https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

Zlato in srebrna priznanja za dijake soboške gimnazije

14.4.2021  

Dijaki Gimnazije Murska Sobota so se v preteklih dneh udeležili tekmovanj iz psihologije in logike na katerih so dosegli več srebrnih in eno zlato priznanje. Poleg tega so na soboški gimnaziji gostili tudi regijsko tekmovanje iz fizike.


Tekmovanje iz logike

Soboški gimnazijci so se tudi v letošnjem letu udeležili tekmovanja iz logike, ki ga že vrsto let organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije. Šolsko tekmovanje je potekalo že v septembru, udeležilo se ga je 47 dijakov, od tega jih je 21 osvojilo bronasto priznanje. Na državno tekmovanje so se uvrstili najboljši iz vsakega letnika.

Zaradi epidemioloških razmer je državno tekmovanje potekalo šele v četrtek, 25. marca 2021. Na tekmovanju sta se pod mentorstvom prof. Tadeje Pucko odlično odrezala dijak Jakob Nejc Ružič iz 1. š oddelka, ki je osvojil srebrno priznanje in Nina Gerič iz 2. š oddelka, ki je osvojila zlato priznanje.

Državno tekmovanje iz psihologije

Štiri dijakinje so se 26. marca 2021 udeležile državnega tekmovanja v znanju iz psihologije. Dijakinje Alja Kerec 3.c, Sara Shania Gomboc 3.c, Ana Kovačec 4.š in Danijela Maček 3.b so se pomerile z dijaki in dijakinjami iz cele Slovenije v znanju s področja Motivacije, ki zajema teme o teorijah motivacije, frustracije, krizah in stresu ter obrambnih mehanizmih.

Tekmovanje je potekalo v Arnesovi e-učilnici s pomočjo Zoom aplikacije v šolskem prostoru pod nadzorom tajnika šole Ivice Glavak.

Dijakinje so snov dobro obvladale tako teoretično kot praktično, ker so uspešno premagovale kognitivne in čustvene ovire. Alja Kerec, Sara Shania Gomboc in Ana Kovačec so dosegle srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz psihologije z mentorico mag. Jasno Vuradin Popović.

Regijsko tekmovanje iz fizike

V petek 9. aprila 2021 so na GMS gostili regijsko tekmovanje v znanju fizike. To pot je bila izvedba nekoliko drugačna, saj je tekmovanje potekalo na daljavo. Sodelovalo je 61 tekmovalcev v 1. skupini, 39 v 2. skupini in 28 v 3. skupini.

Dan pred tekmovanjem je bila generalka, tako da pri izvedbi ni bilo večjih zapletov. Tekmovalci so se prijavili preko aplikacije Zoom na videokonferenčno sejo, potem pa so se razvrstili naprej določeno virtualno sobo, kjer jim je bil dodeljen nadzorni učitelji. Preko Infoserverja DMFA so na drugi napravi ob točno določeni uri prejeli polo z nalogami. Po reševanju so posneli svoje izdelke in jih naložili na Infoserver, kjer so potem bili na razpolago tekmovalni komisiji, ki jih je ovrednotila. Osem dni po tekmovanju bodo znani uradni rezultati in z njimi tudi tekmovalci, ki so se uvrstili na državno tekmovanje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.04.2021 ob 21:12 GOST gost

      Bravo, GMS!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.