistnih bukev in hrastov ter živa meja gabra ob načrtovanem vaškem otroškem igrišču.

Foto: Tomaž Galič in Občina Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.04.2021 ob 14:31 gost

      Zelo lepo samo ka se bodo vogri lepo počutili in vsi Varaždinci in cakovec. Kajti vsi so dobili službe Slovenci pa morajo hoditi na borzo ker delodajalci raje imajo sosede kot Slovence ker so cenejša delovna sila.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.04.2021 ob 16:04 gost

      Urejajo ja, tam kjer je urejeno, pripeljite se preko nadvoza iz Lakoša v mesto pa te takoj na levi zagledali džunglo neurejeno že nekaj let in zraven podrtijo staro vago, ki je lahko samo sramota za občino.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.04.2021 ob 16:28 gost

      Župan se tan ne oži pa to ne vidi on bolj zavija gor v Gorice. Kajti tam je lepši razglid.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.04.2021 ob 9:28 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Zdajšnji župan se ne bo niti približal urejenosti v času prejšnjega župana,zdajšnji ureja samo okolico svojega idejnega mesta,konzulata.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.